G4Media.ro

Financial Times: Marea Britanie va aproba săptămâna viitoare vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat…

Financial Times: Marea Britanie va aproba săptămâna viitoare vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, iar livrările vor începe în câteva ore

Marea Britanie va aproba săptămâna viitoare vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, iar livrările vor începe în câteva ore de la autorizarea acestuia, a relatat sâmbătă publicaţia Financial Times, citată de Reuters.

Primele imunizări cu vaccinul creat de Pfizer şi BioNTech vor avea loc începând cu 7 decembrie, a mai scris Financial Times, citând surse.

Tot sâmbătă, premierul Boris Johnson l-a numit pe Nadhim Zahawi, în prezent viceministru pentru afaceri, drept ministru responsabil cu distribuirea vaccinurilor pentru Covid-19.

Marea Britanie a anunţat, pe 20 noiembrie, că a solicitat oficial autorităţii sale de reglementare medicală, Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale (MHRA), să evalueze adecvarea vaccinului Pfizer-BioNTech pentru Covid-19, acesta fiind primul pas pentru distribuirea acestuia în afara Statelor Unite.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze din acest vaccin, care s-a dovedit a avea o eficacitate de 95% în prevenirea răspândirii virusului care a ucis peste 1,4 milioane de oameni din întreaga lume şi a devastat economia globală.

Guvernul a cerut vineri autorităţii de reglementare să evalueze vaccinul pentru Covid-19 al AstraZeneca, pentru o posibilă autorizare.

Executivul de la Londra a contractat 100 de milioane de doze de vaccin dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford şi a vizat ca acesta să fie distribuit înainte de Crăciun.

Sursa: News.ro

Foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. “Leadership-ul” lui Boris Johnson.
    Marea Britanie, aflată în corzi pe multe fronturi, se grăbește cu cel mai scump, mai puțin verificat și mai nesigur vaccin, ignorând vaccinul Universității Oxford și pe cel al Moderna, mult mai ieftine.
    E vorba și de lobby-ul Pfizer, un colos al domeniului farmaceutic, care vrea să ia fața Moderna, Astra Zeneca/Universitatea Oxford și Novavax.

    • Cum gandesti? Boris s-a asigurat din mai multe parti si incepe cu cel care este primul disponibil, oricum va trebui sa ia de la 2-3 fabricanti ca sa asigure tot necesarul.

  2. Sa ma ierte Dumnezeu, dar mie imi convine….aflu mai repede despre reactii adverse, pentru ce varste este eficient, cat timp ofera imunitate, poate si altele… Sanatate tuturor va doresc!

    • Tu traiesti in tara unde nu se mai gaseste vaccin antigripal, dar te temi de consecintele teleportarii gen.