G4Media.ro

Firma lui Treflă, partener de afaceri cu Sebi Ghiţă şi cu ministrul…

Firma lui Treflă, partener de afaceri cu Sebi Ghiţă şi cu ministrul pentru mediul de afaceri, Radu Oprea, a încheiat un nou contract de aproape 1 milion de euro cu Spitalul judeţean Ploieşti

Compania Eco Burn din Ploieşti, care operează incineratorul de deşeuri din parcul industrial Brazi, a încheiat un contract acord-cadru de 4.464.000 de lei, adică aproape 1 milion de euro fără TVA, cu Spitalul judeţean Ploieşti pentru servicii de „colectare, transport şi eliminare finală a deşeurilor medicale”. Potrivit anunţului de atribuire din SEAP (site-ul guvernamental de transparenţă în achiziţii publice), contractul a fost semnat pe 28 septembrie. A fost organizată o licitaţie deschisă, s-au prezentat două firme şi a câştigat compania Eco Burn.

În iulie, firma Eco Burn a câştigat un contract mai mic de numai 11.760 de lei şi cu Spitalul din Câmpina. Iar, în ianuarie, firma ploieşteană a încheiat mai multe contracte în valoare de aproape 150.000 de lei pentru servicii de colectare deşeuri medicale şi cu Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”

Firma Eco Burn aparţine lui Mihail Ştefănescu zis Treflă din Ploieşti, partener de afaceri şi amic cu ministrul pentru mediul de afaceri, Radu Oprea şi cu fugarul Sebastian Ghiţă. Compania Eco Burn a fost fondată în 2008 de Oprea şi Ştefănescu, însă actualul ministru s-a retras din firmă în decembrie 2012, înainte să intre în Senat din partea PSD. Potrivit Riseproject, Oprea, Treflă şi Sebi Ghiţă au fost asociaţi în compania MBTT Development din februarie 2006 până în octombrie 2012.

Potrivit presei locale, ministrul Radu Oprea şi Mihai Ştefănescu zis Treflă, alături de familiile lor, controlează grupul de firme Urban, hotelul Angelo D’Oro din Ploieşti, restaurantul Vienna Cafe, firma Ecolact, blocul de locuinţe Urban Residence şi magazinul de delicatesuri La Gastrononia. De altfel, potrivit declaraţiei de avere, ministrul Radu Oprea a împrumutat cu peste 100.000 de lei firma Urban Consult din Grupul Urban şi deţine părţi sociale la Urban Hoteluri şi Restaurante.

Tot potrivit presei locale, Treflă i-a botezat copilul deputatei PSD Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte al CJ Prahova, Mircea Cosma. La rândul lui, ministrul pentru mediul de afaceri Radu Oprea este fiul lui Nicolae Oprea, un fost viceprimar PSD al Ploieştiului, vechi prieten cu Mircea Cosma încă din epoca în care ambii lucrau la întreprinderea comunistă ICIM.

Ministrul Radu Oprea a avut calitate de suspect într-un dosar de evaziune fiscală instrumentat de procuroarea Denisa Cristodor de la Parchetul general, însă până la urmă, potrivit unor surse judiciare, a scăpat doar cu o amendă administrativă.

Foto: Ministrul Radu Oprea (InquamPhotos / Octav Ganea)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. De ce?
    De Trefla!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.