G4Media.ro

Florin Cîțu: Granturile pentru investițiile destinate firmelor care au avut pierderi din…

Florin Cîțu: Granturile pentru investițiile destinate firmelor care au avut pierderi din cauza epidemiei, suplimentate. Comisia va susține și o parte din pierderile cifrei de afaceri

Ministrul Finanțelor, liberalul Florin Cîțu, a declarat luni seara, într-o emisiune la B1 TV, că toate firmele care au aplicat pentru granturi de investiție vor avea acces la bani europeni pentru contracararea efectelor epidemiei de coronavirus.

Acesta a vorbit despre granturile de investiții și a spus că acestea au fost suplimentate cu 500 de milioane de euro.

Cîțu a spus că are informațiile de la ministrul Economiei, care a făcut acest anunț într-o ședință de Guvern.

”A fost anunțat de ministrul Economiei acest lucru. Acestea sunt derulate prin ministerul economiei, dar în ședința de Guvern de săptămâna trecută, ministrul economiei a anunțat că sumele au fost suplimentate cu 500 de milioane de euro.

Înțeleg din spusele ministrului Economiei că asta ar însemna că toate companiile care au aplicat să aibă acces la aceste granturi, deci până la urmă nici o companie fără finanțare prin aceste granturi, dintre cele care au aplicat” a spus ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

În plus, Câțu a mai declarat că  o parte din pierderile din cifrei de afaceri din 2020, a companiilor afectate de epidemia de coronavirus, vor fi suportate de Comisia Europeană. Nu a oferit însă și alte detalii.

Firmele care au fost afectate de primul val al epidemiei de coronavirus au putut apela la o serie de instrumente de sprijin din bani europeni:

 • microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile sub formă de sumă forfetară;
 • granturi pentru capital de lucru acordate sub formă de sumă forfetară și în procent din cifra de afaceri;
 • granturi pentru investiții productive acordate din fonduri externe nerambursabile în baza evaluării proiectului de investiții depus.

Banii europeni vin prin Ministerul Fondurilor Europene, dar administratorul schemei este Ministerul Economiei.

Foto: InquamPhotos Octav Ganea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. …si factura electronica.
  ca bonul e un fleac (ca valoare)

  • Investitii in buzunarul camarlei.
   De ce nu dati granturile prin Loteria Romana? Fac pariu ca vecina de la 4 le-ar cheltui mult mai eficient, saraca plateste si taxele gen TVA, impozit, gaze, curent, TV, etc. Nu ca mini-mafiotii vostrii!

 2. Baieti cotizati ca administratorul va avea grija de pierderile voastre.Nici DNA-ul nu se poate baga…ca e pandemie!

  • Da’ ”de pierderile” securiștilor care ”cotizează” la mafia PRO-USL-PSD ce ”administrator are grijă” – nu spune trollul seb-olșevic, că tot le știe pe toate?

 3. La cat ai ajuns catule cu imprumuturile in ultimele 8 luni, pe la 18 miliarde de euro…
  E bine, esti in grafic cu misiunea ta de a falimenta romania! Traisca nemunca, pensiile militare speciale si salariile de nababi la bugetari, traisca cumul pensie speciala cu salariu de bugetar!!!

  Hai ca poti sa ingropi romania! in 2008 a fost atacul pe leu, acum e indatorarea pt cei 2 mil de romani care fac parte din clasa selecta, din „alta romanie”: romania hotiei legalizate!