G4Media.ro

Firmele vor putea să-și plătească online impozitele pe Ghiseul.ro

Firmele vor putea să-și plătească online impozitele pe Ghiseul.ro

Guvernul a aprobat joi, printr-o hotărâre, extinderea Sistemului Naţional Electronic de Plată, operabil de pe ghiseul.ro, pentru a introduce posibilitatea de plată a obligaţiilor datorate bugetului general consolidat şi pentru persoanele juridice şi alte entităţi fără personalitate juridică, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prin extinderea acestui portal, persoanele juridice vor putea plăti, pe lângă taxe şi impozite către bugetul de stat, şi alte obligaţii datorate altor instituţii publice (de exemplu, amenzi, tarife), dacă acea entitate este înrolată în Sistemul Naţional Electronic de Plată (SNEP).

„Prin reglementarea introducerii posibilităţii persoanelor juridice de a-şi plăti obligaţiile către buget prin intermediul ghişeului virtual de plăţi, mediul de afaceri va beneficia de aceleaşi avantaje pe care SNEP le oferă cetăţenilor. Principalul impact al acestei măsuri este transformarea digitală a relaţiei dintre cetăţeni, mediul de afaceri, mediul ONG şi instituţii publice, pe de o altă parte, iar pe de altă parte, reducerea sau eliminarea timpului de aşteptare pentru plata serviciilor publice, facilitarea comunicării dintre sectorul public şi cel privat, precum şi creşterea calităţii serviciilor oferte de entităţile din sectorul public”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că utilizatorii instituţii publice care nu deţin sisteme electronice de gestionare a obligaţiilor de plată către bugetul general consolidat vor avea posibilitatea de a efectua plăţi cu completarea individuală, manuală, a sumei şi tipului de tranzacţie.

„Comisioanele percepute de furnizorii de servicii pentru operaţiunile de tranzacţionare online aferente încasării obligaţiilor de plată către bugetul general consolidat prin intermediul SNEP nu vor depăşi tarifele maximale aprobate prin decizie emisă de Autoritatea pentru Digitalizarea României. În cazul tranzacţiilor cu cardul, comisionul perceput de instituţia de credit care acceptă plata este de maximum 1% din valoarea tranzacţiei, dar nu mai mare de 30 de lei”, conform comunicatului.

Totodată, se precizează că Sistemul Naţional Electronic de Plată este administrat de către Autoritatea pentru Digitalizarea României, care va asigura corelarea evoluţiei tehnice a SNEP cu sistemele informatice ale altor autorităţi publice implicate în acest proces şi va monitoriza implementarea mijloacelor de plată.

„Normele metodologice, precum şi normele tehnice privind Sistemul naţional electronic de plată online a obligaţiilor fiscale se stabilesc în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei Hotărâri”, se mai menţionează în comunicat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. astia chiar cred ca gasesc vreun prost sa plateasca ceva pana prin iunie,iulie?!

  • Domnu ciorbea, afla ca pentru aia normali functioneaza asa: a doua zi dupa ce nu ti-ai platit taxele la bugetul de stat esti blocat.
   Vezi ca acuma nici cu cash nu mai e sigur finca ai nevoie de masina de spalat bani (la propriu)

  • Un mare succes PNL – putem plati on line !!

  • Alo, mincinosilor, nu exista blocat a doua zi. Plus ca nu se mai fac popriri sub 10mii de lei la firme decat dupa vreo 60 de zile. Daca nu stiti cum functioneaza treaba nu va mai dati cu parerea aiurea!

  • Domnu ion ciorbea din balon, speram ca ai prins mesajul; dupa 26 ale lunii esti marcat. Ia incearca sa obtii un certificat fiscal si vezi.
   Las-o moarta ca nu toti isi permit firme de rezerva inscrise pe bucatareasa.
   Surpriza e intr-adevar ca tocmai un besedist indeamna la greva fiscala.
   Pentru voi nu conteaza oricum ca doar nu traiti din ce produceti.
   Sau te pomenesti ca ti-ai luat in serios rolul de „opozitie”.

 2. Numai ciorbea nu-si platea impozitele ? Au dat amnistie fiscala numai pentru ciorbea ?
  Nu, pentru ei, pentru toti ai lor !

 3. Oare acum ciorbea isi plateste impozitele ?

 4. Sa intelegem ca e un mare succes al adminsitraetiei PN, nu?

 5. De cand cu virusul, se face digitalizare pe branci, se reduc salariile la bugetari, se taie pensiile speciale si toate astea inclusiv cu aprobarea tacita a PSD. A reusit virusul ce n-au reusit politicienii decenii intregi, dovara de maxima competenta.

  COVID-19 PRESEDINTE!

 6. Ce anume nu se plătea online până acum, că nu înțeleg ? Am firmă de ani de zile, platesc totul online de la înființare : contabila face OP-urile pentru impozite, tva, amenzi etc., eu fac plata online.
  Ce se poate face in plus ?

  • Dvs. le plateati prin online banking. Prin ghiseul.ro ai posibilitatea sa platesti cu cardul online pe wesbite. Pana acum pe ghiseul.ro puteai sa platesti taxe si impozite ca persoana fizica, nu si ca persoana juridica.

  • Si de ce as plati prin ghiseul.ro cu 1% comision?

  • @ion din balon
   Comisionul il suporta beneficiarul platii, nu platesti in plus. Asa e la persoana fizice.
   Un comision de 1% (max 30 lei) e acceptabil daca nu trebuie sa mai faci drumuri.
   Pana la urma e o modalitate de a achita facil.

 7. Si CATI Bugetari va concedia Guvernul?!
  Intrebat aseara la TVR 1, Premierul Orban a batut campiile galbene cu voiosie PSDista, parca vorbea Veorica!
  Rusine, asa arata „solidaritatea” la PNL!!

 8. Buna ziua!Aceasta este facilitatea pentru agenții economici????Întreb și eu,ca despre celelalte facilitati nu am mai auzit NIMIC!!!DOAR dacă vrem credite care,să fie Doar ipotecare și cu garantii suplimentare!!!Adică,să garantez și cu mama,și cu tata!!!Multumim guvernului meu!!!Va doresc si vouă ,ceea ce primim noi!Chiar mai mult decat…NIMIC!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.