G4Media.ro

Fiica laureatei Nobel Alice Munro susţine că a fost abuzată sexual de…

Sursa: Pexels

Fiica laureatei Nobel Alice Munro susţine că a fost abuzată sexual de soţul scriitoarei / Mama ei ar fi rămas cu soțul chiar și după ce a aflat de abuz

Fiica cea mică a scriitoarei Alice Munro, laureată canadiană a Premiului Nobel, a declarat că tatăl ei vitreg a agresat-o sexual în copilărie şi că mama ei a rămas cu el chiar şi după ce a aflat de abuz, potrivit BBC, transmite News.ro.

Într-un eseu publicat duminică în Toronto Star, Andrea Robin Skinner a descris modul în care tatăl ei vitreg a început să o agreseze în vara anului 1976, când ea avea nouă ani, iar el era în vârstă de 50 de ani.

Într-o seară, când Munro era plecat, el „s-a urcat în patul în care dormeam şi m-a agresat sexual”, a declarat Skinner.

Munro, care a aflat de abuz ani mai târziu, a rămas cu el până la moartea sa în 2013.

Autoarea, care a murit în luna mai la vârsta de 92 de ani, este una dintre cele mai cunoscute scriitoare de povestiri din istoria Canadei. Colecţiile sale se axau adesea pe viaţa din micile oraşe din Ontario, unde a fost crescută, câştigând laude pentru portretele lor nuanţate ale femeilor şi fetelor.

În eseul din weekend, Skinner şi fraţii ei au declarat că, în opinia lor, această poveste de familie întunecată trebuie să facă parte, de asemenea, din moştenirea lui Munro.

„Nu am vrut niciodată să văd un alt interviu, biografie sau eveniment care să nu se confrunte cu realitatea a ceea ce mi s-a întâmplat şi cu faptul că mama mea, confruntată cu adevărul a ceea ce s-a întâmplat, a ales să rămână cu agresorul meu şi să-l protejeze”, a spus ea.

În articolul său din weekend, Skinner a declarat că a fost agresată prima dată în timpul unei vizite de vară la mama şi tatăl ei vitreg, Gerald Fremlin, în casa lor din Clinton, Ontario.

Ulterior, ea i-a spus mamei sale vitrege, care apoi i-a spus tatălui ei, Jim Munro, care a decis să nu o confrunte pe Alice Munro la momentul respectiv. Skinner s-a întors în casa mamei sale în anul următor.

Mama vitregă, Carole, este citată de The Star spunând: „I-am spus că nu trebuie să meargă. Dar ea a vrut să petreacă timp cu mama ei”.

Skinner a fost iniţial liniştită că tatăl ei a păstrat secretul de familie, a spus ea, din cauza temerilor legate de modul în care mama ei ar reacţiona.

„Mi-a spus că Fremlin mă plăcea mai mult decât pe ea şi am crezut că mă va învinovăţi dacă va afla vreodată”, scrie ea.

În următorii câţiva ani, în timpul vizitelor, abuzurile au continuat.

Fremlin s-a expus în faţa ei în timpul călătoriilor cu maşina, i-a propus să facă sex şi „mi-a povestit despre fetiţele din cartier care îi plăceau”.

El şi-a pierdut interesul atunci când ea a devenit adolescentă, a declarat Skinner pentru The Star.

Ea a spus că nu a spus nimic despre abuz, dar la începutul maturităţii s-a confruntat cu dificultăţi la universitate şi cu probleme de sănătate fizică şi mentală. Câţiva ani mai târziu, în 1992, a dezvăluit abuzul într-o scrisoare către mama sa. Ea spune că Munro a reacţionat aşa cum se temea – „ca şi cum ar fi aflat de o infidelitate”.

În 2005, Skinner a raportat abuzul la poliţia din Ontario, prezentând scrisorile scrise de Fremlin. Poliţia l-a acuzat de agresiune indecentă. El a pledat vinovat, dar „tăcerea a continuat”, a scris Skinner, din cauza faimei lui Munro.

Munro Books, fondată de Alice şi Jim Munro şi deţinută acum în mod independent, a afirmat că „sprijină fără echivoc” decizia Andreei Robin Skinner de a-şi spune public povestea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...