G4Media.ro

Florin Cîţu, despre sprijinul solicitat de primarul general privind subvenţia la căldură…

Florin Cîţu, despre sprijinul solicitat de primarul general privind subvenţia la căldură pentru București: „Nu am primit ceva oficial. Dacă este oficial, o să vedem o soluţie şi pentru Nicuşor Dan”

Premierul interimar Florin Cîţu a afirmat, referitor la faptul că primarul general a solicitat ca Guvernul să vină cu un ajutor pentru toată ţara, dar inclusiv pentru Bucureşti, cu o sumă la subvenţia oferită de Primăria Capitalei, că încă nu a primit ceva oficial din partea lui Nicuşor Dan, însă atunci când se va întâmpla acest lucru va fi găsită o soluţie în acest sens.

„Nu am primit, oficial, de la domnul Nicuşor Dan, dar dacă este ceva official, o să vedem şi pentru domnul Nicuşor Dan o soluţie”, a afirmat Florin Cîţu, vineri la Parlament, înaintea şedinţei BEx al PNL.

Nicuşor Dan a afirmat că nu există până în prezent o subvenţionare din partea statului a consumatorilor care sunt racordaţi la sisteme centralizare, cum este cazul Capitalei. El a adăugat că speră să existe o formă de sprijin în acest sens, fie plafonare, fie un ajutor propriu-zis, bani în bugetul naţional către toţi consumatorii racordaţi la sistemele centralizate ale marilor oraşe.

„După cum ştiţi, de la nivel naţional s-a aprobat subvenţionarea căldurii şi a energiei electrice pentru consumatorii individuali, da? Nu există până la acest moment o subvenţionare din partea statului a consumatorilor care sunt racordaţi la sisteme centralizate, cum este cazul Bucureştiului, dar cum este cazul marilor oraşe în general.

Această dezbatere există la nivelul Parlamentului şi eu sper că va exista în oricare din formă, fie o plafonare, fie un ajutor propriu-zis, o sumă care să vină de la nivelul bugetului naţional către toţi consumatorii care sunt racordaţi la sistemele centralizate ale marilor oraşe, pentru că este o problemă cu care ştiţi că se confruntă toate primăriile din marile oraşe, deci asta este prima parte a problemei.

Acum, în acest moment subvenţia anuală pe care Primăria Municipiului Bucureşti o plăteşte este de 950 de milioane de lei şi aici permiteţi-mi să fac o paranteză, ăsta e primul an în care Primăria chiar plăteşte subvenţia asta, pentru că o să vă trimit situaţia pe ultimii 10 ani”, a declarat Nicuşor Dan, vineri într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă speră să primească un ajutor de la Guvern, inclusiv pentru Bucureşti, primarul general a răspuns: „Da, ăsta a fost mesajul pe care l-am spus şi modul tehnic în care acest ajutor să vină poate să îmbrace mai multe forme”.

„Fie poate să fie fie cum este la consumatorii individuali, cu acei 25%, poate să fie pur şi simplu prin plafonarea pentru anumite tipuri de activităţi, cum este încălzirea centralizată, a preţului gazului”, a completat Nicuşor Dan.

Edilul general a mai explicat şi cum este format preţul gigacaloriei în Bucureşti.

„Deci până în secunda aceasta, până la 1 noiembrie, preţul gigacaloriei real este 206 lei producţia, 220 de lei transport şi distribuţie, ca să spunem simplu transport, la care se adaugă TVA-ul de 19% la fiecare dintre ele, rezultând cu tot cu TVA un preţ de 506 lei gigacaloria, adică atâta costă Primăria Municipiului Bucureşti să ducă gigacaloria până la scara de bloc. Din aceşti 506 lei, oamenii plătesc 164 şi restul de 340 sunt plătiţi de către Primăria Municipiului Bucureşti, asta este situaţia azi”, a explicat primarul Capitalei.

Sursa: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Pt bucuresteni bai guie,nu pt Nicusor Dan primarul ales de PNL.

 2. Nicusor asteapta un plicusor de la guvern?

 3. Nu avem deloc caldura de la calorifere.
  Asta e nesimtire din partea autoritatilor.

  • Pai de ce sa le mai traga o subventie la bocoresteni pe banii noatrii, ai celor multi din provincie dupa cum ne spun miticii, pai sa se descurce ei cu plicusor mucusor al lor si clotilda ca doar ei i-au ales, nu sa ceara banii cotizatii de altii ca sa stea ei la caldurica

 4. in canalizare? nu mai sunt „aurolaci”?
  la lita pot amenaja o … o cafenea.
  un domn cu un caine domnos, o dna cu un copoi pot veni. avem looooc. intrati va rog frumos!