G4Media.ro

Fetiță cu arsuri pe jumătate din corp, transferată cu elicopterul SMURD de…

Sursa foto: Facebook / SMURD

Fetiță cu arsuri pe jumătate din corp, transferată cu elicopterul SMURD de la Spitalul Roman la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi

O fetiţă în vârstă de 9 ani a fost transferată cu elicopterul SMURD, în cursul serii de vineri, de la Spitalul Roman la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi, după ce a suferit arsuri pe jumătate din corp.

Medicul Sidonia Susanu, coordonatorul Unităţii Funcţionale de Arşi şi Chirurgie plastică din cadrul Spitalului „Sf. Maria”, a informat că fata a fost internată în ATI, arsurile fiind suferite după ce s-a opărit cu lichid fierbinte.

„Imediat după internare s-a continuat terapia de susţinere a funcţiilor vitale iniţiate de colegii SMURD, s-a intervenit chirurgical şi s-a efectuat prelucrarea zonelor de arsură, pansamentul acestora cu dispozitive de presiune negativă. În prezent, copilul este detubat, stabil cardiovascular şi respirator. Din cauza suprafeţei mari de arsură, menţine în evoluţie un risc vital crescut, dar sperăm totuşi la o evoluţie favorabilă”, a declarat, sâmbătă, Sidonia Susanu.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter