G4Media.ro

Filmul „Megalopolis”, pariul nebunesc al regizorului Francis Ford Coppola, va fi lansat…

Sursa: X

Filmul „Megalopolis”, pariul nebunesc al regizorului Francis Ford Coppola, va fi lansat în cinematografele nord-americane

Filmul „Megalopolis”, proiectul hollywoodian la care Francis Ford Coppola visa de peste 40 de ani şi în care regizorul american a investit o parte din averea sa personală, va beneficia de o lansare în cinematografele din America de Nord, potrivit unui anunţ oficial care a fost făcut luni, informează AFP, transmite Agerpres.

Studioul Lionsgate a acceptat în cele din urmă să distribuie acest film, prezentat cu mare pompă în cadrul Festivalului de la Cannes, dar al cărui potenţial comercial părea incert.

Lansarea sa în cinematografele nord-americane a fost programată pe 27 septembrie, a anunţat compania hollywoodiană într-un comunicat de presă.

„Megalopolis” a stârnit diviziuni profunde în rândul criticilor de la Cannes, unii considerându-l un film testament, iar alţii un eşec. A avut parte de o primire complicată pe Croazetă, cu o premieră a cărei miză a depăşit dimensiunea sa artistică.

Francis Ford Coppola a vândut unele dintre bunurile sale cu 120 de milioane de dolari pentru a finanţa acest ambiţios proiect cinematografic şi chiar şi-a ipotecat o parte din profitabilele sale domenii viticole. Cineastul avea nevoie de un distribuitor în Statele Unite, cea mai mare piaţă din lume, în speranţa de a putea să îşi acopere cheltuielile.

Însă filmul său, o frescă barocă, în care America de astăzi este comparată cu Imperiul Roman decadent, ce combină elemente de science-fiction, gândire new age şi stil neo-antic, nu îşi găsise un distribuitor imediat după lansare.

Lionsgate se străduieşte „să fie o casă pentru artiştii îndrăzneţi şi temerari, iar ‘Megalopolis’ dovedeşte că nu există nimeni mai îndrăzneţ şi mai temerar ca maestrul Francis Ford Coppola”, a declarat unul dintre directorii studioului, Adam Fogelson, anunţând acordul de distribuţie.

Compania americană, care a distribuit în trecut mari succese de public precum francizele „Hunger Games” şi „John Wick”, anunţase deja că a achiziţionat drepturile asupra „Apocalypse Now”, capodopera lui Coppola despre războiul din Vietnam, pentru a distribui versiunea lungă a acesteia şi în format Blu-Ray.

Cineastul american, în vârstă de 85 de ani, a declarat la Cannes că „banii nu au nicio importanţă”.

Legendă a curentului denumit Noul Hollywood, recompensat cu două trofee Palme d’Or – pentru „The Conversation”, în 1974, şi „Apocalypse Now”, în 1979 -, Francis Ford Coppola vorbea despre proiectul „Megalopolis” încă din anii 1980, însă nu a putut să îl realizeze până acum.

Odată cu acest film, regizorul lungmetrajului „Naşul” a oferit publicului o peliculă bogată în elemente şi stiluri, dar care riscă uneori să îi adoarmă pe spectatori.

Acţiunea din „Megalopolis” se derulează în oraşul New Rome, o metropolă fictivă aflată la intersecţia dintre New York, Roma Antică şi Gotham City, oraşul lui Batman.

În acest decor, Coppola a pus în scenă o dispută privind amenajarea teritoriului, între arhitectul vizionar Cesar Catilina (Adam Driver) şi primarul Franklyn Cicero (Giancarlo Esposito).

Cei doi bărbaţi se înfruntă, pe fundalul unei atmosfere de sfârşit de domnie într-o societate decadentă.

Filmul „Megalopolis” va fi lansat şi în cinematografele din Franţa în această toamnă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...