G4Media.ro

Florian Bichir, candidat PMP la Senat, și-a ascuns în declarația de avere…

Florian Bichir, candidat PMP la Senat, și-a ascuns în declarația de avere venitul încasat de la firma de stat Transgaz. Ce scria Bichir despre șeful Transgaz într-un editorial recent: ”Excelent organizator, dar și un patriot desăvârșit/ Pe secetea asta de caractere eu i-aș clona”

Florian Bichir, candidat pe listele pentru Senat ale PMP Argeș, și-a ascuns în declarația de avere venitul încasat în calitate de consilier la Transgaz, societate cu capital de stat. El a lăsat, însă, se se vadă cât a încasat de la alte două instituții publice. Florian Bichir, care este editorialist la evz.ro, a scris recent un un text în care îl laudă chiar pe directorul Transgaz, Ion Sterian, fără să menționeze calitatea de angajat al companiei. Contactat de G4Media.ro, Bichir a spus că nu a blurat el suma din declarația de avere și a închis telefonul.

În declarația de avere din 19 octombrie 2020 a lui Florian Bichir, suma primită de la Transgaz este anonimizată. Candidatul a trecut doar faptul că este angajat la această firmă, precum și calitatea – ”consilier”.

Societatea Transgaz SA are ca acționar majoritar statul român, prin Secretariatul General al Guvernului, și se ocupă cu transportul, tranzitul internaţional, dispecerizarea gazelor naturale şi cercetarea-proiectarea în domeniul transportului de gaze naturale. Având monopol, este una dintre firmele de stat de succes. Spre exemplu, în 2019, a avut un profit net de aproape 350 de milioane de lei.

G4Media.ro a scris în acest an că Transgaz, în plină pandemie, a început negocierile pentru cumpărarea de la afaceristul Dragoș Dobrescu a clădirii din București, Bd. Primăverii 55, în care stă cu chirie.

Citește și:

Conform unui Ghid de completare a declarațiilor de avere și interese publicat, în 2019, de Agenția Națională de Integritate (ANI), ”nedeclararea, în declaraţia întocmită potrivit Anexei nr. 1 la Legea nr. 176/2010, a cuantumului veniturilor declarantului, ale soţului/soţiei, precum şi ale copiilor aflaţi în întreţinere, anonimizarea acestora, sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 Lei la 2.000 Lei, Agenţia putând declanşa din oficiu procedura de evaluare, conform art. 29 alin. (1).”

Agenția a adăugat, totuși, că, ”în cazurile în care există norme speciale sau clauze privind asigurarea confidențialității veniturilor declarantului sau ale membrilor familiei sale, este obligatorie dovada acestor aspecte, prin anexarea la declarația de avere a unui document justificativ prin care se confirmă existența clauzei, respectiv prin indicarea normelor speciale care instituie obligația de confidențialitate, situație în care Agenția Națională de Integritate poate dispune anonimizarea veniturilor.”

Prin candidatura la Senat, situația lui Bichir este, însă, diferită, el intenționând să devină parlamentar, adică să ocupe un mandat într-o instituție unde ar trebui să existe cel mai înalt grad de transparență. În plus, venitul ascuns provine de la o societate de stat. Contactat de G4Media, Bichir a avut o poziție contradictorie – ”Este politica companiei… Nu am blurat-o eu” – și, înainte de a răspunde la întrebarea dacă a depus și dovada invocată de ANI, precum și la alte chestiuni din acest articol, a închis telefonul.

Florian Bichir scrie editoriale pentru evz.ro și este membru în patru organizații profesionale ale jurnaliștilor (una intitulata ”a profesioniștilor din mass-media”). Dar, într-un text din 3 septembrie 2020 pe evz.ro, fără a preciza că este angajat al Transgaz, Bichir îl laudă chiar pe directorul societății, Ion Sterian: ”Un alt om hăituit pe nedrept, într-o țară care are din ce în ce mai puține valori naționale autentice este Ion Sterian, directorul general al Transgaz. Excelent organizator, dar și un patriot desăvârșit, Stelian a reuși un lucru unic! A racordat Basarabia la România, la Europa! (…) Campaniile mediatice la care a fost supus Sterian au legătură nu doar cu Estul, ci și cu alte zone de interes. Nu degeaba a fost calomniat în fel și chip. Dar spre onoarea lui a mers înainte, ca un super-profesionist. (…) Datorită lui Ion Sterian proiectul BRUA merge mai departe. Îmi ridic pălăria, deși nu port, în fața unor astfel de oameni, de români adevărați. Credeți-mă pe secetea asta de caractere eu i-aș clona. Până atunci însă statul e dator să-i protejeze ca pe niște specii pe cale de dispariție!”

Fost jurnalist, Bichir a devenit în 2012 membru al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității din partea UNPR și s-a îndreptat spre cariera universitară, fiind cadru didactic la Universitatea Pitești și Universitatea Națională de Apărare (UNAP) ”Carol I” , instituția de învățământ superior a Armatei. În Carta acestei din urmă universități, se menționează, la articolul 169, că ”În realizarea obiectivelor activităţii lor, membrii comunităţii universitare îşi menţin independenţa faţă de orice influenţe politice, ideologice sau religioase.” Biroul de Presă al UNAP nu a transmis, până la ora editării acestui material, dacă Bichir mai este cadru didactic în instituție sau dacă există vreun conflict de interese cu poziția de universitar, prin noua sa calitate de candidat.

G4Media.ro a scris, în luna mai a acestui an, că Bichir, care se revendică drept naționalist, a postat pe contul de Facebook o fotografie din propria locuință în care se vede un portret al mareșalului Ion Antonescu. Acesta este considerat de Statul Român criminal de război. Cu acea ocazie, Institutul ”Elie Wiesel” a transmis că instituțiile statului ar trebui să se autosesizeze în baza prevederilor legale care interzic promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. La rândul său, Ministerul Apărării afirma că postarea era personală și nu implica universitatea sau Armata. ”Este spațiu intern, spațiu privat. Vă mulțumesc!”, a fost replica lui Bichir.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. Aaaa, pai cum asa? 👎

  • Jagardeaua, tot jagardea! Blorian Fichir = un pretins crestin, cu obrazul gros si gata sa te spintece daca ai alta parere decat a lui. A dovedit-o din plin, fara jena, ani buni, seara de seara, in studiourile de televiziune.

  • lupu’ isi schimba paru’, dar naravu’ ba…v barbitza…

 2. De la EBA la Bichir / tot pmpuu ii un delir

 3. Nenea asta nu cumva era la consiliul ala de studiere a arhivelor securitatii pe vremea cand nu ,,exista” dosarul lui Basescu?

  • Ca sa lamurim : la P$D esti eligibil daca ai cazier penal gros cat DEX ul
   La PMP daca esti Jigodia cu Notorietate Maxima esti eligibil pe listele lor !

 4. Nu-i problema, oricum Orban prefera sa guverneze cu PMP decât cu USR+.

 5. Si asta e ceva deontolog de profesie sau hobby ?

 6. Da, domnul Bichir e un tatar foarte roman nationalist si un om foarte cinstit, dupa cum se arata.
  Fiind asa plin de calitati n-avea cum sa rateze prezenta pe lista pmp.
  Poate, insa, ca pmp va da cu fruntea in linia de intrare in parlament si va cadea in cur. Daca electoratul se indura de ei sa-i lase sa crape.

 7. Sunt pline listele astea de candidati la parlamentare numai de oameni integri si care se gandesc doar la bunastarea amaratului asta de popor.
  Imi vine sa vomit de fiecare data cand ii vad sau aud spunand ce lucruri marete isi propun sa faca dupa ce vor fi votati.
  Daca ar fi dupa mine, parlamentarii ar trebui sa fie doar niste angajati cu contract pe perioada determinata, iar anual sa li se faca un audit. Daca n-au facut nimic din promisiunile incluse in fisa postului, sa fie concediati pe loc si sa fie angajati altii.

 8. PMP-ul d-lui T Basescu, apendicele PSD, spera sa intre in alianta alaturi de PNL la guvernare, pentru a o torpila din interior, dupa modelul aplicat Conventiei Democrate.

 9. De ce se duce asta in arges iar turcescu,care este din arges,candideaza la brasov?
  Robertel,urat imbatranesti,inconjurat de raspopiti,beizadele,turnatori…

 10. In imagine e Bichir, iar in spatele lui e seful PMP, o masinarie invechita si depasita.

 11. Alo, tovarasul Petrov puneti astfel de specimene pe lista?Pai v-ati facut ca plangeti de pomana la TV.

 12. Ar trebui clonata niste Codruta Kovesi, vreo 10 000 de bucati, prima mana.
  Sa vedeti spirit pe urma … Mai mare dragul daca-i ia si la picioare … Numai ‘high-kick’-uri peste ceafa si pe carca sa le dea, pana le iese smecheria definitiv din oase …

  Meanwhile: Romanul plateste, boss-ul se imbogateste.

 13. Întâmplator sau nu, după articolul cu multe limbi, lui Bichir I s-a dublat salariul la transgaz. Acum a trecut de 25000/luna

 14. Bichir si Mihai Neamtu, doi farisei ipocriti care fac parada de religiozitatea lor. Niste penibili!

 15. pmp si tragi apa

 16. Harold Lasswell(un politolog american din secolul trecut) a spus: „Politicienii sunt de trei tipuri: teoreticieni, administratori si agitatori”. Sistemul electoral ii scoate castigatori pe candidatii care ajung sa fie trecuti primii pe listele partidelor si care isi aleg acele colegii unde opozitia este slaba .Alegatorii cu pregatire modesta ii prefera pe candidatii populisti(care dau vina pe altii pentru neajunsurile din societate), si care au notorietatea umflata de televiziuni prin mediatizare excesiva. Se intampla asa fiindca si pentru alegatorii cu studii modeste este convenabil sa creada mereu ca altii sunt de vina pentru ce se intampla, deci nu trebuie sa faca nimic, niciun efort pt a schimba situatia.

 17. Domnule Bichir ,
  Ce anume v-a determinat sa va alaturati TURNATORULUI si CRIMINALULUI de basescu ?

 18. Domnule Bichir ,

  Ce anume v-a dertminat sa va alaturati CRIMINALULUI si TURNATORULUI de basescu ?

  • La Universitatea Nationala de Aparare, raspopitul trage cu tunul si cu turnatorul ! Teza lui o fi OK ???????????

 19. Raspopitul Vladimir, specialist in gargara, se incadreaza perfect in galeria Circului Petrov, alaturi de Ebba, Neamtu, si alti derbedei. La competente sunt zero ! Vor fi buni la spectacole de tupeu !

 20. Trebuiau tunurile puse pe Bichir cu cel putin doua luni inainte. Acum este prea tarziu, sforile au fost trase si jigodia va intra in parlament!

 21. Un mare rahat cu tacalie de tap raios , care se crede si teolog al Gaozarului Pavlov !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.