G4Media.ro

Festivalul ororilor. Violurile, inclusiv abuzuri sexuale împotriva minorilor, în topul infracțiunilor comise…

sursa foto: Inquam Photos/ Cornel Putan

Festivalul ororilor. Violurile, inclusiv abuzuri sexuale împotriva minorilor, în topul infracțiunilor comise de deținuții eliberați în baza legii recursului compensatoriu

Agresiunile sexuale, violurile și tentativele de viol, se află în topul infracțiunilor comise de deținuții eliberați din penitenciar în baza recursului compensatoriu, după cum rezultă de o statistică realizată de G4Media.ro. Din cele 21 de cazuri documentate, în 9 situații s-au întors după gratii sub acuzația de viol sau tentativă de viol. Printre victime se numără în numeroase cazuri minori, fetițe de 15, 13 ani, de 4 și de 6 ani. G4Media.ro prezintă mai jos câteva exemple dintr-un adevărat festival al ororilor. 188 de deținuți eliberați în baza recursului compensatoriu s-au întors în penitenciar, fiind acuzați de săvârșirea unor fapte cu violență. În total, 649 au revenit cu sentințe definitive, se arată într-un răspuns al ministrului justiției pentru deputatul PNL Florin Roman.

 • Un bărbat eliberat în baza recursului compensatoriu a ucis un tânăr de 25 de ani, după ce l-a înjunghiat de mai multe ori în zona arterei femurale. Evenimentul s-a petrecut sâmbătă seară la Mediaș, iar agresorul de 30 de ani, care a mai fost condamnat pentru omor, fusese eliberat de curând din închisoare. Poliția a reținut trei suspecți de crimă, doi dintre ei fiind eliberaţi în baza recursului compensatoriu. Vezi detalii aici.
 • Centrul Cultural „Lumina” a fost jefuit la începutul acestui an de un recidivist care, potrivit unor surse din Poliție, a fost eliberat din închisoare în baza legii recursului compensatoriu. Jaful a avut loc pe 3 ianuarie, iar individul a sustras mai multe bunuri, printre care nouă laptop-uri şi zece telefoane mobile sigilate, prejudiciul total creat fiind estimat la peste 108.000 de lei. Vezi detalii aici.
 • Un bihorean, aflat în evidenţele Poliţiei pentru numeroase agresiuni sexuale şi condamnat la sfârşitul anului trecut pentru că a încercat să-şi violeze mama, va sta mai puţin după gratii, judecătorii scăzându-i 180 de zile din pedeapsă. Până anul trecut, bărbatul în vârstă de 47 ani a fost condamnat în trei rânduri pentru agresiuni sexuale şi eliberat tot de atâtea ori înainte de ispăşirea integrală a pedepselor. Eliberat condiţionat, pe 21 septembrie 2017, bărbatul s-a întors acasă, în satul natal, unde după numai câteva săptămâni, pe 10 octombrie 2017, a încercat să-și violeze mamă, după care a dispărut, fiind găsit în gara din Cluj. Vezi detalii aici.
 • Un orădean condamnat de mai multe ori pentru viol a ajuns din nou după gratii după ce a agresat sexual o tânără de 19 ani. Eliberat din penitenciar înainte de termen, în baza recursului compensatoriu, bărbatul a recidivat după două luni. Vilmoș Pop, autorul violului, a fost condamnat de mai multe ori în ultimii ani, cel puţin cinci dintre acestea fiind pentru viol, tentativă de viol şi agresiune sexuală. În cazierul bărbatului se regăsesc și condamnări pentru furt și tâlhărie. Vezi detalii aici.
 • Un bărbat de 35 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Cluj după ce nu a oprit la semnalele lor şi a gonit până în comuna vecină oraşului. Oamenii legii au aflat că tânărul e de loc din Cămăraşu, că nu are permis auto şi că a fost eliberat în august 2018 în urma legii recursului compensatoriu. Fusese închis pentru tâlhărie. Vezi detalii aici.
 • Un bărbat eliberat în urma recursului compensatoriu a atacat și tâlhărit o tânără de 20 de ani în scara blocului. Evenimentul a avut loc în luna noiembrie a anului trecut în Alba Iulia, iar suspectul Nicolae Drăgoi, condamnat anterior pentru tâlhărie. Ar fi fost dat în urmărire generală, prins și închis, dar în 2017 ar fi făcut cerere de eliberare condiționată, iar în 2018 a fost eliberat. Vezi detalii aici.
 • Un interlop din județul Iași, eliberat până acum de mai multe ori din închisoare și cu același număr de recidive, a fost arestat vineri sub acuzațiile viol şi lipsire de libertate. Victima lui este o tânără de 17 ani. Bărbatul a fost eliberat în primăvara anului 2018, în baza recursului compensatoriu dat de ministrul justiției Tudorel Toader, și a beneficiat de o scurtare a pedepsei de aproape 400 de zile. Vezi detalii aici.
 • Gabriel Neaţă, un bărbat de 49 de ani, a tâlhărit două femei după ce a fost eliberat din închisoare pe baza recursului compensatoriu. Bărbatul a fost între 1995 şi 1998 cel mai căutat tâlhar din România, având 39 de tâlhării probate şi mai multe violuri la activ. Bărbatul a fost trimis din nou în judecată în luna octombrie a anului trecut. Vezi detalii aici.
 • Un hoţ recidivist care a fugit de poliţie şi a distrus 5 maşini fusese eliberat în baza recursului compensatoriu. În urma evenimentului, două persoane au fost rănite uşor. Potrivit unor surse din poliţie, hoţul are la activ 3 condamnări pentru tălhărie şi furt calificat. În 2011, a primit din nou 8 ani pentru tâlhărie şi furt calificat, dar a fost eliberat pe 19 octombrie 2017, în baza legii recursului compensatoriu. Vezi detalii aici.
 • Fostul preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Vietnamezi din România, Hoa Le Duc, considerat liderul mafiei asiatice din România, a ieşit din penitenciar cu 138 de zile mai devreme ca urmare a aplicării legii recursului compensatoriu, în primăvara anului 2018. În martie 2016, Hoa Le Duc a fost condamnat la 6 ani de detenţie, alături de mai mulţi chinezi şi vietnamezi acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală. Vezi detalii aici.
 • Unul dintre cei şapte tineri din Vaslui, care au sechestrat şi agresat o tânără de 18 ani, a fost eliberat condiţionat la jumătatea lunii iunie a anului trecut. Acesta a ispăşit aproape trei ani şi jumătate din condamnarea de şase ani pe care a primit-o pentru viol în formă agravantă şi lipsire de libertate. Vezi detalii aici.
 • Un deținut abia ieșit din închisoare a fost acuzat în luna martie a anului trecut că ar fi încercat să abuzeze sexual doi copii de grădiniță, unul de 4 celălalt de 6 ani. Bărbatul fusese închis pentru tentativă de viol şi tâlhărie, dar a ieşit mai devreme în baza recursului compensatoriu. Vezi detalii aici.
 • Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost condamnat de Judecătoria Aiud la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Condamnatul a fost eliberat, în decembrie 2017 din închisoare, în urma legii privind recursul compensatoriu. Vezi detalii aici.
 • Un alt deținut ieșit mai devreme din închisoare în baza recursului compensatoriu a violat o fetiță de 13 ani în scara blocului la începutul lunii martie a anului trecut, în zona Pantelimon. Agresorul fusese condamnat anterior pentru viol, dar eliberat din închisoare în octombrie 2017. Avea interdicţie de se afla în Capitală timp de 5 ani. Vezi detalii aici.
 • Un bărbat închis pentru piromanie, eliberat în baza legii recursului compensatoriu, a violat o adolescentă de 15 ani la scurt timp după ce i-a fost dat drumul din închisoare. Vezi detalii aici.
 • Un tânăr de 24 de ani din Tulcea, eliberat în baza recursului compensatoriu, s-a întors în închisoare după ce a intrat în locuinţa bunicii sale în vârstă de 73 de ani, a agresat-o, apoi s-a baricadat într-o cameră şi a încercat să dea foc bunurilor. Vezi detalii aici.
 • O femeie eliberată de curând din închisoare în baza recursului compensatoriu a fost arestată după ce a înjunghiat un bărbat în centrul Capitalei. Victima a scăpat cu viaţă după ce medicii au reuşit să-i scoată cuţitul din spate. Femeia ieşise de la închisoare în urmă cu trei luni unde a stat şapte ani şi jumătate după o altă tentativă de omor deosebit de grav. Vezi detalii aici.
 • Un bărbat de 32 de ani a agresat o femeie și a violat-o în zona centrală a Bucureștiului. Bărbatul ieșise de curând din închisoare în baza recursului compensatoriu, după ce fusese închis în urmă cu 9 ani pentru că violase o fetiţă de 13 ani. Vezi detalii aici.
 • Un bărbat din Botoşani condamnat pentru viol şi eliberat din penitenciar în baza recursului compensatoriu a bătut o femeie şi a încercat să o violeze. Femeia a scăpat cu greu din mâinile bărbatului şi a anunţat Poliţia. Evenimentul s-a petrecut în luna ianuarie a anului 2018, la câteva luni după ce bărbatul fusese eliberat mai devreme. Vezi detalii aici.
 • Un bărbat condamnat pentru viol a recidivat, la trei zile după ce a fost eliberat din închisoare, în baza legii recursului compensatoriu. A agresat sexual şi a tâlhărit o tânără în sectorul doi din Bucureşti, după care a fost din nou arestat. Fapta a fost comisă în 2017, în luna noiembrie. Bărbatul ieșise din penitenciar cu un an mai devreme. A fost eliberat pe 19 octombrie din închisoare, iar pe 23 octombrie, pe Calea Moșilor din București a atacat o femeie, a agresat-o sexual, i-a furat 50 de lei și telefonul mobil. Vezi detalii aici.
 • Un bărbat din judeţul Giurgiu condamnat pentru vătămare corporală gravă viol şi eliberat în baza legii recursului compensatoriu a fost arestat preventiv, el fiind urmărit penal pentru omor, fapta producându-se la o lună de la punerea în libertate a acestuia. Bărbatul în vârstă de 42 de ani din comuna Frăţeşti, judeţul Giurgiu, fusese eliberat în luna octombrie în baza legii recursului compensatoriu. Vezi detalii aici.

(Foto: Inquam Photos/ Autor: Cornel Putan)

NOTĂ Robert Ciobanu este bursier al Fundației Konrad Adenauer în parteneriat cu G4Media.ro

Citește și

Cum au scos PSD, ALDE și UDMR infractorii din pușcării prin modificarea în Parlament a legii recursului compensatoriu: Au redefinit condițiile necorespunzătoare și au introdus ca motive de eliberare mai rapidă igrasia sau lipsa temperaturii adecvate

VIDEO Trei suspecți reținuți pentru crima de la Mediaș. Doi dintre ei erau eliberați în baza recursului compensatoriu

Reacția opoziției la valul de infracțiuni comise de recidiviștii eliberați în baza recursului compensatoriu / USR cere abrogarea legii: ”Umblă moartea liberă pe străzi” / PNL propune modificarea legii și moțiune simplă împotriva lui Tudorel Toader

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

24 comentarii

 1. Pe linga faptele comise mai exista si senzatia infractorilor ca s-a dat liber la furat, violat si tilharit pentru ca nu vor fi consecinte pentru ei.

  • Asta au votat romanii, asta au vrut. Altfel votau cu altii.

   O natie de vite cere numai furaje in plus, atat poate sa gandeasca.

  • toti tilharii si violatorii au prins aripi, acuma ei se considera „aparati” de parlament si guvern care luvcreaza si dau legi in folosul lor, tilharii din puscarii si astia din parlament se simt in apele lor insa oamenii de rind isi fac griji cu gradul de criminalitate ridicat, nici in Rusia nu exista asa legi avantajoase pentru banditi, pentru ce mai exista „justitie” in Romania, cu asa tempouri va trebui ca fiecare cetatean sa se innarmeze si sa patruleze strazile ca sa se autoapere deoarece statul nu ne mai ajuta.
   Faceti concluziile: violatorii si tilharii periculosi sunt eliberati, politicienii corupti cu ajutorul CCR si CSM scapa de dosare, OUG pe justitie, Ro = tara hotilor, aici hotii si tilharii gen Vilcov si Dragnea invirt o tara in jurul degetului si toti stau si se uita in pod

  • 1. violatorii si tilharii periculosi sunt eliberati
   2. politicienii corupti cu ajutorul CCR si CSM scapa de dosare,
   3. jandarmii gazeaza si bat oamenii pasnici la proteste pe cind instigatorii sunt ignorati
   4. politia doreste sa aiba dreptul de a folosi electrosocul si pulanul fara justificare, la dorinta partidului
   5. psd alde udmr – de 2 ani tot cauta cum sa dea OUG pe jutitie sa faca o mega amnistie
   6. guvernarea fura de la cei ce muncesc ca sa dea pomeni asistatilor si pensii speciale

   lista se poate de continuat dar deja mi-i scirba, imi vine sa arunc o „bomba atomica” peste parlament si alta peste guvern sau poate mai bine sa uit de tara aceasta

 2. Și totuși nimeni nu își pune problema sa dea oamenilor posibilitatea sa se apere in fata animalelor de genul asta. Și nu cu sprayuri cu piper și ceai de tei. Dacă dreptul de a purta arma ar fi mai relaxat astfel de subspecii s-ar gândi de doua ori înainte sa atace…

  • „Dacă dreptul de a purta arma ar fi mai relaxat”, „astfel de subspecii” ar avea si ele arme si chiar nu „s-ar gândi de doua ori înainte sa atace”, pentru c-ar avea cu ce s-o faca.
   Fac astia rau si fara armament. Cu armament, iti dai seama cum ar fi?

   Daca statul (asta infect pe care-l toleram) si-ar face treaba cum trebuie, n-ar trebui cetateanul sa se gandeasca atat de mult la protectie. Altfel, contractul ala social de ce mai e acolo? Ca e fain? Pai, de ce platim impozite? Doar ca sa avem asfalt, s-avem in ce-avea gropi? Nu – platim impozite si ca sa ne pazeasca statul de astfel de animale – ca jignesc animalele acum…

  • E, vezi? De asta Stalin a reușit sa transforme Rusia. La fel și Hitler Germania. Stalin a spus ca o sa aibă statul grija de cetățeni, ca asta e treaba lui. Iar hitler a spus ca dezarmează poporul german de dragul copiilor. Chiar când a făcut anunțul era înconjurat de copii. Statul nu este acolo sa îți apere ție proprietatea decât de invazii și pericole străine. Doar nu te aștepți ca sa ai un polițist la usa 24 din 24. Iar cât despre faptul ca vor avea acces la arme și oamenii rai… da, dar asta nu înseamnă ca o sa vedem banda lu’ terente prin București. In Elveția, Slovenia, Slovacia, Serbia, Finlanda. Nu poliția păzeste casele oamenilor..

 3. Drep de purtat arma si apoi vanatoare de politicieni ca oricum iesi din inchisoare. Un glont in cap lui TT, apoi lui Ciordache, Nicolicea si apoi lui Dragnea. Romania infloreste apoi …

  • Sa nu divagăm. Dar discuția e mult mai larga. Restricția accesului cetățenilor onesti la arme și autoapărare este o reminiscență a statului opresiv care nu vrea sa răspundă in fata oamenilor. E vorba pur și simplu de echilibru. Iar in ce privește siguranța… un glonț se mișcă mai repede decât mașina poliției “la intervenție”.

 4. Jegul de tuDorel arunca vina pe alții și se spală pe mâini, la fel că și ceilalți interlopi din mafia PSD-ALDE; dovedesc încă o dată că sunt niște viermi fara conștiință…
  Ne jignesc inteligenta și memoria, au impresia că se joacă cu spălații pe creier de la latrinele lor ..
  Pun egal între o inițiativă ( și aceea modificată radical) și o lege; de parcă nu știm că de la inițiativa la lege e cale lungă (ex inițiativa „fără penali
  ..” blocată de ei, deși semnată de milioane de români)…
  De parcă nu erau alte inițiative urgente de pus in practică ( construirea de drumuri, spitale, scoli,…)
  Nuuuu, prima urgență era recursul compensatoriu…și în varianta „la tonă” ( in loc sa se verifice care într-adevăr stau in condiții proaste, să nu dea drumul la criminali și violatori). CEDO a incriminat condițiile, nu au spus sa le dea drumul să facă alte victime!!au îmbunătățit ceva (deși nu merita, nici in spitale nu sunt condiții mai bune) de atunci??? Nu, i-au eliberat, iar infractorii se vor întoarce în același număr și aceleasi condiții ( vor beneficia incontinuu de recurs compensatoriu)..
  Guvernul tehnocrat a legiferat ca directorii de instituții să fie aleși prin concurs! Prima grijă a PSD-istilor a fost să anuleze aceasta lege..deci, puteau să stopeze inclusiv o amărâta de INIȚIATIVĂ ( nu lege!)!
  Sunt aceeași viermi care distrug economia și apoi dau vina pe BNR, multinaționale, etc .
  Sunt aceeași viermi care nu concep că oamenii pot protesta pt niște idei, pt niște principii- și au impresia că toți oamenii trebuie plătiți ( cum și-au plătit ei oamenii pe care i-au adus la ” protestul prostiei și a ticalosiei”, din iunie sau cum își plătesc votanții cu un kil de ulei și o găleată…

 5. „Coruptia ucide”- din nou, cum spunea Presedintele Iohannis dupa accidentul de la Colectiv. Toate partile vatamate ar trebui sa se asocieze si sa intenteze proces guvernului iresponsabil, care prin aceasta lege pune viata oamenilor in pericol.

  • Ce legatura are Iohannis cu legea cocosului.

  • Dupa accidentul de la Colectiv , cand au murit pacienti internati in spitalele din Romania datorita infectiilor intraspitalicesti, ancheta a demonstrat ca solutiile dezinfectante utilizate pt spalarea plagilor nu mai contineau dezinfectanti pr ca au fost diluate de n ori dupa ce au fost cumparate de romani din Germania. Este un act de coruptie, iar Presedintele a spus atunci „coruptia ucide”. Acelasi lucru se intampla si acum. (NB dupa accidentul de la Colectiv a cazut guvernul ponta).

  • Sonia fals, ai pus botu’ la manipulare. Dezinfectantele despre care vorbești conțineau alte substanțe active, la fel de eficiente, dar mai ieftine.

 6. Cred ca opozitia ar trebui sa il cheme pe Tudorel in parlament pentru a da explicatii oficiale si, daca tot ne-au impuiat capul cu conditiile triste in care sunt cazati infractorii, sa prezinte concret ce s-a facut pentru imbunatatirea conditiilor respective. Cifre, proiecte, nu lozinci si abureli.

 7. Pe surse: Un barbat din Sibiu a violat Constitutia.

  • Vai de capul tau…

  • Kktilor, numai voi violați și incalcati orice legi ( scrise și de bun simț) și reguli; numai voi ați putut să va puneți toți interlopii, progeniturile impostoare, pițipoancele și analfabeții să conducă o tară!! Să o conducă fara permis ( ceva competențe) direct in zid sau prăpastie…

  • intrebarea e cine a violat-o pe ma-ta de ai aparut tu, atat de prost.

 8. Intr-o tara condusa de infractori, oamenii pasnici sunt gazati si batuti de bratul armat al famigliei (a se citi psdaldeudmr), iar cei certati cu legea se simt tot mai in largul lor pentru ca legile sunt modificate astfel incat sa inteleaga toata lumea ca si infractorii au drepturi. Inca putin si dreptul de a comite infractiuni va fi legiferat prin ordonanta de urgenta (ar putea si prin parlamement, dar dureaza prea mult); deja lucreaza un baiat destept din guvern la asta atunci când nu pregateste sesizarile la ccr. Putin este foarte mandru de ei.

 9. Mi se pare că ne luați de proști cu articolele astea. Parca până acum nu erau violatori și tâlhari în România.
  Animalele astea dacă ieșeai cu trei luni mai târziu nu recidivau?! Ridicol.

  • Chiar esti prost.
   Mai citeste o data lusta lui Igor, pare destul de simplu de inteles:
   1. violatorii si tilharii periculosi sunt eliberati
   2. politicienii corupti cu ajutorul CCR si CSM scapa de dosare,
   3. jandarmii gazeaza si bat oamenii pasnici la proteste pe cind instigatorii sunt ignorati
   4. politia doreste sa aiba dreptul de a folosi electrosocul si pulanul fara justificare, la dorinta partidului
   5. psd alde udmr – de 2 ani tot cauta cum sa dea OUG pe jutitie sa faca o mega amnistie
   6. guvernarea fura de la cei ce muncesc ca sa dea pomeni asistatilor si pensii speciale.
   …..
   SI acum de la capat! De cate ori vrei tu, pana intelegi.

 10. Cereti reintroducerea pedepsei capitale,iar daca UE nu e deacord,iesirea din UE.