G4Media.ro

Florin Cîţu afirmă că plafonarea preţului la combustibil ar duce la penurie:…

sursa foto: G4Media

Florin Cîţu afirmă că plafonarea preţului la combustibil ar duce la penurie: Ce companie ar mai aduce benzină şi motorină în România să vândă la un preţ mult mai mic decât cel determinat de piaţă?

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că plafonarea preţului la combustibil la 6 lei pe litru, cum ”a auzit” că doresc social-democraţii, ar duce la penurie. ”Ce companie ar mai aduce benzină şi motorină în România să vândă la un preţ mult mai mic decât cel determinat de piaţă”, se întreabă fostul ministru al Finanţelor.

”PSD doreşte plafonarea preţului la combustibil în jur de 6 lei pe litru. Aşa am auzit. Eu nu particip la discuţiile din coaliţie din data de 3 aprilie 2022. În acest moment România are cam cel mai mic preţ la combustibil din UE. Doar în Bulgaria este mai ieftin. Până şi în Ungaria, unde preţul este plafonat, de multe ori combustibilul este mai scump”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Florin Cîţu.

Acesta are o întrebare pentru PSD: ”Ce companie ar mai aduce benzină şi motorină în România să vândă la un preţ MULT mai mic decât cel determinat de piaţă dacă poată să vândă mult mai scump în alte ţări din UE?”.

Potrivit acestuia, întrebarea ”este valabilă şi pentru „geniala” soluţie a PSD care reduce din pix marja de profit a unei companii”.

”Capitalul circulă liber în UE şi va merge acolo unde are cel mai mare randament. Astfel de „soluţii” GARANTEAZA subdezvoltarea României. O să stea PSD la coadă pentru milioanele de români care nu vor mai găsi benzină şi motorină pentru ca o sa fie penurie?”, a mai scris Cîţu.

sursa: News.ro, Foto: G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

  1. Piața liberă, atat de adorata de capitaliști și libertarieni = cartel, oligopol și prețuri tot mai mari pentru omul de rând.
    Intervenția statului este necesară, altfel ajungem la 12 lei pe litru anul asta

    • pai daca e asa simplus de ajuns la 12 lei de ce nu au ajuns de anul trecut? sau asta iarna?

    • Pardon.15 mon ami.

    • @Florinel
      Deschide-ti benzinarie si pune preturi competitive. Vin si cumpar doar de la PECO Florinel pentru ca va fi cel mai ieftin, nici nu trb sa-ti promit, toti vrem sa platim preturi mai mici – e una din legile pietei libere.

  2. Păi zi asa băi nene sa știm și noi de care parte ești mai „prafuitule ” . O infecție de om.

  3. Cum na1b@ penurie cand petrolul Se Extrage Din Romania?!

  4. Cîtzule cu banii imprumutati de tine, pentru care nu ai dat socoteala, benzina ar trebui sa fie gratis

  5. În Ungaria si în alte tzãri UE .. sunt plafonãri anti speculã j€goa$ã .. si pare cã nu i penurie 🧛😏

  6. Adica e penurie la combustibil in Ungaria?

    • 1. pentru unguri platim noi cand alimentam de la MOL, este o analiza faina facuta
      2. ungurii fac ce stiu mai bine, sunt slugi la unii mai puternici, in secolul asta si-au ales pe stapani pe rusi, care le livreaza cu deducatie vasalilor petrol si gaz

    • Vorbesti prostii. In Ungaria, MOL e companie de stat, preturile si cantitatile de carburanti care se livreaza se stabilesc in guvern.
      La noi, PSD si Adrian Nastase au dat in 2004 pe 2 lei Petromul, cu tot cu resursele de petrol la niste redevente ridicole. Iar in 2014, PSD si Ponta au prelungit redeventele ridicole, pe inca 10 ani.

    • Ungaria nu este cel mai bun exemplu, intrucat beneficiaza de tarife preferentiale din partea rusilor. asta pentru a rasplati iobagia lui Viktor.

    • Mai Andrei, în Ungaria oamenii o duc bine, in Romania nu prea, invidia asta trebuie sa dispara că altfel muriți cu toții tristi

    • cu ce o duc mai bine in ungaria? ca diferentele sunt mici, nu dau nici aia pe dinafara de bine ce le e. si nu stiu cum o sa mor, dar nici tu 😀

  7. Pentru cei nevoie mare de ironici, sa se documenteze despre evoluția Transelectrica în 2021: au tarife administrate (corect, întrucât au o poziție privilegiata în piață), dar pe de alta parte, au avut nevoie sa achiziționeze energie electrica pentru funcționarea rețelelor electrice, energie pe care au luat-o de pe piața libera la preturi astronomice. Rezultatul: pierdere pe 2021 pentru o entitate care este monopol. Cam același raționament se aplica și unui benzinar, cu diferența ca ala nu așteaptă sa intre în pierdere, ci nu mai comercializează un bun care nu-i aduce profit, deci penurie de combustibil. Asta nu înseamnă că le port nesimțiților de grija, doar ca eu nu as interveni în mecanismele pieței libere, ci as supraimpozita profiturile nesimtite, a se vedea propunerea lui Draghi (un tip, veți de acord cu mine, mult mai capabil decât Caciu ori Ciolacu).

    • Când vorbea Dragnea de supraimpozitarea profiturilor se ieșea în stradă împotriva OUG 114 și i se ura pușcărie îndelungată, să fie violat în pușcărie.
      Au venit la putere unii care au abrogat OUG 114, acum plătim pentru curent, gaze, combustibil printre cele mai mari prețuri din Europa.
      Hai, lăsați smiorcaiala, fuguta la mitingurile spontate, în piața Victoriei

    • asta ai inteles tu din cazul dragnea? jesus, dar esti caz grav. GRAV DE TOT!
      lasa netul si du-te la scoala, poate mai inveti ceva. ca la logica nu ai sanse.
      deci de aia se iesea in strada, ca se dorea protectia companiilor. alt sosocar! du-te ma la moscova, acolo e de tine.

  8. Nu ştiu de ce dar rupturile de logică pe care le aveţi sunt puţin de domeniul umorului ca să fim finuţi.
    Păi staţi aşa să vă explicăm: „ei au dus la această inflaţie prin măsurile care le-au luat şi le susţin zi de zi prin haosul declaraţilor care le fac public fiind conştient de ce fac ca să acopere găurile din buget –> IAR VOI VĂ AŞTEPTAŢI CA ACUMA SĂ VINĂ CU SOLUŢII CARE SĂ LE COMBATĂ MĂI? 😏”.
    Măi oameni buni nu numai că nu vor lua măsuri şi vor face orice să le susţină şi nu o pot face decât ori prin urcarea şi mai mult a inflaţiei sau să vă bage taxe şi mai mari pe partea ailaltă dacă până la urmă trebuie să ieie măsuri datorită presiunii care o face prostime asupra lor ca să nu piardă imagine politică.

    Măăăi, ăştia nu o să ia niciodată măsuri care să scadă presiunea economică care ar face automat şi să întărească leul că astea sunt metode de întărire nu de lungire a supei (aceasi poveste cu calitatea şi cantitatea) fiindcă nu are efecte de imagine politică cu care să se laude ca pomenile şi nu vor face niciodată foame pentru voi şi să taie de la ei din buzunar. 😀😀😀😀😀😀😀😀

  9. Sigur că da.
    Păi benzina și motorina trebuie… aduse (din afară).

  10. In Ungaria, MOL e companie de stat, asa ca Viktor Orban poate impune ce pret vrea el la combustibili.

  11. Zombiliticule, tu ar trebui sa vezi ca guvernarea voastra dezastruoasa o sa duca la PENURIE de romani care sa munceasca: pleaca romanii pe capete, mai ales tinerii, vazand ca NU exista nici o speranta sa scapam de monstruoasa voastra coalitie cu PSD!!!
    Penurie de romani care sa munceasca, asta ati reusit deja!!!!

  12. Interesant este ca asteptam ‘solutii’ de la stat, ca in comunism, dar petrolul este acum la ‘privat’. Nu am vazut nici o emisiune in care sa fie invitat un ‘benzinar’ privat sa ‘ecsplice’ de ce este asa de mare pretul. In rest, vacante placute cu masina.

  13. Vorbiti degeaba, „Câinii latră, ursul merge!”

  14. Vinzi scump, dar mai puțin sau vinzi ieftin și mai mult. Important este sa găsești punctul de echilibru unde sa vinzi la cât mai multe persoane. Sa tragi direct concluzia ca se va ajunge la „penurie”, este greșit.

    Un pic mai in profunzime… Lăsând deoparte persoanele fizice, dacă scazi prețul combustibilului, scad cheltuielile transportatorilor, scad preturile produselor transportate, creste vânzarea produselor => mai putini oameni care vor „umple cu carne” frigiderele politicienilor.