G4Media.ro

Firma șefului consilierilor PNL din Iași a încheiat 17 contracte pentru furnizarea…

Firma șefului consilierilor PNL din Iași a încheiat 17 contracte pentru furnizarea de măști, livrate inclusiv unor primării conduse de liberali

Un şef al liberalilor ieşeni a avut un debut fulminant în afaceri în acest an. Lider de grup al consilierilor locali PNL, Eduard Boz, avocat de profesie, s-a specializat în vânzarea de măşti de protecţie.

Societatea la care deţine 50% din părţile sociale a încheiat, în mai puţin de două luni, 17 contracte pentru furnizarea de măşti, inclusiv cu primării conduse de primari PNL. Valoarea totală a contractelor ajunge la circa 110.000 lei (inclusiv TVA), dezvăluie Ziarul de Iași.

Contractele au fost încredinţate direct, prin intermediul sistemului naţional de achiziţii publice (SICAP). Ultimele trei contracte au fost semnate cu primăriile din Miroslava, Rediu şi Moţca.

Iniţial, firma Envi Grup Proiect Consult SRL a început afacerile conform activităţii principale pentru care a fost înfiinţată („alte lucrări de instalaţii pentru construcţii“), dar pandemia Covid-19 i-a determinat rapid pe şefii firmei să schimbe direcţia: a livrat aproape 30.000 de măşti de unică folosinţă la un preţ care a ajuns şi la 4,5 lei/bucata.

Contactat în cursul zilei de ieri, Boz a precizat că nu s-a ocupat el de tranzacţii, în condiţiile în care mai este asociat în firmă cu o altă persoană. „În perioada de criză, oricine avea pe stoc măşti putea vinde. Adaosul comercial a fost sub 10%, nu a fost nicio speculă“, a mai spus liberalul Eduard Boz.

Contractele au început să curgă de pe 23 martie

Firma lui Boz a câştigat primul contract la scurt timp după declanşarea stării de urgenţă: a vândut măşti de unică folosinţă cu 4 lei/bucata (fără TVA) la Administraţia Bazinală de Apă Mureş (1.000 de măşti – total 4.000 lei). A urmat, la câteva zile, o livrare la ITM Iaşi: acelaşi tip de măşti şi la acelaşi cost, dar cantitatea a fost diferită (300 măşti – 1.200 lei).

O altă livrare a fost făcută la Direcţia pentru Agricultură Bacău: 100 măşti pentru 400 lei. După o săptămână în care s-a specializat pe vânzarea de măşti, firma lui Boz a urcat preţul la 4,5 lei/bucata. Pe 30 martie, Envi Grup „împuşcă“ două contracte în oglindă: unul cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială Galaţi şi celălalt cu Primăria Şuţeşti (jud. Brăila).

 • La fiecare autoritate, firma a livrat câte 1.000 de măşti pentru suma de 4.500 lei. Ulterior, preţul unei măşti a variat, în funcţie de autoritatea unde s-au făcute livrările, dar şi pentru faptul că, cel mai probabil, piaţa a fost „invadată“ de măşti: Primăria Uricani (100 măşti – 450 lei), Serviciul de Ambulanţă Braşov (1.000 măşti – 4.500 lei), Prefectura Galaţi (500 măşti – 1.750 lei), Spitalul Municipal Topliţa (5.000 măşti – 17.500 lei), ABA Mureş (500 măşti – 2.250 lei), Spitalul de Psihiatrie Volia Prahova (2.000 măşti – 7.000 lei), Primăria Gâdinţi Neamţ (200 măşti – 700 lei), Palatul Copiilor Iaşi (100 măşti – 290 lei), Primăria Urlaţi (10.000 măşti – 29.000 lei), Primăria Moţca (3.500 măşti – 6.300 lei), Primăria Rediu (1.500 măşti – 2.700 lei) şi Primăria Miroslava (2.000 măşti – 3.600 lei).

Cu excepţia ultimelor trei livrări (toate din luna mai), când preţul unei măşti a fost 1,8 lei/bucată, în celelalte cazuri preţul a variat între 2,9 lei şi 4,5 lei. În total, 29.800 de măşti pentru suma de 90.640 lei (fără TVA).

„În primul rând, eu nu m-am ocupat de aceste tranzacţii. În perioada de criză, oricine avea pe stoc măşti putea vinde. Din câte cunosc, adaosul comercial a fost sub 10%, nu a fost nicio speculă. Au fost atât măşti de import, cât şi ale unor producători locali“, a comentat Eduard Boz.

Liberalul a confirmat faptul că au existat 17 contracte cu instituţii ale statului, dar a susţinut că a aflat acest lucru după ce l-am întrebat noi pe temă, iar el, la rândul lui, a vorbit cu administratorul firmei.

Citește integral pe ziaruldeiași.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Nu se pune sunt ai nostri

 2. Liberalii au voie

 3. Inteleg nemultumirea lui Ciolanu ! In loc sa se duca cei 110.000. lei la firma sefului de grup al consilierilor PSD s-a dus la astilalti ! :)))))))))))))))

 4. Nimic nou, PNL, PSD, aceeasi mizerie!

 5. Pe la Brasov cand investigati? Ca s-a pricopsit tovarasul Adrian Neag cu un contract de 9 milioane de lei, de pe-o zi pe alta, asa, ca la clientela politica, doar nu degeaba aactivat/activeaza prin Pesede.Penele.

  • Mai dă detalii. Și postează și în mytex și bzb.ro.
   Să știe și concitadinii.

 6. Sunt PNL-ist,dar da-mi voie sa-ti spun că sunteți cam jeguri!!
  Cum să ai credibilitate cu oameni ca aștia!? Daca au umflat contractele,la PUȘCARIE cu voi!!

  • Si eu tot PNL si te sustin. Filialele din Moldova si Bucovina sunt pline de dubiosi. Asa era si la Bucuresti cat a fost Busoi. A trebuie Orban sa dizolve toate filialele de sector si sa le recladeasca de la 0, ca altfel nu se mai putea cu ei.

 7. Cu ăsta și cu Chirică liberalii nu merită să fie votați în Iași, mai ales că existâ alternativâ

 8. Contracte de 110,000 RON in 3 luni cu un profit de 10%, adica 11,000 RON, la care mai trebuie sa platesca si taxe – nu e mare brânza.

  Uitați-va la contractele de milioane de RON unde unii vând servicii (deci le rămâne toata suma) in domenii in care nici măcar nu au experiența si certificările necesare.

  Spre exemplu, contractul de sistem de management strategic de la MAI-DSU, CN1010900 / 26.04.2019. Link: https://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100057486,
  a fost atribuit firmei Unique Solutions SRL, a lui Roxana Popovici, fosta Zamfir (firma este conectata cu Dan Stratan si Sorin Vantu), chiar dacă firma nu avea certificarea in sistemul respectiv si expertiza necesară!

  Firmei individei i-au mai fost atribuite si alte contracte valoare de peste 10 milioane de RON, in toate domeniile posibile, de la software de percheziții informatice la Ministerul Justiției, la mumbo jumbo prin diverse regiuni ale României, in domenii in care nici măcar nu are expertiza.

  http://www.hartabanilorpublici.ro/default/company/9678
  In link-ul de mai sus sunt cei peste 5 milioane RON care i-au fost atribuiți din fonduri publice pana in 2019, la care se mai adauga alte 5 milioane RON câștigate din 2019 pana in prezent!

  Individa este pe departe de a fi un geniu din moment ce scrie pe profilul ei LinkedIn EU Founds in loc de EU Funds, ca ultima analfabeta.

  Nu ma interesează pe mine ca nu stiu ce firma a facut profit de 11,000 RON in 3 luni, in afaceri cu statul.
  De ce nimeni nu se uita la zecile de milioane de RON atribuite pe servicii inutile si sub-standard unor firme care nu dețin certificările si experiența necesară pe sistemele respective, dar sunt conectate cu mari mafioți si câștiga pe banda rulantă, chiar cand printre ceilalți ofertanți sunt firme 100% calificate?
  Toti cei implicați in astfel de furturi, inclusiv foști “generali” hoti, necalificați, cu IQ sub-mediocru, care folosesc trafic de influența, mite si acces ilegal la informații privilegiate, ca sa fure 30% din PIB -ul țării ce se duce pe achiziții – merita sa putrezească in închisoare!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.