G4Media.ro

Florin Cîțu: Decizia privind continuarea vaccinării cu AstraZeneca a fost luată de…

Florin Cîțu: Decizia privind continuarea vaccinării cu AstraZeneca a fost luată de specialiști, care s-au uitat la riscuri / Este o decizie bună, la acest moment

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că decizia CNCAV de continuare a vaccinarii cu serul AstraZeneca este „o decizie bună, la acest moment”, care a fost luată de specialiști pe baza informațiilor avute și a analizării riscurilor.

„Este decizie luată de specialiști, de medici, care s-au uitat la riscuri, s-au uitat la dovezile care stau în spatele acestor informații în spațiul public și au luat această decizie. Este o decizie, zic eu, și ne uitam și la ce spune Agenția Europeană a Medicamentului, e o decizie bună, la acest moment”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a mai spus că trebuie să continue campania de vaccinare.

„Obiectivul rămâne în continuare, şi ne-am uitat la cum vor veni dozele de vaccin, obiectivul rămâne ca, până la sfârşitul lunii septembrie, să vaccinăm 10,4 milioane de români. Asta înseamnă 70% din populaţia activă şi ar însemna că putem să spunem că trecem pe partea cealaltă a pandemiei”, a mai declarat Florin Cîţu.

România va continua vaccinarea cu Astra Zeneca, a anunțat, luni seara, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) pe fondul cazurilor de reacții adverse și decese care au dus la suspendarea vaccinului în mai multe țări europene.

Cazurile de tulburări de coagulare au apărut la un număr redus de pacienți vaccinați, fără să depășească frecvența raportată în populația generală nevaccinată. Trebuie avut în vedere că aceste tulburări au diferite cauze și pot apărea independent de administrarea vaccinului. În prezent, experții de la nivel european analizează cu maximă rigurozitate toate datele disponibile pentru a stabili dacă există o relație de cauzalitate între administrarea vaccinului și aceste evenimente.

”Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Recomandăm raportarea oricărei reacții adverse suspectate atât de către profesioniști cât și de către pacienți”, se arată în comunicatul CNCAV.

sursa foto: astrazeneca.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Daca decizia se ia strict dpdv medical,cat e autorizat de EMA am putea sa continuam vaccinarea. Daca intervin si implicatii politico-economice,primeste Catu doua telefoane si suspendam vaccinarea ,ii si aresteaza pe aia care au zis ca poate continua.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.