G4Media.ro

Femeie acuzată de uciderea fratelui lui Kim Jong-un, pusă în libertate în…

Femeie acuzată de uciderea fratelui lui Kim Jong-un, pusă în libertate în Malaezia

O femeie vietnameză acuzată de asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un va fi eliberată dintr-o închisoare din Malaezia pe 3 mai, a informat avocatul ei, scrie Reuters, preluată de News.ro.

Doan Thi Huong, în vârstă de 30 de ani, a fost acuzată alături de o femeie din Indonezia că l-a otrăvit pe Kim Jong Nam aruncându-i în faţă o substanţă chimică toxică la aeroportul din Kuala Lumpur în februarie 2017.

Procurorii din Malaezia au renunţat la acuzaţiile împotriva ei mai devreme luna aceasta după ce ea a pledat vinovată privind un alt cap de acuzare, acela de a răni o altă persoană.

Ea a fost condamnată la trei ani de închisoare, însă sentinţa i-a fost redusă, legile din Malaezia permiţând acest lucru. Huong, care urma să fie eliberată iniţial pe 4 mai, va părăsi închisoarea cu o zi mai devreme pentru că data originală era în weekend, a informat Salim Bashir, avocatul ei.

„Am fost informaţi de autorităţi că ea va fi eliberată pe 3 mai şi cel mai probabil va zbura la Hanoi în aceeaşi zi”, a afirmat el, potrivit News.ro.

Cealaltă femeie acuzată, Siti Aisyah, a fost eliberată în martie, după ce procurorii au renunţat şi la acuzele împotriva ei.

Oficialii sud-coreeni şi americani au informat că regimul nord-coreean a ordonat asasinarea lui Kim Jong Nam, cel care era un critic vocal al liderului Kim Jong-un. Phenianul neagă acuzaţiile.

Avocaţii celor două femei au susţinut că cele două femei au fost doar nişte pioni într-un asasinat orchestrat de serviciile secrete nord-coreene. Femeile au declarat că au crezut că fac parte dintr-o farsă organizată de o televiziune şi că nu ştiau că l-au otrăvit pe Kim Jong Nam.

Alţi patru bărbaţi nord-coreeni au fost puşi sub acuzare, însă ei au plecat din Malaezia la câteva ore după crimă şi sunt în continuare căutaţi, mai arată News.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter