G4Media.ro

Foame de bani în pandemia de coronavirus. Trei persoane, printre care o…

Foame de bani în pandemia de coronavirus. Trei persoane, printre care o directoare de școală din București, prinse ieri de DNA în flagrant de luare de mită

Trei persoane, printre care o directoare de școală din București, au fost prinse ieri în flagrant de luare de mită de procurorii DNA, potrivit unor comunicate emise de parchetul anticorupție. E vorba de primirea unor comisioane pentru reabilitarea unei școli și unor blocuri.

Vezi comunicatele DNA mai jos în integralitate.

Cazul directoarei de școală, prinsă în flagrant cu 21.000 de euro

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 14 aprilie 2020, a inculpatei Zanfir Carmen Elena, director și ordonator de credite la o școală gimnazială din București, pentru infracțiunea de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

”În perioada septembrie-octombrie 2019, în calitatea anterior menționată, inculpata Zanfir Carmen Elena ar fi pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor), un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate de societate în executarea unui contract de lucrări de reabilitare a școlii, pentru ca, în schimb, să aprobe plățile către societate, precum și încheierea unui act adițional de prelungire a duratei contractului.

În perioada septembrie 2019-14 aprilie 2020, inculpata ar fi primit suma pretinsă, în mai multe tranșe, dintre care ultima tranșă, 21.000 euro la data de 14.04.2020, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, este unul dintre comunicatele DNA.

Cazul patronului prins în flagrant cu 35.000 de euro, un comision pentru reabilitarea unor blocuri

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 14 aprilie 2020, a unei persoane, reprezentant legal al unei firme private, pentru infracțiunea de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de reprezentant legal al unei firme private inculpatul ar fi pretins de la reprezentanta unei alte societăți comerciale (martor), suma de 267.840 lei, reprezentând un comision de 2% din valoarea totală a facturilor emise și încasate de ultima societate, în baza a două contracte de Reabilitare termică a unor blocuri de locuințe din București, pentru ca în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, de supervizare a lucrărilor realizate în baza celor două contracte, să aprobe situațiile de lucrări, atașamentele aferente și să emită certificatele de plată către societatea respectivă, documente fără de care nu ar fi fost posibilă încasarea contravalorii facturilor emise.

Potrivit unui contract de prestări de servicii încheiat cu o primărie de sector din București, inculpatul ar fi trebuit să verifice și să semneze situațiile de lucrări, atașamentele (pozele și măsurătorile) aferente lucrărilor executate în cadrul contractelor de reabilitare termică încheiate de diferite firme cu primăria de sector și totodată să certifice că sumele solicitate la plată sunt aferente lucrărilor executate.

În perioada 20 octombrie 2019-14 aprilie 2020, inculpatul ar fi primit banii pretinși în mai multe tranșe din care ultima, de 35.000 euro, la data de 14 aprilie 2020, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”.

Cazul intermediarului unui contract de mentenenață cu o companie națională, prins în flagrant cu 25.000 de euro mită

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 14 aprilie 2020, a unei persoane, pentru infracțiunea de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 10 februarie 2020, inculpatul ar fi pretins de la reprezentantul unei firme un comision de 10% (131.046 lei) din valoarea totală a sumei facturate de firmă pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanță și reparații încheiat cu o companie națională. Inculpatul ar fi pretins banii pentru ca, în schimb, să își exercite influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are, prin intermediul altei persoane, funcționar public, asupra conducerii companiei naționale, astfel încât firmei să îi fie făcute plățile restante pentru lucrările executate.

În perioada 20 februarie-14 aprilie 2020, inculpatul ar primit suma pretinsă, în două tranșe, ultima, de 25.000 euro la data de 14 aprilie 2020, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, este cel de-al treilea comunicat DNA.

Toate cele 3 persoane prinse în flagrant vor fi duse la Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Felicitari DNA pentru rezultatele stelare. Controlorii de tren cred ca acum e momentul sa-i supravegheati foarte atent. Si babele din piata cu patrunjel.

 2. Faptele nu există. Trebuie verificat ce căutau procurorii să ancheteze așa ceva, dacă aveau acordul persoanelor vizate de a fi urmărite sau prinse în flagrant. Conform ultimelor discuții avute de comisia juridică și de SS acei procurori au făcut niste abuzuri grosolane și trebui arestați și familiile lor deportate în siberia. Dacă nu credeți întrebați pe tăriceanu și pe ciolacu sau pe adina florea,cei care dețin adevărul suprem.

  • Pentru flagrant nu trebuie sa ceri permisiune nici lui D-zeu si pentru aceste escremente politice tot inainte eu cunosc sistemul de 30 de ani

 3. Ha ha ha, ia sa vedem, ne intoarcem in timp ? Cand mascatii intrau cu berbecele la curve sa arate ca lucreaza ?
  Am revenit la gainarii ?
  Ne dam ocupati ? Nu vedem marile tunuri ?

 4. Hopa!Au scazut tarifele de la 10 % la 4%.Legea ilicitului trebuie reactivata in Romania cat mai curand.Orice avere, bun trebuie justificat, iar banii lichizi trebuie eliminati in tranzactii de orice natura!Alta metoda de disciplinazare a romanilor NU EXISTA!

 5. Ei, si?!
  Si or sa fie libere, bine mersi precum Sorina Pintea, aia grav bolnava, care zilele trecute se voia iar Directoare de Spital, ati mai auzit ceva de Dosarul Sorinei Pintea?
  NIci nu o sa mai auziti?
  Sau de Dosarul lui Daniel Chitoiu care a OMORAT 2 Persoane sau de Dosarul fiului lui Gino Iorgulescu care a omorat un tanar sau de Dosarele Elenei Udrea, bine mersi in trai de LUX dupa ce i-a ramas o avere dupa divortul de Cocosul ei penal, care a facut puscarie grea, dupa cat a furat, dar ea a ramas cu parte din Averea uriasa ce i-a revenit de la Cocos sau Dosarul TELDRUM promis de N’spe ori ca va fi finalizat „pana la sfarsitul anului” sau de Dosarul 10 August 2018 sau de Dosarele lui Sebastian Vladescu…iar astia ultimii au FURAT, NU gluma!!

 6. Fraudele de milioane de euro unde sunt ?

 7. În 2-3 luni ne vom da în cap unul altuia pentru supraviețuire!

 8. Ce-o face Puya, oare … ? :))

 9. Acum plangeti ca DNA nu prinde hotii mari, dar voi ati fost la vot sa sustineti un guvern cinstit care sa finanteze DNA? Ati votat un partid care sa sustina DNA prin legislatie clara si eficace?

  Nu, nici n-ati fost la vot in 2016, natie de cretini. Nu votati, dar va plangeti, natie de dobitoci.

 10. stirea serii ramane cumpararea de echipamente direct din china de catre primaria oradea si diferenta de tret,in rest in romania nimic nu trece fara comision asta-i 1 la suta din ce se intimpla

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.