G4Media.ro

FIDESZ îl desemnează pe președintele Curții Constituționale candidat la președinția Ungariei /…

Sursa foto: Captură video

FIDESZ îl desemnează pe președintele Curții Constituționale candidat la președinția Ungariei / Viktor Orbán: Tamás Sulyok ”poate exprima cel mai bine unitatea națiunii”

Tamás Sulyok, președintele Curții Constituționale a Ungariei, este candidatul FIDESZ-KDNP pentru funcția de șef al statului, iar Tamás Deutsch este liderul listei pentru Parlamentul European a coaliției de guvernare, a anunțat joi Máté Kocsis, liderul grupului parlamentar al Fidesz, în cadrul conferinței de presă organizată după reuniunea de două zile a grupurilor parlamentare ale partidelor de guvernământ, informează Telex.hu.

În ceea ce-l privește pe Sulyok, Kocsis a declarat că Viktor Orbán l-a propus pentru această funcție și că „este cea mai bună persoană pentru acest post, deoarece poate exprima cel mai bine unitatea națiunii”. El crede că Sulyok este un om cu o mare autoritate.

Kocsis a mai anunțat că Adunarea Națională va lua lunea viitoare o decizie privind acceptarea demisiei lui Katalin Novák și a adăugat că grupul parlamentar FIDESZ-KDNP o va accepta. El a spus că fracțiunea consideră că este corect să aleagă un nou președinte cât mai curând posibil, dar nu a putut da o dată exactă.

Grațierea prezidențială acordată lui Endre K a fost cea care a dus la necesitatea alegerii unui nou șef de stat. În legătură cu acest lucru, Kocsis a declarat că, deși ar putea investiga decizia de grațiere luată de Katalin Novák, nu vor găsi un astfel de document, deoarece nu există o justificare oficială pentru grațiere. În ceea ce privește rolul lui Zoltán Balog , el a spus că aceasta este problema Bisericii Reformate din Ungaria.

El susține totuși că ar dori să știe cum „a putut fi luată o astfel de decizie, având în vedere că avem cea mai brutală și mai strictă lege de protecție a copiilor din Europa”

Telex l-a întrebat pe Kocsis ce părere are despre faptul că mass media publică, care primește miliarde de forinți din fonduri de stat, a avut nevoie de câteva zile pentru a relata despre cazul grațierii, la care Kocsis a răspuns: „Nu doresc să mă amestec în chestiuni editoriale”.

El a adăugat că se bucură că presa independentă a relatat povestea, deoarece consideră că acest lucru demonstrează că mass-media din Ungaria poate funcționa liber.

În spatele ușilor închise, premierul Viktor Orbán a ținut miercuri seară un discurs, în care, potrivit ziarelor guvernamentale, a spus că, până acum, aproape nimeni nu mai crede în victoria ucrainenilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...