G4Media.ro

Femeie reținută de DNA Timișoara: Suspecta ar fi cerut aproape 100.000 de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Femeie reținută de DNA Timișoara: Suspecta ar fi cerut aproape 100.000 de euro după ce a promis că are influență asupra unui europarlamentar și poate rezolva angajări în spitale, în Penitenciarul Arad și obținerea de fonduri europene

Procurorii DNA Timișoara au reținut pentru 24 de ore o femeie, pentru comiterea a opt infracțiuni de trafic de influență. Conform comunicatului DNA, suspecta ar fi cerut 94.500 de euro, din care ar fi primit 64.500 de euro, după ce a promis că are influență asupra unui europarlamentar și poate rezolva angajări în spitale, în Penitenciarul Arad și obținerea de fonduri europene.

„La data de 06 februarie 2023, suspecta ar fi fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 5.000 euro, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital”, se arată în comunicatul DNA.

Comunicatul integral transmis de DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 06 februarie 2023, a unei suspecte, pentru comiterea a opt infracțiuni de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2019 – 2023, suspecta ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 94.500 euro din care ar fi primit 64.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze:
– angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești,
– angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale sau în cadrul Penitenciarului Arad,
– obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului.

În contextul menționat mai sus, la data de 06 februarie 2023, suspecta ar fi fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 5.000 euro, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital.

Suspectei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

La data de 07 februarie 2023, suspecta urmează să fie prezentată Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Se prescrie

 2. Plagiatul nu este furt? Când este comis de un ministru, nu este de competența DNA?

 3. Prind doar escrocii, p-aia care chiar traficheaza posturi adevărate ii prind din an în Paște. Iar dacă ii prind, procesul taraganeaza pana la calendare grecești.
  A mai auzit careva de Chesnoiu? Eu zic că e bine mersi.

 4. Cuuuuum?!?!??!! – În Rrumânistan angajările la stat se fac pe pile??? Şi fondurile europene se iau pe şpăgi??? Până şi la penitenciar, instituţie din domeniul „justiţiei”, angajările se fac prin metode interlope??? LA STAT NU SE ANGAJEAZĂ PE CRITERII DE COMPETENŢĂ, TRANSPARENŢĂ, PROFESIONALISM ŞI INTEGRITATE???

  Dar ce suntem noi? Ţară bananieră? Stat mafiot? Cleptocraţie?

  Sau toate la un loc? 😉🍌

 5. putem sa stim si noi mercurialul? deci 10k asistenta, cat e medic? 20? 30? Dar contabil? presupun ca nu mai mult de 10-15k.

 6. Femeia a facut concurenta politicienilor din Timisoara, pretul mai bun strica „piata”