G4Media.ro

Filmul Barbie a necesitat atât de multă vopsea roz încât a contribuit…

sursa foto: Captură video

Filmul Barbie a necesitat atât de multă vopsea roz încât a contribuit la o penurie mondială

Viitorul film Barbie al Gretei Gerwig a necesitat atât de multă vopsea roz în timpul construcției, încât a dus la epuizarea rezervei globale a unei întregi companii, The Guardian.

În cadrul unui interviu acordat Architectural Digest, Gerwig și designerul de producție al filmului, Sarah Greenwood, au vorbit despre construcția Barbieland, care este aproape în întregime roz fluorescent, de la versiunile în mărime naturală ale faimoasei „Case de vis” a păpușii până la drumuri și stâlpi de iluminat.

În cadrul interviului, Greenwood, nominalizată de șase ori la Oscar, a declarat că filmul a provocat o penurie internațională de vopsea roz. „Lumea a rămas fără roz”, a declarat ea pentru revistă.

În timp ce unele instituții media au repetat afirmația fără să o califice, Lauren Proud, vicepreședinte al marketingului global la Rosco, compania de vopsele folosită de film, a discutat acest aspect cu Los Angeles Times.

Proud a confirmat că filmul „a folosit atâta vopsea cât am avut”, dar a nuanțat că producția pentru Barbie a coincis cu probleme mai ample ale lanțului de aprovizionare global în timpul Covid-19, precum și cu vremea extremă din Texas la începutul anului 2021, care a afectat materiale vitale folosite pentru a crea vopseaua.

„A existat această penurie și apoi le-am dat tot ce am putut – nu știu dacă își pot revendica meritele”, a spus ea, dar a recunoscut: „Ne-au curățat de vopsea”.

În interviul din Architectural Digest, Gerwig a declarat că nuanța roz aprins a fost importantă pentru menținerea esteticii filmului și că designul Barbieland a fost inspirat de Casa Kaufmann din Palm Springs, de picturile lui Wayne Thiebaud, de filmul Pee-wee’s Big Adventure și de An American in Paris.

„Am vrut ca rozurile să fie foarte strălucitoare și ca totul să fie aproape prea mult”, a spus Gerwig, adăugând că nu a vrut să „uite ce m-a făcut să o iubesc pe Barbie când eram mică”.

Scenografii au asigurat suficientă vopsea pentru ca producția filmului, care a fost filmat în mare parte la Warner Bros Studios Leavesden din Marea Britanie, să poată continua.

Barbie, care îi are în rol principal pe Margot Robbie în rolul titular și pe Ryan Gosling în rolul lui Ken, iubitul păpușii, îi mai are în distribuție pe Will Ferrell, Simu Liu, Dua Lipa, Helen Mirren, Issa Rae, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera și Ncuti Gatwa. Filmul este lansat pe 21 iulie în întreaga lume.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. asta se mai rezolva, dar stocul de vopsea verde nu se mai reface niciodata ca toti se vopsesc mai nou in sensul asta