G4Media.ro

Florin Cîţu: Agenţia de rating Moody’s a menţinut ratingul de ţară pentru…

Foto: Inquam Photos / George Călin

Florin Cîţu: Agenţia de rating Moody’s a menţinut ratingul de ţară pentru România. Guvernul a reuşit să câştige încrederea pieţelor financiare prin măsurile pe care le-a adoptat

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat miercuri că agenţia de rating Moody’s a menţinut ratingul de ţară pentru România în evaluarea pe care a făcut-o, subliniind că în raportul Moody’s se spune că „menţinerea ratingului de ţară în viitor depinde foarte mult de continuitatea acestor politici responsabile implementate de Guvern în anul 2020″.

„În această perioadă, toate cele trei agenţii de rating, Moody’s, Fitch şi Standard and Poor’s, fac o evaluare a ratingului de ţară pentru România. Prima dintre cele trei a fost Moody’s, care a menţinut ratingul de ţară pentru România. În raportul de evaluare se spune foarte clar că Guvernul a reuşit să câştige încrederea atât a pieţelor financiare, cât şi a agenţiilor de rating prin măsurile pe care le-a luat. Bineînţeles că a fost o discuţie prezentată despre ce se întâmplă cu punctul de pensie şi au apreciat decizia luată de acest Guvern, dar, cel mai important, în finalul raportului se spune foarte clar că menţinerea ratingului de ţară în viitor depinde foarte mult de continuitatea acestor politice responsabile implementate de Guvern în anul 2020. Urmează agenţia de rating Fitch şi după aceea S&P, bineînţeles, aşa cum am spus de fiecare dată, suntem în discuţii… suntem foarte transparenţi „, a afirmat Florin Cîţu în cadrul şedinţei de guvern.

Ministrul Finanţelor a precizat că la rectificarea bugetară care va fi prezentată la începutul lunii noiembrie vor exista o evaluare a situaţiei financiare şi estimări pentru perioada următoare.

Întrebat de premier despre faptul că în lunile august şi septembrie s-au înregistrat încasări mai mari faţă de anul trecut, Cîţu a precizat: „Sunt două luni consecutive – august şi septembrie – în care încasările la bugetul României au fost mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut”.

„Evoluţia deficitului bugetar este în estimările pe care le-am avut, dar ceea ce este foarte important – anul acesta, jumătate din deficitul bugetar după nouă luni de zile este legat direct de măsurile pe care le-am luat pentru a susţine economia acestei perioade de criză. Deci, cheltuielile pentru sistemul de sănătate, măsurile fiscale pe care le-am luat sunt aproape 16 miliarde de lei care au rămas la companii şi aşa mai departe. Să ştiţi că şi luna octombrie, nu avem datele finale, dar şi luna octombrie arată o încasare mai bună a veniturilor faţă de octombrie anul trecut. Nu suntem încă la final, dar cam aşa se prognozează… Ar fi a treia lună consecutivă cu venituri mai mari decât în 2019, asta în condiţiile în care am redus taxele anul acesta, am eliminat toate taxele introduse de guvernul precedent, guvernul socialist, dacă ţineţi minte, supraimpozitarea contractelor part-time, supraacciza şi întreaga Ordonanţă 114. Şi tot în aceste condiţii am reuşit să încasăm mai bine la buget în aceste luni, ceea ce înseamnă că măsurile pe care le-am luat au avut un efect benefic în economie”, a mai declarat ministrul, citat de Agerpres.

Sursa Foto:  InquamPhotos/George Calin (Florin Citu)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Bravo lui Cîțu!
    Prețul a fost menținerea în sărăcie a pensionarilor publici, toată lumea știe!

  2. Deci Moody’s si-au mentinut ratingul de rahat si Citu se lauda cu asta

  3. Evrei(pura coincidenta/nici cea mai mica discriminare) care decid care tara urmeaza sa fie amanetata cu dobanda la dobanda dobanzii. Adevarata economie ! Partea buna e ca incepem sa nu ne mai reproducem ca prostii si sa vedem cine trage dupa …

  4. Da, reforma in administratie, justitie, concedierea bugetarilor inutili, facuti din pixul lui dragneev, impozitarea masiva a pensiilor speciale militare (bazate pe numarul de sarituri cu parasuta in ultima luna, sau pe cat explozibil expirat a distrus in ultima luna etx), astea sunt intacte

    Pt asta catu se imprumuta vesel zilnic fara sa ne intrebe!

  5. aha… si toate cu Outlook: Negative