G4Media.ro

Financial Times, sprijin total pentru Kovesi. Opinia asumată de board-ul editorial: ”UE…

Financial Times, sprijin total pentru Kovesi. Opinia asumată de board-ul editorial: ”UE ar trebui să reziste la presiunile României și să o numească pe Kovesi. Dosarul – o încercare nerușinată de a discreditare”

Financial Times, una dintre cele mai influente publicații la nivel internațional, își pune toată susținerea în sprijinul Laurei Codruța Kovesi. Într-un editorial semnat ”Board-ul editorial”, Financial Times scrie că Uniunea Europeană are ocazia să transforme declarațiile pro-justiție în fapte și să o numească pe Laura Codruța Kovesi în funcția de Procuror European, în ciuda cererilor guvernului României.

”UE ar trebui să aleagă persoana cea mai calificată pentru post. E Laura Codruța Kovesi, un procuror curajos din România. Sunt multe argumente excelente în favoarea ei, unul dintre ele chiar faptul că guvernul României se împotrivește numirii sale. Guvernul României devine rapid un abuzator în serie al normelor și valorilor UE în privința statului de drept”, se arată în articolul citat.

”Fără îndoială că ceilalți doi concurenți – din Franța și Germania – ar face față postului. Dar nici unul nu are experiența de primă linie a lui Kovesi, care a dus o luptă dură, deseori singură, împotriva corupție adânc înrădăcinate în clasa politică”, arată Financial Times.

Publicația scrie în termeni extem de duri despre tentativele PSD de a o discredita: ”Eforturile lui Kovesi au inspirat milioane de compatrioți, dar a fost recompensată cu adversitatea PSD, partid condus de Liviu Dragnea. Guvernul a manevrat astfel încât să o revoce de la șefia DNA… Forțele anti-reformiste din guvernul României și din justiție sunt atât de disperate să împiedice numirea ei ca procuror european încât a fost pusă sub acuzare pentru suspiciuni firave de abuz în serviciu. Această încercare nerușinată de a o discredita pe Kovesi a coincis cu un OUG țintit să știrbească independența DNA”.

Vom reveni

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

 1. turbeaza psdistii. fac spume. sper sa se zvarcoleasca in chinuri dupa numire. si sper sa ajunga si dupa gratii hotii.

  • Teleorman Times titrează „Dragnea face puseu de ură, este internat la Bălăceanca”.

   Dragnea e citat spunând „statu’ paralel, cât e statu’ paralel?” în timp ce brancardierii îl duceau înapoi în salon.

  • Atat de putin l-au tinut la electrosocuri? Probabil au marit tensiunea ca sa-i aranjeze putin si mustata…

 2. Rudotel,
  Mare Vector Universitar vezi unde s-a ajuns?
  Împreună cu gasca de europarlamentari tradatori de neam si tara primiti de la lumea civilizata tot felul de semnale ca distrugeri legile justitiei, ca favorizată infractorii, ca mințiți cu nerusinare la UE Si nu înțelegeți nimic

  Tradatorilor!

 3. Exista ceva mai dezgustator decat pesedeul si pesedistii (dragnea, tudorel, valcov, grapini, nicolai, iordache, serban, nicolicea s.a.m.d.)? Nu cred.

 4. TURBARE TOTALA GEN POLITIE POLITICA STALINISTA,OAMENI BUNI!!!FEMEIA ASTA TREBUIE SPRIJINITA CU ORICE PRET,ESTE IN JOC LIBERTATEA NOASTRA!

 5. Articolul original necesită abonament. Puteţi publica, vă rog, o captură de ecran cu textul în limba engleză? Mulţumesc.

 6. Presiunile Romaniei?! Hai sa fim seriosi! E o cotcodaceala inutila. Ca o tara sa poata face presiuni ar trebui sa indeplineasca macar una din 2 conditii: ora sa fie suficient de puternica (economic sau militar) – ceea ce nu e cazul, ori sa fie credibila prin establishmentul si actiunile lui – lucru care s-a constatat ca lipseste.
  Romania si presiunea – baba si mitraliera!

 7. Astia n-au facut nimic pentru tara in doi ani, doar au furat, au tocat bani si au distrus tot ce s-a putut.

 8. Comentarii emotionale si fara obiect. Toti au inteles doar ca LCKovesi e subminata de propriul guvern. Adevarata valoare a personajului consta in altceva si este pacat ca putin pricep ceea ce citesc. Este vorba de experienta in detectarea tipurilor de frauda, la avertizorii de frauda si interpretarea lor, la schemele de fraudare, a mijloacelor folosite pentru detectare , la conclucrarea interorganizationala si internationala dintre OLAF / DLAF / DNA / structurile de politie penala nationale, regionale in partea asta de Europa , la analiza si intelegerea programelor PCTE si POR din cadrul MDRAP, care sunt toate la fel in tarile UE, respectiv multidisciplinaritatea anchetelor DNA romanesc, de multe ori transfrontaliere, modalitati de fundamentare a tipurilor de anchete, reactiile societatii civile, riscuri politice etc, toate traite de LCKovesi. Experinta asta nu exista la nici un alt candidat. Prima comisie care nu a votat-o prima a fost formata din orice altceva, numai din specialisti in finante ai UE, nu.