G4Media.ro

FIFA nu renunţă la organizarea Cupei Mondiale o dată la doi ani…

Sursa foto: Facebook/ Premier League

FIFA nu renunţă la organizarea Cupei Mondiale o dată la doi ani şi promite fiecăreia din cele 211 federații naționale câte 17 milioane de euro timp de patru ani

FIFA a anunţat, luni, că va acorda fiecăreia dintre cele 211 federaţii naţionale suma de 16,8 milioane de euro în plus, timp de patru ani, pe baza calcului veniturilor din organizarea Cupei Mondiale o dată la doi ani, informează AFP.

FIFA a promis, luni, fiecăreia dintre cele 211 federaţii ale sale încă 19 milioane de dolari (16,8 milioane de euro) repartizaţi pe patru ani, dacă reuşeşte să dubleze frecvenţa Cupei Mondiale.

Organismul mondial ţine în aceste zile un „summit” cu uşile închise pentru a relansa reforma sa foarte controversată a calendarului internaţional după 2024 şi a aruncat în luptă argumente economice care nu fuseseră cuantificate anterior.

Un studiu al cabinetului Nielsen comandat de FIFA estimează veniturile suplimentare ale turneului la 3,9 miliarde de dolari, pe patru ani, în cazul în care Cupa Mondială s-ar organiza la doi ani, în loc de patru ani, cum este din 1930 la masculin şi 1991 la feminin.

Într-o proiecţie care presupune trecerea Cupei Mondiale masculine de la 32 la 48 de echipe din 2026, biletele, drepturile TV şi sponsorizările ar spori veniturile de la 6,2 miliarde de euro la 10 miliarde, potrivit acestui studiu, a cărui metodologie nu a fost dezvăluită.

Prin crearea unui nou „fond de solidaritate” de 3,1 miliarde de euro în primii patru ani de reformă, FIFA estimează aşadar că poate aloca fiecărei federaţii „aproximativ 16 milioane de dolari” (sau aproximativ 14 milioane de euro) în această perioadă, a asigurat forul mondial, luni. Ar exista şi o creştere a actualului program de investiţii, denumit „FIFA Forward”, de la 6 la 9 milioane de dolari de federaţie pe acelaşi ciclu de patru ani, potrivit organizaţiei.

Până acum, un studiu comandat de UEFA a relevat că o Cupă Mondială bienală ar reduce veniturile federaţiilor europene cu aproximativ 2,5-3 miliarde de euro pe parcursul a patru ani. Forumul Mondial al Ligilor, care reprezintă aproximativ patruzeci de campionate profesioniste, a estimat, la rândul său, că întrecerile interne ar putea pierde până la 7,5 miliarde de euro din venituri pe sezon.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook/ Premier League

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. O tâmpenie.
    Se suprapun peste campionatele continentale…

  2. Ca si cand Mafia Fotbalului …err … FIFA nu are destui bani!

  3. Pt FIFA numai banul contează. Faptul ca fotbaliștii ar trebui să joace non stop nu are nici o importanță, nici sănătate lor , nici refacerea fizică. Banul să iasă.