G4Media.ro

Firmă care dezmembra o barjă în Portul Constanţa, fără autorizaţie de mediu,…

Sursa foto: Info Sud-Est/ Imago Studio

Firmă care dezmembra o barjă în Portul Constanţa, fără autorizaţie de mediu, amendată cu 100.000 de lei

O firmă care dezmembra o barjă în Portul Constanţa, fără autorizaţie de mediu, a fost amendată de către comisarii Gărzii de Mediu cu suma de 100.000 de lei.

Garda de Mediu Constanţa a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii instituţiei au făcut un control în Danele 89-90 din Portul Constanţa şi au constatat că o societate comercială dezmembrează o barjă, fără să deţină autorizaţie de mediu.

“Totodată, s-a constatat că deşeurile rezultate din tăierea/dezmembrarea navei nu sunt colectate pe tipuri, în recipienţi adecvaţi şi în spaţii special amenajate pentru stocarea deşeurilor, în condiţii care să garanteze reducerea riscului de poluare a mediului. Deşeurile nepericuloase (metalice) sunt amestecate cu deşeurile periculoase (izolaţie din fibră de sticlă, azbest), iar starea de salubrizare pe platforma portuară este deficitară”, se arată în comunicat.

Comisarii Gărzii de Mediu au dat două amenzi, în valoare totală de 100.000 de lei şi au decis suspendarea activităţii. De asemenea, echipele de control au stabilit măsuri pentru rezolvarea neconformităţilor constatate cu ocazia acestei verificări.

sursa: News.ro, sursa foto: Info Sud-Est/ Imago Studio

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. No problemo, o șpăguță mică, o cumetrie, un psdism mic și gata, alt contract dw 1.000.000 lei, sau poate chiar oiro.