G4Media.ro

Băiatul disidentului Gheorghe Ursu, ucis de Securitate, îl acuză pe Tăriceanu de…

Băiatul disidentului Gheorghe Ursu, ucis de Securitate, îl acuză pe Tăriceanu de minciună: Vrea să se asocieze în acest mod abject cu cauza și memoria unui disident, vrea să-și legitimeze atacurile la Augustin Lazăr

Andrei Ursu, fiul disidentului anti-comunist Gheorghe Ursu, ucis de Securitatea comunistă, îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că a mințit joi într-un interviu la Digi 24 în legătură cu acesta. Tăriceanu declarase că Andrei Ursu i-a fost student și ”i-a împărtășit subiectul cu mare frică pentru că se temea că ar putea avea consecințe asupra lui”.

Andrei Ursu spune într-un comunicat de presă că nu l-a cunoscut niciodată pe Tăriceanu și că nu i-a fost student pentru că a studiat la altă facultate decât cea unde actualul lider ALDE era profesor. ”Nu l-am cunoscut niciodata personal pe domnul Calin Popescu Tariceanu. Nu mi-a fost profesor sau asistent la facultate sau in vreun alt cadru. Inteleg ca domnul Calin Popescu Tariceanu a fost cadru didactic la Facultatea de Constructii. Eu nu am urmat aceasta facultate, ci pe cea de Automatizari si Calculatoare, la Institulul Politehnic Bucuresti. La momentul uciderii tatalui meu de catre Securitate in inchisoare, eu nu mai erau student de doi ani . Am terminat facultatea in anul 1983, deci nu avea cum sa-mi fie „teama ca acest lucru ar putea sa aiba consecinte” pentru ca ar fi „urmat sa-mi pregatesc examenul de diploma”, a scris Andrei Ursu.

Fiul disidentului îl acuză pe Tăriceanu de ”manevre politice dezgustătoare” și de faptul că vrea să utilizeze politic această temă: ”Deci nu cred ca mai e nevoie sa mentionez ca aceste afirmatii ale politicianului Calin Popescu Tariceanu sunt in intregime false. Nu e plauzibil deci ca pe domnul Tariceanu il inseala memoria. Aceste lucruri nu se uita, si cu atit mai putin pot fi construite „din greseala” , printr-o festa a unor amintiri in deriva. Este evident ca domnul Tariceanu a compus aceasta dezinformare cu scopul vadit de a induce in eroare opinia publica. El doreste sa se asocieze in acest mod abject cu cauza si memoria unui disident. Se erijeaza nu doar intr-un profesor al meu (care n-avea cum sa fie) dar – printr-o insalubra manevra oportunista – chiar intr-un apropiat al meu, deosebit de intim, in care as fi avut atita incredere incit sa-i fi confiat informatii despre soarta tatalui mei ucis de Securitate!”, scrie Andrei Ursu.

Fiul lui Gheorghe Ursu îl acuză pe Tăriceanu că vrea să se asocieze cu familia disidentului ”pentru a-si cistiga o jalnic de nemeritata credibilitate in atacurile sale – si acestea, in cea mai mare parte, false – impotriva procurorului general”.

Comunicatul integral al lui Andrei Ursu:

Dragi prieteni,
In aceasta seara in jurul orei 20:07, in timpul unui interviu din cadrul emisiunii de stiri de pe postul de televiziune Digi24  (https://www.youtube.com/watch?v=wnQSvfQMx8g&t=493s, minutul 7:35) domnul Calin Popescu Tariceanu a facut urmatoarea afirmatie:
Stiam de tragedia lui Gheorghe Ursu. Intimplarea face, de exemplu, ca baiatul disdentului Gheorghe Ursu , si care a murit in inchisoare, stiti bine toata istoria, mi-a fost chiar student, si la vremea respectiva subiectul acesta a venit sa ni-l impartaseaca mie si inca unui coleg de al meu, cu mare frica pentru ca, era… se temea ca acest lucru ar putea sa aiba consecinte asupra lui, urma sa-si pregateasca examenul de diploma…
In legatura cu aceste afirmatii, va aduc la cunostinta, si cer sa fie aduse la cunostinta opiniei publice, urmatoarele:
Nu l-am cunoscut niciodata personal pe domnul Calin Popescu Tariceanu.
Nu mi-a fost profesor sau asistent la facultate sau in vreun alt cadru.
Inteleg ca domnul Calin Popescu Tariceanu a fost cadru didactic la Facultatea de Constructii. Eu nu am urmat aceasta facultate, ci pe cea de Automatizari si Calculatoare, la Institulul Politehnic Bucuresti.
La momentul uciderii tatalui meu de catre Securitate in inchisoare, eu nu mai erau student de doi ani .
Am terminat facultatea in anul 1983, deci nu avea cum sa-mi fie „teama ca acest lucru ar putea sa aiba consecinte” pentru ca ar fi  „urmat sa-mi pregatesc examenul de diploma”.
Deci nu cred ca mai e nevoie sa mentionez ca aceste afirmatii ale politicianului Calin Popescu Tariceanu sunt in intregime false.
Mai mult, faptul ca domnia sa pretinde ca eu as fi venit la el sa-i „impartasesc” subiectul uciderii in inchisoare a tatalui meu, disidentul Gheorghe Ursu, gasesc ca este o manevra politicianista dezgustatoare.
Nu mi se pare efectul unei memorii defecte.
Orice om care a trait in perioada dictaturii ceausiste si a terorii Securitatii stie ca a discuta cu cineva despre acest subiect insemna cu necesitate ca acea persoana sa-mi fie foarte apropiata.
Mai mult, sa fi avut incredere totala in el, ca nu ma va turna Securitatii. De altfel, despre uciderea lui Gheorghe Ursu in inchisoare s-a vorbit la Europa Libera chiar in seara cind am aflat vestea.
Nu e plauzibil deci ca pe domnul Tariceanu il inseala memoria. Aceste lucruri nu se uita, si cu atit mai putin pot fi construite „din greseala” , printr-o festa a unor amintiri in deriva.
Este evident ca domnul Tariceanu a compus aceasta dezinformare cu scopul vadit de a induce in eroare opinia publica.
El doreste sa se asocieze in acest mod abject cu cauza si memoria unui disident.
Se erijeaza nu doar intr-un profesor al meu (care n-avea cum sa fie) dar – printr-o insalubra manevra oportunista – chiar intr-un apropiat al meu, deosebit de intim, in care as fi avut atita incredere incit sa-i fi confiat informatii despre soarta tatalui mei ucis de Securitate!
Cu atit mai mult cu cit minciuna este enuntata cu o figura ferma si un aplomb – de o mare forta de „convingere” – care ma face sa ma gindesc cu infiorare la modul cum si-a construit cariera acest politician, a carui credibilitate pare ca se bazeaza pe acest tip de aplomb.
Dat fiind contextul interviului in cauza, nu pot sa nu asociez fabulatia domnului Tariceanu legata de mine si de memoria tatalui meu, cu interesele de moment ale politicianului Tariceanu.
Mi se pare evident ca domnia sa incearca sa se legitimeze ca apropiat al familiei unui disident (lucru in totalitate inventat), pentru a-si cistiga o jalnic de nemeritata credibilitate in atacurile sale – si acestea, in cea mai mare parte, false – impotriva procurorului general.
Va multumesc,
Andrei Ursu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

36 comentarii

  • Jeg ordinar pare a fi chiar o ” blanda mangaiere pe crestet”comparativ cu ticalosia nemai intalnita in Romania, pe care a comis-o acest crocodil. Si acest ticalos, aceasta jigodie, acest tupeist mizerabil, vrea sa devina presedintele Romaniei? Doamne, oare, nu poate sf. Ilie sa trimita un semnal luminos asupra lui, ca sa-l transforme intr-o masa inofensiva?
   Aproape ca n-am cuvinte sa-mi exprim oroarea si stupoarea vizavi de minciunile grosolane debitate cu nonsalanta, de manipularile scandaloase prin care incearca sa ni se infatiseze drept prieten intim al fiului dezidentului Ursu.
   Aceasta jigodie nu are voie sa candideze la functia suprema in stat, iar noi toti trebuie sa-l respingem cu toata hotararea si sa-l trimitem la lada de gunoi a istoriei, acolo unde e locul lui.

  • CTP a povestit la Digi24 ca in 1998 a participat la o emisiune la TVR impreuna cu Dan Amedeo Lazarescu.
   In acea emisiune, Dan Amedeo Lazarescu a povestit ca in anii ’50 a fost informator al Securitatii, iar in urma delatiunilor sale, prieteni de-ai sai au fost arestati. Lazarescu a precizat insa ca banii pe care i-a primit de la Securitate, pentru delatiunile sale, i-a dat familiilor prietenilor arestati.
   Acesta este Calin Popescu Moliceanu, care se lauda ca a avut in familie persoane persecutate.
   In mod sigur si Moliceanu a fost informator al Securitatii.

 1. Abjecta ființă….

 2. Se știe că Securitatea a ucis mulți oameni, dar victima adevărată a fost adevărul. Din punctul acesta de vedere, domnul Tăriceanu pare un instrument perfect al Securității.

 3. Trebuia să intrați în direct cu acest individ, Tăriceanu și să-l faceți rahat, ca să-l vadă toți telespectatorii.

  • „Gigi” TV a devenit pesedist-aldista. Nu-l lasau pe Ursu sa intre in direct cu niciun chip.

  • Dle Alexescu,
   Va multumim pentru informatie !

   „Alo, UPC România ? Rezista fibra dvs. optica la temperatura de fierbere a smoalei? Si cam cu ce viteaza ar putea circula informatia in zig-zag printre cazanele aburinde? Un singur lucru vreau neaparat sa schimb: m-am saturat sa fiu nevoit sa apas cu copita ca un idiot pe doua telecomenzi…!”
   ……
   Alo? Sunteti Orange sau Vodafone? Cum, sunteti Telekom? Am si eu o intrebare…..”

 4. De-a dreptul rusinos ceea ce face individul numit Tariceanu. Abject chiar. Se catara pe suferinta altora. Nu numai ca se catara dar mai si delireaza in senilitatea lui.
  Idiot cine voteaza cu asemenea specimen infect si cu partidul lui.

 5. Cata ticalosie! Cata mizerie! Dar si ce tupeu are individul incat sa minta pe teme atat de sensibile, cand se stie ca omul despre care traieste este inca in viata!

 6. Tocmai am terminat de citit cine era Gheorghe Ursu , nu știam cine a fost . Am citit despre cum a fost torturat în pușcărie , cum a fost turnat la securitate de colegele de munca . Ți se face pielea de găină . In nici un caz nu ne putem numii oamenii , suntem niste animale de caverna , folosim memoria unor oamenii că sa dam noi bine pe tv . Sunt revoltat la ce mod a fost torturat un om pentru că nu avea aceeași părere cu partidul și ptr că era om . Cine la turnat la securitate și cine la bătut sper sa fii murit în chinuri groaznice , sper sa fie in iad . Tare mi ar fi plăcut să învie animalele alea sa le aplicam același tratament . Singurul păcat al lui Gheorghe Ursu a fost că a fost om și nu animal . Îmi pare rau ptr băiatul lui , că memoria tatălui e pângărită de niste caricaturi de peșteră .

 7. O să dai socoteală canalie împuțită, kgbistule, jegule, muistule, că vrei să te urci pe cadavrele victimelor tale și ale înaintașilor tăi ideologici.
  Am o silă și o repulsie absolută, căcatule. Tu nu ești om tăricene. NU EȘTI OM.

 8. Actionati-l in instanta!

 9. Față-n față, fiul unui dizident adevărat, un om veritabil și fiul unui turnător securist, un delator cu state vechi de plată la Secu .Iată adevărul. Ăsta este rezultatul revoluției: unul a rămas un cvasianonim, celălalt un penal în frunte Senatului. Trist, nu-i așa ?

 10. Tariceanu, esti o persoana abjecta, daca stii ce este onoarea, iesi si cere-ti scuze pentru minciunile spuse! Esti toxic pentru societate!

 11. cel mai slinos si odios personaj de dupa 1989! ma infioara gandul ca va participa la prezidentiale si se vor gasi oameni care-l vor vota.

 12. Unii ”disidenti ” s-au infratit cu penalii in scopuri meschine.

 13. Mincinos nesimțit este Tari, datil în judecată.

 14. Rog postul de televiziune Digi24 (dar si toate posturile de televiziune respectabile) sa aduca la cunostinta publicului aceasta scrisoarea la o ora de maxima audienta!
  …Cit de canalie poate fi acest individ!

  • @Ioan – Ai dreptate . Trebuie sa stie toti romanii, inclusiv fanii lui tradiceanu, cine este aceasta canalie, ce caracter infect are. Toata media democratica si neaservita din Romania trebuie sa faca cunoscuta aceasta mizerie proferata de al doilea om in statul roman, cel care vrea sa ne fericeasca devenind presedinte al tarii. Acest ticalos mai are si tupeul de a-l ataca pe Augustin Lazar, desi a avut in familie un delator ordinar. Nu mai avem voie sa trecem sub tacere ticalosiile unor astfel de indivizi abjecti.

 15. Nu-si va recunoaste minciuna nici in ruptul capului.
  Iar daca chiar va fi presat sa clarifice situatia, va apela la o noua minciuna, ca intr-adevar a avut un student cu tata dizident, dar nu-i mai retine numele si de aceea a facut „doar” o neinsemnata si banala confuzie de personaje.
  Adica va avea tupeul sa declara ca absolut totul e adevarat, in afara de faptul ca nu a fost vb de Andrei Ursu si de tatal sau, ci de alt tanar si alt tata….
  ……………..
  Sau si mai simplu pt el, va refuza orice explicatie, va da din mana a lehamite si va declara ca sunt doar atacuri si inscenari politice la adresa uriasei sale personalitati!.

 16. Eu ma-ntreb daca nu e sclerozat și șeful senatului României nu e un caz de Obregia! Nici lepra de Dragnea, nu cred că ar fi mințit cu ceva asa de ușor de verificat!

 17. Taroceanu = jeg odios, progenitura de turnator la Secu, vopsit in liberal si trimis sa sparga opozitia. In rest un neo- comunist ordinar, traficant de influenta, sperjur si oportunist gretos.

 18. Incredibil! L-am nimerit când vorbea exact despre asta, în cele câteva minute cât am stat pe Digi. Că nu suport așa ceva. Dacă îi aduc pe toți ticăloșii, să le facă neamurile lor audiență.

  Cum să minți în halul ăsta?! Unii sunt făcuți din rahat, pur și simplu.

 19. Si totusi, cum se poate ca partidul acestui ^&%^%%^, nici nu vreau sa scriu tot ce imi trece prin cap, sa fie mereu in sondaje cu intentie de vot in jur de 10%?

  Stam rau de tot, daca PSD+ALDE+ProRomania trec constant de 40% in intentia de vot. Inca 4 ani cu Dragnea si compania la putere=minim 1 milion de oameni tineri fugiti din tara pana in 2024. Minim.

 20. Sper ca diseara A3 sa faca o emisiune in care sa-i ceara demisia de onoare din functia de presedinte al senatului.

 21. Probabil ca intr-o emisiune viitoare, Antena3 va face „lumina” (ca de fiecare data cand unul de-al lor este prins cu minciuna.)

  Gadea, Badea si Ciuvica ii vor convinge pe „inteligentii” lor telespectatori ca Tariceanu nu a mintit deloc, doar ca pe vremea aceea tanarul Andrei Ursu era atat de timorat de situatie incat nu mai stia nici la ce facultate studia, nici cand a terminat-o si nici cu cine a vorbit despre cazul tatalui sau…

 22. tacsu vitreg a turnat pe bani oameni apropiati, prieteni care au ajuns in inchisori si la canal. si zicea ca a dat banii familiilor vicitmelor. ce specimen!

 23. Dragnea, Tăriceanu si acolitii lor au facut pact cu „CEL RAU”,NU VE-Ti SCAPA DE POPORUL ROMAN,fugiti cat mai aveti timp!!!!!!!!!VOTUL E IN MANA NOASTRA !

  • Nu te supara pe mine, dar vezi ca se scrie corect veti si nu „ve-ti”.
   Acum 30 de ani aveam sefa (Vicepresedinte la o unitate judeteana) o doamna care scria ca tine! Si nu-i statea bine….

 24. l-a invatat tacsu care turna pe bani la securitate. l-or fi invatat direct securistii, mai sti ?
  dar daca tericeanu e si el securist ? cu plapuma,

 25. Cu tupeul de borfaș pe care-l are, tariceanu putea declara că e veteran de la Cotul Donului, moderatorul ii canta în strună.

 26. Da, e clar. Jigodia asta de Tarfisteanu l-a depasit pe Ponta la manevre, dar mai ales la capitolul mitomanie. Si parca astia ar fi trebuit sa fi fost oameni de stat, demnitari de rang inalt, marii nostri responsabili de tara! Te ia si greata si capul!

  • Acum a dat-o pe confuzie.
   Nu el se lauda mai devreme ca are o memorie excelenta?!!!!!!
   Da, n-are rost sa-mi mai bat capul cu toti neispravitii.

 27. A făcut o confuzie înțeleptul Confuzius.

 28. Mizerabil inchefid, Tăriceanu ăsta. Incredibil. Are un tupeu(alții îi spun aplomb) demn de o cauză mai bună.
  Minte chiar și atunci când doarme.
  Nici cei din jurul lui nu se dezmint. Virba cuiva: tagma cum laude.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.