G4Media.ro

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, acuzat că a dat mită 40 de milioane…

sursa foto: Ed JONES / AFP

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, acuzat că a dat mită 40 de milioane de dolari unor oficiali chinezi

Fondatorul platformei de tranzacționare de criptomonede FTX, Sam Bankman-Fried, a plătit mită unor oficiali chinezi cel puțin 40 de milioane de dolari pentru a recâștiga accesul la activele înghețate de guvernul chinez, spun autoritățile americane într-un document postat online marți și citat de Le Figaro.

Pe baza acestor informații, serviciile procurorului federal din Manhattan, Damian Williams, l-au acuzat pe „SBF” și de corupție, în cadrul unui proces care ar urma să se deschidă în toamnă. Potrivit documentului depus marți, Sam Bankman-Fried a transferat, în 2021, aceste fonduri pentru a obține de la autoritățile chineze predarea a peste un miliard de dolari de criptomonede depuse în conturi în numele Alameda, compania sa de investiții.

Autoritățile americane nu indică dacă abordarea a făcut sau nu posibilă încetarea sancțiunilor. A doua cea mai mare platformă de tranzacționare de criptomonede, FTX a dat faliment în noiembrie, victima unei crize de încredere și a cererilor masive de retragere din partea clienților.

„SBF” riscă zeci de ani de închisoare

Sam Bankman-Fried și alți directori sunt acuzați că au folosit conturile clienților FTX, fără știrea lor, pentru a alimenta operațiunile speculative ale Alameda. Extradat în Statele Unite din Bahamas în decembrie, „SBF” riscă zeci de ani de închisoare. Procesul său urmează să înceapă în octombrie la New York.

Alți doi foști directori ai FTX și Alameda, Gary Wang și Caroline Ellison, au pledat vinovați pentru mai multe capete de acuzare și au acceptat să coopereze cu autoritățile americane, spre deosebire de Sam Bankman-Fried, care contestă acuzațiile împotriva lui.

O perioadă creditat cu o avere personală de 26 de miliarde de dolari, Sam Bankman-Fried este acuzat și că a investit, fără autorizație, fonduri de la clienții FTX în imobiliare în Bahamas. Procurorul federal din Manhattan îl acuză și că a făcut donații unor personalități politice democrate, inclusiv lui Joe Biden, în timpul campaniei sale prezidențiale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...