G4Media.ro

Florin Cîțu: O parte dintre măsurile economice prevăzute în această perioadă de…

Florin Cîțu: O parte dintre măsurile economice prevăzute în această perioadă de criză se prelungesc până în 25 octombrie

O parte dintre măsurile de relaxare economică ce urmau să expire la finele lunii iunie au fost prelungite până la 25 octombrie, prin Hotărâre de Guvern adpoptată în ședința de joi, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, pentru Digi24.

„Am prelungit câteva dintre măsurile pe care le aveam până la 25 iunie. În ceea ce priveşte popririle, executările silite pentru companii, persoane fizice vom merge cu ele până în 25 octombrie şi, în acelaşi timp, şi cu impozitul specific pentru a ajuta şi industria HoReCa. Acestea sunt lucruri pe care le vom prelungi până la 25 octombrie”, a spus Cîţu/

Recent, ministrul Finanţelor Publice declara, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în curând, va exista un Program de relansare economică.

(„…) daţi-mi voie să nu intru în măsuri concrete, pentru că este un program pe care îl voi prezenta premierului României. Eu am văzut o versiune. Este aproape gata. Totuşi trebuie să aduc aminte că măsurile pe care le-am luat expiră pe 30 iunie. Nu am putea implementa un program care să meargă peste celălalt. Avem măsuri care încă acţionează până pe 30 iunie. Vom prezenta programul în această perioadă, dar aplicabilitatea o să fie după ce expiră aceste măsuri. În acelaşi timp trebuie să fim atenţi să vedem cum a reacţionat economia în această perioadă la aceste măsuri. Avem câteva indicii, dar totuşi ştiţi foarte bine că existe o perioadă de întârziere în economie de la momentul în care iei o măsură şi până îi vezi efectul în economie şi de aceea implementarea programului economic se va face luând în calcul şi aceste elemente. Trebuie să ştim dacă sunt foarte multe părţi în economie care au reacţionat pozitiv unele măsuri pot să continue”, a afirmat oficialul.

Florin Citu InquamPhotos/Octav Ganea 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Florin Vasile Cîțu nu ar fi trebuit să fie ministru de Finanțe în România. Pentru că în nici o țară din lume, vorbim despre țări cât de cât normale la cap, nimeni n-ar fi îndrăznit să propună drept ministru de Finanțe pe unul care a încercat un atac speculativ la adresa monedei naționale. Bine, nu doar că a încercat un atac speculativ la leu, dar este și atât de prost încât nici măcar nu i-a reușit

 2. Florin Vasile Cîțu nu ar fi trebuit să fie ministru de Finanțe în România. Pentru că în nici o țară din lume, vorbim despre țări cât de cât normale la cap, nimeni n-ar fi îndrăznit să propună drept ministru de Finanțe pe unul care a încercat un atac speculativ la adresa monedei naționale. Bine, nu doar că a încercat un atac speculativ la leu, dar este și atât de prost încât nici măcar nu i-a reușit.

  • Un partid care are în componența numelui cuvântul „Național“, cum este PNL, nu l-ar fi făcut senator pe unul care a atentat la unul dintre atributele naționale ale unui stat suveran, moneda. Niciun partid politic interesat cu adevărat de soarta celor pe care vrea să-i guverneze n-ar fi defilat pentru Senat și mai apoi pentru Finanțe cu unul care, dacă ieșea speculația, ar fi atins grav veniturile și economiile românilor.

 3. Buna seara!Chiar nu va este rusine!!!Ce ati facut pentru Horeca!!!Le-ați inchis activitatea,voi,statul de drept și le-ati amanat plata penalitatilor și dobânzilor pentru întârzierea plății contribuțiilor!!!Nu sunt încasări, nu sunt nici bani la buget!!!TVA-ZERO,PROFIT-PIERDERI!!!!Nu mai spuneti minciuni pentru că cei care nu au habar de economie se uita in gura voastră!!Ati inventat noțiunea de imm invest și,nici acum nu stiti cui ati dat bani si cati bani!!!Dar nu ati dat celor din HORECA!!!RUSINE pentru manipularea ordinara pe care o faceti!!!

  • În loc să se ocupe de ceea ce ar trebui să se ocupe un ministru de Finanțe, Florin Cîțu a găsit destul timp ca să încerce să rezolve problemele pe care părinții săi le aveau cu ministerul pe care speculantul valutar a ajuns să-l conducă.

 4. Buna seara!!!Nu va este rusine?Ce ati facut pentru HORECA??Le-ati amanat plata contributiilor si ati sistat executarile silite!!!Vreti bani la buget???Nu sunt incasari,nu sunt nici bani!TVA-ZERO,PROFIT-PIERDERI ,deci nu incasati impozite !!!Nu mai mintiti cu atata nerusinare ca ati facut programe!!Imminvest este pe butuci de cand l-ati inventat!!Si mintiti „liberal”iar cei care nu au habar de economie,se uita in gura voastră!!

  • Cade site-ul IMM Invest pentru că a fost făcut prost? Da’ de unde!E vina hackerilor naționali și internaționali. Crește deficitul bugetar imediat ce ajunge PNL la putere? Nu e vina lui Cîțu sau a faptului că a decis să plătească niște miliarde aiurea pentru niște rachete din care am primit, în trei ani, doar poze. E vina grelei moșteniri. Acum e vina lui COVID-19 pentru dobânzile extrem de mari la care se împrumută Cîțu. Iar pentru favorizarea familiei sale prin desființarea departamentului juridic din Ministerul de Finanțe nu este de vină Cîțu, ci PSD-ul.

 5. Cade site-ul IMM Invest pentru că a fost făcut prost? Da’ de unde!E vina hackerilor naționali și internaționali. Crește deficitul bugetar imediat ce ajunge PNL la putere? Nu e vina lui Cîțu sau a faptului că a decis să plătească niște miliarde aiurea pentru niște rachete din care am primit, în trei ani, doar poze. E vina grelei moșteniri. Acum e vina lui COVID-19 pentru dobânzile extrem de mari la care se împrumută Cîțu. Iar pentru favorizarea familiei sale prin desființarea departamentului juridic din Ministerul de Finanțe nu este de vină Cîțu, ci PSD-ul.

  • Florin Cîțu nu este, însă, un accident în politica românească. Florin Cîțu începe să fie sinonimul ciocoismului instituționalizat, al nepăsării sfidătoare, al disprețului fără limite.

 6. va spun ca unul care a pierdut mult din valoarea banilor atunci. ce atac a incercat catu ?

  Isarescu a devalorizat leul de la 3.1 la 4.3

  Lui Isarescu i-a reusit ‘atacul speculativ’ ?

  Adica daca-l face statul e ok, daca-l incearca fortele pietei e speculativ cvasi-ilegal ?

 7. Am scapat de Ponta si am dat de mitomanul Citu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.