G4Media.ro

Fortnite, un gigant al jocurilor video, a lansat împreună cu Lego un…

Sursa foto: Facebook/Lego

Fortnite, un gigant al jocurilor video, a lansat împreună cu Lego un rival pentru Minecraft

Popularul joc video Fortnite a lansat o colaborare cu Lego. Craftingul a fost întotdeauna o parte esențială a jocului online de tip shooter, care are peste 400 de milioane de jucători înregistrați, scrie BBC.

Acum a lansat un mod de joc de supraviețuire complet nou, în care jucătorii își vor face crafting cu cărămizi Lego.

Și se pare că s-a inspirat din Minecraft – un joc de construcție și drafting cu blocuri în stil Lego – care este cel mai bine vândut joc din toate timpurile.

Noul mod de joc poate fi accesat prin lansarea jocului Fortnite – care este free-to-play pe PC, PlayStation, Xbox și Switch.

Fortnite are, din punct de vedere tehnic, mai multe moduri de joc, dar battle royale-ul online este de departe cel mai popular, unde până la 100 de jucători concurează pentru a fi ultimul care rămâne în picioare.

Minecraft, pe de altă parte, este un joc de supraviețuire în care jucătorii construiesc structuri, precum și instrumente și arme artizanale.

Când Fortnite a fost lansat, a venit cu un mod de supraviețuire similar de crafting, numit Fortnite: Save the World, care a fost lansat înainte ca modul său battle royale să existe.

Dar popularitatea extraordinară a Fortnite: Battle Royale – la rândul său inspirat de filmul thriller japonez cu același nume și de PlayerUnknown’s Battlegrounds – a eclipsat complet celelalte moduri ale jocului, iar Fortnite este acum cunoscut de cei mai mulți ca fiind un shooter online cu elemente de crafting.

Toate acestea înseamnă că noua colaborare aduce într-un fel Fortnite înapoi la origini, dar legătura cu Lego este mai mult decât un simplu facelift.

Imaginile din timpul jocului arată că lumea jocului s-a schimbat radical, cu structuri și personaje de peste tot, toate bazate pe produse Lego. Și există momente clar inspirate de Minecraft, jucătorul construind un gard în jurul oilor, cultivând legume și mâncând în jurul unui foc de tabără, precum și tăind copaci pentru a obține materiale cu care să construiască.

În ciuda faptului că are un număr uriaș de 70 de milioane de jucători lunari, dezvoltatorul Fortnite, Epic Games, vrea mai mult.

„Este vorba absolut despre expansiune”, a declarat președintele Adam Sussman.

„Este vorba, de asemenea, de o expansiune în ceea ce privește faptul că aceste experiențe se adresează unei varietăți largi de public, de la copii la adolescenți și adulți.”

De-a lungul anilor au existat o mulțime de de jocuri Lego, de la Lego Island, favoritul fanilor din 1997, până la legăturile moderne cu Star Wars, Harry Potter și Marvel.

Dar aceste jocuri, la fel ca și cărămizile în sine, sunt aproape întotdeauna clasificate ca fiind potrivite pentru copii mici.

Fortnite, pe de altă parte, este clasificat PEGI 12 în Regatul Unit și în UE, ceea ce înseamnă că este considerat potrivit pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani. Are un rating similar în SUA.

Pentru a face față acestei situații, Sussman a declarat că Epic a lucrat la controale parentale și la caracteristici de siguranță online pentru a se asigura că jocul este adecvat.

„Unul dintre lucrurile pe care le-am implementat recent a fost un sistem de clasificare, astfel încât fiecare bucată de conținut este clasificată corespunzător pentru publicul respectiv”, a spus el.

„Și le permitem – prin intermediul controalelor noastre parentale – părinților să decidă ce tip de conținut vor putea vedea copiii lor.

„Ca exemplu, modul Lego din Fortnite este clasificat E10+, în timp ce Fortnite este clasificat T. Credem că, cu această clasificare, putem atrage publicul mai tânăr și putem atrage un set complet nou de public care va veni și va experimenta Fortnite acum.”

Cu toate acestea, Fortnite s-a confruntat cu unele critici în trecut, în special din partea prințului Harry, care a declarat în 2019 că jocul a fost „creat pentru a crea dependență”.

Dar redactorul-șef al Eurogamer, Tom Phillips, a declarat că astfel de comentarii au fost adesea îndreptate împotriva jocurilor video în general.

„Multe dintre aceste critici sunt: cum își petrec oamenii timpul, cum interacționează cu alți oameni pe internet?”, a spus el.

În cele din urmă, el a spus că oamenii pot alege ce joc să joace în funcție de interesele lor, iar dacă nu le plac jocurile cu împușcături, pot pur și simplu să le evite.

„Battle royale, prin însăși natura sa, vei fi în luptă, vei trage în oameni. Și sunt oameni care fie nu vor să se implice în asta, fie sunt oameni care, ca în cazul Lego, sunt probabil un pic prea tineri pentru asta.”

Pentru Lego, s-ar putea să nu se știe ce va rezulta din legătura cu Fortnite, dar directorul său de produse și marketing, Julia Goldin, a declarat că acesta este prețul ambiției.

„Fiecare colaborare și tot ceea ce faci, în special lucrurile ambițioase, poartă cu ele o mulțime de necunoscute”, a spus ea.

„Nu știm încă exact cum va fi primit jocul, ce vor face copiii față de ce ar vrea să facă alții, ce lucruri vor rezona și ce lucruri nu vor rezona.

„Așa că există deja unele planuri cu privire la tipurile de actualizări și idei noi care vor veni… alte tipuri de jocuri care vor începe să fie, de asemenea, disponibile pe platforma Fortnite pe parcursul anului 2024.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...