G4Media.ro

Forbes.ro: Peste 80% din publicul Antenei 3 în prime time are vârsta…

Forbes.ro: Peste 80% din publicul Antenei 3 în prime time are vârsta de peste 55 de ani / Similar și la România TV: Peste 77% dintre telespectatori au mai mult de 55 de ani

Mai mult de jumătate din audiența națională (55,8%) a televiziunii Antena 3, în prime-time, este formată din telespectatori cu vârste de peste 65 de ani. Este cea mai mare cifră procentuală de pe segmentul televiziunilor de știri. Doar 1,1% din audiența Antenei 3 este reprezentată de persoane cu vârste între 25 și 34 de ani, potrivit Forbes.ro.

Pe locul doi la acest capitol se află România TV, cu un public, de asemenea, îmbătrânit: 77,7% dintre telespectatori au vârsta de peste 55 de ani.

Publicul Antena 3:

Mai bine de un sfert din audiența Antenei 3 (25,1%) este reprezentată de publicul cu vârste în 55 și 64 de ani. Doar Digi24 are o cotă mai mare (26%) pe acest segment.

Astfel, publicul cu vârste de peste 55 de ani la Antena 3 este în proporție de 81%, cel mai mare de pe segmentul știrilor, în perioada analizată.

Publicul tânăr are cote procentuale reduse la această televiziune. Grupa de vârstă 18 – 24 de ani este prezentă în proporție de 0,9%, cea mai mică de pe nișa știrilor.

Persoanele cu vârste între 18 și 34 de ani sunt în proporție de 2%, sub cotele concurenței: România TV (4,5%), Digi24 (7,5%), B1 TV (2,2%) și Realitatea Plus (3,4%).

Circa 27% din audiența în prime-time a canalului Antena 3 este formată din telespectatori cu studii superioare. Este o cifră mai mare decât la România TV (15,3%), dar inferioară celorlalte televiziuni: Digi24 (43,6%), B1 TV (34,5%) și Realitatea Plus (36%). Targetul cu studii primare este în proporție de 20,7% la Antena 3 (citește articolul integral pe Forbes.ro).

Publicul România TV:

Și România TV are un public cu vârste înaintate, arată Forbes.ro. Circa 54,5% din audiență este formată din persoane cu vârste de peste 65 de ani, a doua cifră procentuală după Antena 3 (5,8%).

Publicul cu vârste între 55 și 64 ani are o pondere de 23,2%, mai mică decât la Antena 3 (25,1%). În total, persoanele cu vârste de peste 55 de ani la România TV sunt în proporție de 77,7%.

Publicul tânăr este foarte redus ca procent din audiența România TV. Doar 2,4% reprezintă telespectatorii cu vârste între 18 și 24 de ani.

În funcție de educație, persoanele cu studii superioare sunt în proporție de 15,3%, cea mai mică cifră procentuală de pe nișa televiziunilor de știri. Audiența cu studii primare are o cotă de 30,2%, cea mai ridicată de pe segmentul știrilor TV (citește articolul integral pe Forbes.ro).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Pai, STIAM, nu e nici o noutate, A3 si RTV sunt „raiul” analfabetilor, usor de manipulat de pastorul Gadea, Ciutacu de Ferentari si Mircea Badea, pe care nici o televiziune din Lume nu l-ar tine!
  Pana si Dana Grecu recunoaste, indirect, ca s-a saturat de Antena 3!!
  „Dana Chera Grecu a explicat de ce a demisionat de la Antena 3: „Am văzut şi eu, din afară, multă patimă. Mi-am dat seama că nu mai pot face asta“.
  Într-un interviu pentru Paginademedia.ro, realizatoarea TV a detaliat motivele plecării, lăsând să se înţeleagă că nu mai este de acord cu modul în care televiziunea abordează subiectele. Ea a spus că în perioada de doi ani în care a fost în pauză a analizat tot ceea ce a făcut şi a observat din exterior cum se văd lucrurile. Dana Chera a subliniat că tabloul pe care l-a văzut de pe margine este unul „cu foarte multe patimi, din toate părţile“, iar ea a ajuns la concluzia că nu se mai poate integra în acest peisaj. „Perioada aceasta m-a ajutat mult să văd ce înseamnă echilibrul, care sunt aşteptările oamenilor şi ce anume văd ei la tine. Am văzut şi eu, din afară, multă patimă, mulţi ziarişti foarte încrâncenaţi, indiferent de opinii sau tabere. Aşa se vede de afară. (…) Pe mine Antena 3 m-a stors de energie. Au fost vremuri foarte grele. Le-am facut faţă ca ziarist, dar au lăsat urme în omul Dana Chera. Nimeni nu e deţinătorul adevărului absolut. Nu regret nimic, n-o să vorbesc urât despre nimeni, dar simt să fac altceva“, a declarat Dana Chera pentru sursa citată. Ea a precizat, însă, că nu are regrete în ceea ce priveşte cariera ei pentru că tot ce a făcut a fost „cu bună credinţă“. „Nu am urmărit să umilesc sau să atac pe cineva“, a mai spus ea.
  https://adevarul.ro/entertainment/tv/dana-chera-grecu-explicat-demisionat-antena-3-am-vazut-eu-afara-patima-mi-am-dat-seama-nu-mai-asta-1_5e4fb0b35163ec42714ccb3a/index.html

  Ramane pe baricade isterica Oana Zamfir, altfel sotul ei habarnsitul Daniel Zamfir ajunge somer!!
  Javre ordinare!

  • Despre gradul de inteligenta , nimic ? Apropo Lili , cum se face ca nu pot sa mai postez la psdeul nistorescu , ma poate bana ?

  • Vorba lu’ nea Gigi, „sa le dau… muncitorilor de la A1” sau 3 ca tot aia e…
   Cat despre cele doua demisionare, simt o greata imensa cand vin acum cu justificari puerile ca s-au desteptata si valul imbecilitatii s-a ridicat de pe ochii lor care nu mai vor sa vada Varan. Si Danuta si bagabontuta ailalta, pot intra, cu fruntea sus, la categoria „urari de la nea Jiji pentru personalul muncitor de la A1(3)”.

  • OANA sălășuiește in Latrina Trei deoarece nu vrea sa fie casnica !

   Ajutați cu un vot
   https://campaniamea.declic.ro/petitions/stop-publicitatii-pe-televiziunile-mincinoase

 2. Inca 25 de ani pana scapam de Antena 3? KMN.

  • Iti spun eu ca mai repede scapam de tine decat de A3.

 3. Studiile superioare ale telespectatorilor Latrinei si RahatTV sunt absolvite la Stefan Gheorghiu. Sau la alta facultate , dar pe bani (nu ma refer la studii cu taxa de scolarizare). Pun pariu 🙂

 4. Pai si ce daca au peste 55 de ani,aia nu voteaza ?! Ba poate chiar mai mult ca aia sub 50,iar ratingurile lor pe nisa de news,talk shows,politics…. sunt f bune.Asta i Romania ….

 5. Oare Antena 3 sau RTV sau TVR 1(Romania 9 a antenistului Ionut Cristache) vor aminti macar de „Avertismentele noulului ambasador SUA la București, Adrian Zuckerman. Baronii, oligarhii, companiile de stat, corupția endemică și Huawei, în colimator/ Pledoarie puternică pentru stat de drept și guvernare corporativă.”???!!!
  Mi-amintesc ce fericire era la Antena 3 ca urma sa plece Ambasadorul Hans Klemm si urma sa vina dl A. Zuckerman, or mai fi fericiti dupa ziua de azi?!

 6. Paricopitați demibrain, electorat psd ,smiorcăitori după vremurile când făceau stoc în șpais zahărul pe cartelă după care chemau vecinii să-l vadă și să-l invidieze.Moldoltenia urbanizată, ultima serie, mulțumim din inimă partidului .

 7. In sfarsit o veste bună!!!! Astia peste 5 ani rămân fără public…..

 8. Iar 90% sunt atarnatori si lipitori de stat la stat iar 10% care fura Statul Roman ( inclus cozile de topor formate de urmasii familiilor securisto-comuniste si a familiilor de turnatori )

  • Varanuu și descendenții + Padtorul Mihai Cel Ordinar și copii care nu ii declara + Mircica 5 Secunde și Chibriturile de Gherla

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.