G4Media.ro

Fiul disidentului Ursu respinge scuzele lui Tăriceanu: Ar fi absurd să nu…

Fiul disidentului Ursu respinge scuzele lui Tăriceanu: Ar fi absurd să nu fi știut cum îl chema pe acel ipotetic student. Încearcă să își asocieze abuziv numele pătat în dosare de corupție, cu cel al unui disident ucis de Securitate

Andrei Ursu, fiul disidentului anti-comunist Gheorghe Ursu, revine cu o scrisoare adresată lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce liderul ALDE și-a cerut scuze pentru că a spus neadevăruri despre Andrei Ursu.

Este „o neverosimilă și lamentabilă cramponare în încercarea de a se asocia, fără vreo baza reală și legătură directă, cu cauza dizidenților din anii ‘80”, arată, printre altele, fiul disidentului ucis în beciurile Securității.

Potrivit lui Andrei Ursu, președintele Senatului se preface că nu vede miza politică a propriului de mers.

Scrisoarea lui Andrei Ursu, postată sâmbătă dimineață de istoricul Mădălin Hodor pe contul său de Facebook:

Stimati prieteni,

Ma simt obligat sa raspund public scuzelor pe care mi le-a trimis domnul Călin Popescu-Tăriceanu sub pretextul unei “regretabile confuzii”, atat pentru faptul ca domnia sa a facut publica scrisoarea pe care mi-a adresat-o, cit mai ales pentru ca nu vad in ea decit o neverosimila si lamentabila cramponare in incercarea de a se asocia, fara vreo baza reala si legatura directa, cu cauza dizidentilor din anii ‘80.

1. Pretinsa explicatie „că e vorba de un alt student” cu o “dramă similară”, ca „au mai fost, poate, destui în acele vremuri” este o noua asertiune nefondata a politicianului. Nu se cunoaste vreun alt caz de dizident ucis in inchisoare de Securitate in 1985 (si nici in anii adiacenti).

2. Daca a facut o regretabila “confuzie”, il invit pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu sa dezvaluie public cine era acel “alt student inalt, subtire si brunet” care i-ar fi destainuit ca tatal sau ar fi fost ucis in inchisoare de Securitate in 1985?

3. Ar fi absurd sa nu fi stiut cum il chema pe acel ipotetic student, mai ales in conditiile in care domnia sa singur spune ca in facultate cazul lui Gheorghe Ursu era “intens comentat”. Sa intelegem deci ca a cunoscut pe fiul unui alt disident Ursu ucis de Securitate in inchisoare?

(Ar fi trebuit ca aceasta persoana sa si semene cu mine – atata vreme cat legat de cazul tatalui meu eu insumi am aparut ocazional in mass-media incepand din ’90, deci in aceste „mai multe decenii” de cand domnul Tariceanu pretinde ca ne confunda).

4. E aiuritoare pretentia domnului Călin Popescu-Tăriceanu ca nu ar vedea „ce capital politic” ar fi putut obține “doar relatând o discuție de acum aproape 40 de ani cu fiul unui mare disident”, cand tot domnia sa continua, in aceeasi scrisoare pe care mi-a adresat-o, atacurile impotriva Procurorului General pentru ca acesta ar fost „angrenat în prigonirea opozanților regimului comunist”, si incadrandu-l in „sistemul paralel și nelegal de putere”.

Daca domnul Călin Popescu-Tăriceanu se preface ca nu vede miza politica a propriului demers, eu cred ca poporul roman nu sufera de aceeasi miopie si o vede. Voi incerca insa sa i-o explicitez domnului Presedintele al Senatului din nou:

Domnia sa a incercat sa profite de numele tatalui meu, si incearca in continuare din rasputeri sa isi asocieze abuziv numele patat in dosare de coruptie, cu cel al unui dizident ucis de Securitate, exclusiv pentru a-l ataca, de pe o pozitie de “apropiat al opozantilor”, pe Procurorului General, pe care-l acuza de “prigonirea opozanților”.

(Aceiasi parazitare a cauzei adevaratilor dizidenti anti-ceausisti o vad si in campania PSD, un partid sub a carui guvernare un tortionar al tatalui meu a ajuns colonel, dosarele de la Securitate ale tatalui meu erau ascunse sau falsificate, ce mai ramasese din jurnalul tatalui meu a fost distrus, securisti condamnati pentru politie politica au ajuns generali in SRI, iar justitia PSD-ista, cu adevarat “paralela” cu dreptatea, i-a acoperit pe tortionarii Pirvulescu si Hodis, care abia astazi sunt judecati pentru crime impotriva umanitatii).

Este stiut de toata lumea ca domnul Călin Popescu-Tăriceanu este nu doar din ultimele zile, de cand cu Aiudul sau Dosarul Revolutiei, in acest razboi cu Procurorul General si cu “sistemul paralel și nelegal de putere”, respectiv DNA-ul. Si anume, de cand politicianului ALDE i-au fost descoperite actele de coruptie si DNA-ul i-a facut dosare in acest sens. Deci nu pentru vreun rol in dosarele opozantilor anti-comunisti sau in cel al Revolutiei il ataca domnul Călin Popescu-Tăriceanu pe Augustin Lazar de cativa ani incoace. Il ataca pentru ca acesta din urma s-a luptat sa fie pedepsite actele de coruptie ale politicienilor din Romania. Evident, si cele ale domnului Călin Popescu-Tăriceanu.

Va multumesc,

Andrei Ursu

Sursa foto: INQUAM_Octav Ganea

Citiți și: Băiatul disidentului Gheorghe Ursu, ucis de Securitate, îl acuză pe Tăriceanu de minciună: Vrea să se asocieze în acest mod abject cu cauza și memoria unui disident, vrea să-și legitimeze atacurile la Augustin Lazăr

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

41 comentarii

 1. Tariceanu nu are talentul Luciei Hossu-Longin de a exploata disidentii anticomunisti in campania electorala.

 2. Sacul ăsta de bășini, după ce a fost prins cu minciuna, tot el părea supărat că vezi Doamne e atacat ( mai greșește omu’, ce mare chestie!)
  Băi, NESIMȚITULE, cu așa ceva nu greșești, nu bagatelizezi așa ceva; daca nu ești sigur, nu spui așa ceva ( el părea fffff sigur).
  Ar trebui că dnul Andrei Ursu și alți desidenti adevărați , să meargă la Digi, pe același tronson orar, să povestească adevărul. Să nu mai vina asemenea profitori să câștige de pe urma dramelor acestor oameni ( pe care tot borfașii ăștia sau înaintașii lor i-au nenorocit)

  • Din doua una: ori Tariceanu e sincer, si atunci e senil – deci trebuie tratat ca atare , ori e clar ca minte si atunci e mitoman – deci trebuie tratat ca atare .

   Ca sa zic asa, e win-win. Depinde de ziaristi ce varianta prefera. Cat despre noi, lucrurile sunt lamurite demult.

 3. Bravo domnule Ursu junior, tot respectul!

 4. Luați-l pe Ursu junior la USR că poate își dă seama
  că este între securiști ,mai tineri dar tot securiști.Au mai fost cazuri când fii au devenit colegii călăilor părinților lor .

  • Ce are sula cu prefectura?
   Vorbim despre USR sau de faptul că borfașii ăștia doi ( Dragnea și Tăriceanu) sunt niște jigodii ordinare care fură, mint și distrug țara asta?
   PSDul plin de hoți, interlopi curve și analfabeți, foști turnători ai securității ( Dan Voiculescu, tatăl lui Tăriceanu,..), foști milițieni și spioni ruși, sunt cei care trebuie sa conducă țara asta?
   Aici vorbim despre faptul că boșorogul Tăriceanu minte de stinge și inventează fapte ( cum sunt majoritatea celor de la latrine)!
   In locul lui Andrei Ursu l-aș da in judecata! Probabil că dacă nu ar fi reacționat imediat după, s-ar fi dus cu aceeași poveste și la alte televiziuni!
   La fel ca și minciunile lui Dragnea, vorbește de standarde duble când ei ne țin în condiții de standard dublu in spitale, școli, ne mențin standarde duble la drumuri, educație! Deși UE ne-a dat și ne dă bani sa ajungem la aceleași standarde de infrastructură că și ei!
   Aici nu mai sunt ofuscați că avem condiții inferioare fata de țările din vest ( și chiar din Africa) !

  • Deci n-a ținut figura și-l „abandonați” în „tabăra adeversă”, cu toate că sfaturile „consiglierilor” su fost foarte clare:”Din pământ, din iarbă verde, ne doare în p–a tăiată imprejur de unde, faceți rost de capital și cumpărați macar 2-3 de drept comun, dar împortant e să reușiți să cumparați unul măcar cu credibilitate maximă ! Dacă nu veți reuși, pe noi să nu contați că vă vom consilia în continuare, doar nu suntem proști să facem din rahat bici iar voi să aveți pretenția să mai și trosnească la sfârșit…!”

  • Mesajul era pentru @Un cunoscut necunoscător…

  • @Scara :
   Ai fost chiar prea domn cu el !

  • Dragă @Su,
   Nici nu e nevoie să fiu altfel, atât timp cât am la îndemână „nucleara” de înalt nivel, adică Catastiful în care sunt notate până si cele mai mici păcate…

 5. Este interesant faptul că nimeni nu se întreabă cum de acest distins imbecil numit Tăriceanu a putut fi asistent universitar în ciuda colecției impresionante de corigențe și repetenții. Nu era sistemul comunist faimos pentru meritocrație dar nici chiar orice loază din fruntea cozii nu ajungea cadru universitar. Asta apropo de Secu și dizidență…

  • Ar fi trebuit intrebat tac-so, Amadeo, cum l-a rezolvat pe fi-su asistent, pe cine a dat la schimb Securitatii …

 6. Tariceanu e irecuperabil dupa ce a jurat stramb pe Sfanta Biblie….Mincinosii sunt cei mai spurcati oameni de pe pamant. Arabii le taia limba de toata viata urlau de durere cand mancau saraturi sau acrituri.

  • Daca ar fi după legile arabe, coaliția psd-alde ar fi plină de indivizi ologi- fără limbă, fără mâini, fără …( adică eunuci)!
   Daca ar fii după Vlad Tepes, ar fi pline țepușele cu stârvurile lor!

 7. Viata lui tariceanu este un lung de confuzii.
  Chiar el este o imensa confuzie .
  Si noi il confundam des cu un om.

  • „lung sir de…”

 8. Cuochiipeoi tu nu ai cum să fii în locul lui Ursu tu ești cu ochii pe oi ,toți ciobanii au devenit securiști
  iar tractoriștii procurori tot înainte tovarăși la formarea noii URSS de la Atlantic pînă la Prut dar problemă cu Italia ,Polonia , Ungaria și spre cinstea noastră România .

  • Observați care e de fapt marea problemă despre care, @necunoscătorii cunoscuți în intreaga regiune drept mari consumatori de pufoaikă, vorbesc acum fără nicio fereală: de ce să aibă câștig de cauză ideea de U.E. puternic și unit cu adevărat, când Tătucu’ Crăcănel îsi dorește de fapt altceva…?!
   Amice, te rog sa-i spui Țarului crăcanat să-și mai pună pofta-n cui, pentru că aici nu e sat fără câini, ci sunt câini destui și mai toți unul și unul, doar că în această perioadă sunt puțintel amețiți de hrană bogată în vitamine, de apa curată și in general de traiul imbelșugat. Dar amețeala nu va dura mult timp și sa vedeți ce găuri veți avea apoi în turul pantalonilor…!

  • Tariceanu este mai canalie decat Cliță…

  • Stie cineva cum va fi vremea de Paște?
   Poate ies la iarbă verde….

 9. Mare porc acest jegos de Tariceanu. Calca in picioare tot. Si morti si vii. Dar Dumnezeu nu doarme. Vine si rasplata pentru acest nelegiuit.

 10. Nici nu s-a gândit Prelipceanu ce va afla lumea datorită emisiunii lui…Nu degeaba a fost acuzat Tăriceanu de mărturie mincinoasă. Omul le minte cu talent maxim.
  Practic, eu o consider o ediție-eveniment a emisiunii, deși desconsider invitarea gunoaielor PSD-ALDE la Digi 24.

  • Eu cred ca este senil.
   Sau cu alte afectiuni de genul acesta.
   Sa zic, realitate paralela.

  • O fi și senil. O fi și afectat că a trebuit să facă față atâtor neveste mai tinere… :))
   Senilitatea asta a lui cred că-l ajută să bată și detectorul de minciuni. 🙂

 11. Dracii trebuie tratați cu „Piei Satana securistă în iadul USR „. Vezi că au început să părăsească corabia oamenii, rămân doar moluștele .Veți vota cocoșați trădători și târâtoare soroșiste și neocomuniste .Când vă veți da seama va fi prea târziu .În partidul vostru proprietatea privată ca si drepturile omului sunt un moft .În capul vostru nu aveți decât idei naziste cătușe și pușcărie .În programul vostru nu există gândire economică .După mintea voastră România va fi o imensă închisoare iar voi torționarii românilor .

  • @un cacat cunoscator si zii, faci parte din specia noua de postaci „imbujorati” pe care ii plateste Dragnea din darul de nunta strans de Larguta si de baiatul ala, pe care cand il vezi zici ca a avut hepatita si oreion ! :)))))

 12. Si acum tragi apa!!

 13. Omul ăsta-Tăriceanu- minte şi manipulează cu o facilitate greu de egalat. Ca om politic nu a făcut nimic lăudabil în toată cariera lui. A profitat de funcțiile pe care le-a avut, ca să-şi umple buzunarele. Astăzi face orice, chiar inventând poveşti mirobolante, atacuri la justiție, pentru a scăpa basma curată de dosarele de corupție care pe bună dreptate i s-au deschis. Altfel cum vă imaginați că „domnia sa” marele Răzgândeanu, acceptă să fie sluga lui Dragnea, ştiind pertinent că acesta din urmă duce țara spre dezastru, dar are acelaşi țel ca şi el, şi anume scăparea de dosare.

 14. Asta este caracterul „marelui”Tradicenu , salvator al politicii romanestii . Un nerusinat traseist politic, care a vandut tot ce aputut din proprietatea Romaniei, si si-a tars „malaiul ” cat a putu , NU a facu nimic ptr. Romania , ba dimpotriva a sprijinit puterea rosie si impreuna cu aceasta au ingenuchiat Tara, iar acum vor sa-si trimita ipocritele iubitoare de Tara in UE. Le-a mers bine acolo , si-a mutat familia , si-a cumparat locuinta si mai vor o tura in PE, pe banii romanilor. ca fraierii dezinformati voteaza acesti tradatori ai intereslor Romaniei.

 15. sinistrul tericeanu este mult mai nociv, mult mai ticalos decat dragnetti.

 16. Asta e marea victorie a vechii securitati; au reusit prin licheaua astea si prin aparitia dezgustatoare a unor infractori pe post de dizidenti sa pangareasca memoria adevaratilor luptatori anticomunisti,sa i duca in derizoriu! Ne o meritam pentru ca stam ,ne uitam la ei cum se destrabaleaza pe televiziuni,cum isi trag saci de bani lunar pe munca prostilor ,cum maculeaza tot ce e decent in tara asta si nu ne revoltam decat in on line.

 17. Iohannis, Lazar, USR, GDS si gasca sunt ciuma rosie!!! In sfarsit va-ti dat arama pe fata. Stiam eu…

 18. tericene, pe cati a nenorociti tactu ma ?
  este securist tericene ? securist sub plapuma ?

  • Cat de jos mai poti cadea ca sa obtii in continuare o functie.Va dati seama cat de bine cunosc ,,poporul” pe care declara ca il slujesc din moment ce continua sa-si imagineze ca nu s-a schimbat nimic si prin minciuni grosolane vor castiga din nou.Chiar asa daca tot sustineti ca ati facut o confuzie iesiti la rampa si spuneti-ne cu cjne l-ati ,,confundat ” pe d-l Ursu jr.Altfel nu cred ca ar trebui sa mai iesiti in lume,sau, de
   ce nu? doar v-au iesit de atatea ori toate aranjamentele doar mintind poporul cu televizorul .Oare cei care va judeca pentru minciuna nu au o dovada in plus ca doar minciuna va caracterizeaza!Sunteti cea mai lamentabila persoana publica tocmai
   pentru ca intotdeauna faceti referire la a numite persoane respectate si care nu au nevoie de aprecierile d-voastra mincinoase.Va meritati soarta alaturi de cei mai inculti si abjecti politicieni pe care i-a avut vreodata aceasta tara dar pe care probabil ii merita cu prisosinta din moment ce se pot destabala cum vor fara sa fie sanctionati la vot.Sunteti o cloaca infecta care mananca din aceeasi troaca.Pofta buna!

 19. DACA AR FI LEGEA ARABa,PARLAMENTUL ROMAN,Oamenii politici romani ar fi o ceata de ciungi (la mahomedani,Furatul se pedepseste prin taierea mainii drepte!!!! ASADAR?????????? PUNCT!!!!!

 20. DACA AR FI LEGEA ARABa,PARLAMENTUL ROMAN,Oamenii politici romani ar fi o ceata de ciungi (la mahomedani,Furatul se pedepseste prin taierea mainii drepte!!!! ASADAR?????????? PUNCT!!!!!

 21. Atentie la greselile gramaticale, va rog! Cuvantul demers, de exemplu, este scris in mod gresit in articol, adica „de mers”, in loc de „demers”. Ne cred ca trebuie sa explic diferenta.

 22. Multumim dlui Ursu pt clarificari.
  De obicei nu-l ascult pe CPT pt ca spune multe prostii si manipuleaza ordinar, dar nu-mi putea trece prin cap ca minte pe un subiect atit de grav.
  /
  Daca te uiti cum a fost format partidul lui CTP vezi in primul rind fostii ministrii care au obtinut protectia parlamentului pt a nu fi anchetati pt ceea ce au facut ca ministrii: Vosganian, Chitoiu. Un partid in prag de a fi exclus din ALDE EU.
  /
  CPT insusi e suspect in opinia publica de atitea afaceri de coruptie de pe vremea privatizarilor cind era prim ministru, plus afacerea Citroen-Posta. CTP pare inca de neatins (acum de 5 luni parlamentul nici macar nu discuta cererea DNA in dosarul Microsoft, DNA ii inchide investigatia legata de Vintu…, )
  /
  Folosirea dramelor comunismului in lupta politica de azi dezgusta, mai ales cind acuzatiile vin de la televiziunea unui fost securist imbogatit cu banii securitatii comuniste, iar scopul evident este iertarea unora care au furat la greu din banul public.
  /
  Multumim inca odata dlui Ursu, iar istoricii poate ca ar trebui sa vorbeasca mai mult.

 23. Superb raspuns! Asta insemna sa ai coloana vertebrala dar si mult discernamant. Lacomii nostri politicieni sunt total orbi can este vorba de bai si de aoprararea hotiilor lor, nu doar libertatea ci si averile pe care le-au furat. Cu un an-doi de pucarie la pension in conditii de lux acesti politicieni verosi s-ar putea obisnui, ca si nastase sau Voiculescu-felix, dar ar muri de inima rea daca tot ce ei au furat de la stat s-ar intoarce la stat! Pentru ei efortul este insa zadarnic, averile lor sunt ca si viata si moartea, din pamant au iesit, in pamant se vor intoarce, adica la stat. Beizadelele nu au decat sa munceasca si sa-si castige cinstit bogatia, evident daca sunt in stare. daca nu, sa o faca altii capabili de merite fata de tara si umanitate, nu talharii si coruptii!

 24. Va rog sa ma scuzati pt. greseli. Reiau postarea cu corectiile cuvenite:
  Superb raspuns! Asta insemna sa ai coloana vertebrala dar si mult discernamant. Lacomii nostri politicieni sunt total orbi cand este vorba de bani si de aparararea hotiilor lor, ei nu-si apara doar libertatea ci si averile pe care le-au furat. Cu un an-doi de puscarie la „pension” in conditii de lux, acesti politicieni verosi s-ar putea obisnui, la fel ca si Nastase sau Voiculescu-Felix. Dar ar muri de inima rea daca tot ceeea ce ei au furat de la stat s-ar intoarce la stat! Pentru ei efortul este insa zadarnic, averile lor sunt ca si viata si moartea, din pamant au iesit, in pamant se vor intoarce, adica la stat. Beizadelele coruptilor nu au decat sa munceasca onest si sa-si castige cinstit bogatia, evident numai daca sunt in stare. Daca nu, sa se imbogateasca altii capabili de merite fata de tara si umanitate, nu talharii si coruptii!