G4Media.ro

Fiul preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, pus sub acuzare pentru presupuse angajări fictive…

Sursa Foto: Flavio Bolsonaro/ Facebook

Fiul preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, pus sub acuzare pentru presupuse angajări fictive / Ar fi încasat timp de peste zece ani o parte din salariile plătite angajaților săi pe când era parlamentar

Procuratura din Rio de Janeiro a anunţat marţi seara că Flavio Bolsonaro, fiul cel mare al preşedintelui Jair Bolsonaro, a fost pus sub acuzare în legătură cu presupusa sa participare sa la un mecanism de sifonare de fonduri publice, relatează miercuri Reuters.

În acelaşi caz a mai fost inculpat şi un fost asistent al acestuia, Fabricio Queiroz, alături de alte 15 persoane ale căror nume nu au fost făcute publice.

Punerea sub acuzare a fiului preşedintelui brazilian vine în contextul în care procurorii ţării latino-americane investighează o presupusă schemă frauduloasă prin care acesta ar fi încasat o parte din salariile plătite personalului său în perioada când era membru al parlamentului de stat din Rio, mecanism cunoscut în Brazilia sub numele „rachadinha”, practic angajări fictive.

Presupusa fraudă s-ar fi întins între 2007 şi 2018.

Flavio Bolsonaro (39 de ani) a dezminţit într-un comunicat că ar fi implicat în ilegalităţi şi a insistat că acuzaţiile împotriva sa sunt nefondate şi reprezintă o tentativă de a strica imaginea administraţiei tatălui său.

Cazul nu-l afectează direct pe şeful statului, dar potrivit presei locale procurorii Fabricio Queiroz a depus suma de 72.000 de reali (12.500 de dolari la valoarea curentă) în contul bancar al Primei Doamne a Braziliei Michelle Bolsonaro, a consemnat EFE.

Sursa Foto: Flavio Bolsonaro/ Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Hai nu mă-nebuni – nea Livionaro?

  2. Mici copii fasciștii ăștia brazilieni. Poi la noi încă de pe vremea lui CV Tudor se inculpau parlamentarii pentru manevra asta.
    Pe de alta parte, acum s-a gătat. Iohanis a demis-o pe Codruța și apoi, împreună cu Predoiu, au numit un servitor la șefia DNA care nu mai supără pe nimeni, decât pe cei care ar vrea justiție.