G4Media.ro

Federațiile patronale cer Parlamentului, Guvernului și Președintelui o dezbatere înainte ca mărirea…

Secțiune susținută de
Concordia

Federațiile patronale cer Parlamentului, Guvernului și Președintelui o dezbatere înainte ca mărirea pensiilor să producă ”efecte iremediabile”: România nu se poate îndatora la nesfârșit/ Astfel de creșteri pun o presiune mult prea mare pe finanțele publice

Confederația Concordia, care reprezintă 10 federații patronale, a transmis, printr-un comunicat trimis marți seară, că o mărire a pensiilor cu 40% va reprezenta o presiune ”mult prea mare” pusă pe umerii finanțelor publice.

Reprezentanții oamenilor de afaceri susțin că volatilitatea sporită pe care astfel de decizii o aduc în perioade electorale este contraproductivă pentru mediului economic.

Concordia cere Parlamentului, Președintelui și Guvernului să organizeze o dezbatere cu federațiile patronale, înainte ca decizia măririi pensiilor cu 40% ”să producă efecte iremediabile”.

Comunicatul confederației patronale Concordia

Creșterea pensiilor cu 40%, votată astăzi de Parlament, într-un context în care criza COVID-19 amenință să ducă singură deficitul României la 8% din PIB este foarte riscantă. Țara noastră avea deja cea mai mare proporție a cheltuielilor cu salariile, pensiile și asistența socială ca procentaj din buget din toată Uniunea Europeană. Banca Națională a României a avertizat că deficitul poate ajunge la 11% din PIB în urma acestei decizii, cea mai mare valoare de la Revoluție încoace. Ne întrebăm ce se întâmplă dacă pandemia nu se oprește sau se agravează și vor fi necesare resurse publice suplimentare la anul?

Astfel de creșteri masive în condițiile unui deficit deja peste limitele de avarie pun o presiune mult prea mare pe finanțele publice, pe capacitatea țării de a se împrumuta și pe cursul de schimb, toate importante pentru mediul de afaceri. Volatilitatea sporită pe care astfel de decizii o aduce în perioade electorale este contraproductivă pentru mediului economic.

Deși din punct de vedere social creșterea pensiilor este într-adevăr necesară, (pensia medie anuală a fost în 2019 în valoare de 1380 RON), adoptarea acestei legi astăzi de către Parlament, la acest nivel nesustenabil economic, vine într-un moment foarte dificil pentru România, pandemia începând să “lase urme” precum creșterea șomajului și reducerea veniturilor bugetare .

Confederația Patronală Concordia cere Parlamentului, Președintelui și Guvernului să facă uz de puținii pași instituționali rămași pentru a purta o dezbatere înainte ca această decizie să producă efecte iremediabile. Ne exprimăm disponibilitatea de a participa alături de alți parteneri sociali la o discuție cu partidele politice în care să explicăm apelul nostru la prudență și la o construcție bugetară în următorii ani care să nu pună în pericol finanțele publice ale României.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. N-ati fost la vot in 2016, a castigat PSD si a omorat tara.

  E 100% vina absentilor de la vot din 2016.

 2. Romanii nu sunt intregi la cap si nu voteaza cu oameni cinstiti.

 3. PLA DE PENSIONAR STRAPUNGE GHAOZUL USRIST

 4. SA FIE BLESTEMATII pesedeistii! SCUIPAT NUMELE LOR !

 5. Cereti PSDeilor dezbatere si intrebati-l pe Ciolacu:
  1) Cum explica PSD ca desi Economia Romaniei duduia ca nicaieri in UE timp de 3 ANI PSDragnea(2017-2018-2019!), PSD a marit Pensiile cu urmatoarele procente absolut jignitoare dupa ce a castigat alegerile in 2016:
  – 1 Ianuarie 2017, a crescut de la 871,7 Lei la 917,5 Lei!(5,25%!)- Decizia a fost luata de guv Ciolos, conform Legii 263/2010.
  – 1 Iulie 2017 a crescut la 1000 Lei!(cu 9%!)
  – 1 Iulie 2018 a crescut la 1100 Lei(cu 10%)
  – 1 Septembrie 2019 a crescut la 1265 Lei(cu 15%)
  DE ce PSD nu a marit niciodata, in cei 3 ANI cat a guvernat, Punctul de pensie macar cu 20% sau cu 25% sau cu 40%???!!!
  Au marit cu taraita(scos ochii la prosti!), cu 10%, desi Economia DUDUIA ca nicaieri in Lume?!
  Acum, in vreme de pandemie i-a apucat grija pensionarilor si vor 40%!!!

  2. Desi Economia Romaniei DUDIA ca nicaieri in Lume, Romania NU a avut Bani in cei 3 ANI ca sa plateasca Cheltuielile curente: Salariile si Pensiille si Scadentele si Dobanzile la Imprumuturile anterioare, in consecinta Romania PSDista care DUDUIA se IMPRUMUTA aproape ZILNIC de pe Piata interna in Lei si de cateva ori pe AN de pe pietele Externe in EURO, EXCLUSIV pentru aceste Cheltuieli curente, asa cum mentiona sec de fiecare data Comunicatul de la Minsiterul de Finante!!
  Daca atunci NU erau BANI pentru Salarii si pensii, cand Economia DUDUIA, de unde ATATIA BANI ACUM sa suporte Romania o Crestere de 40% a Punctului de pensie cand din motive de Pandemie TOATA Economia Lumii, inclusiv a Romaniei, e-n DECLIN si NIMENI nu stie ce va urma, cum va fi peste 1 Luna, 2, 3 luni… cum va evolua Economia mondiala, cand Numarul infectarilor peste tot creste continuu??!
  De ce PSD nu vine cu CIFRE, sa indice SURSA Miliardelor necesare acestei masuri??!!!
  Intrebati-i cu PIXul in mana, la tabla, fix cum ne aburea Dragnea in campania din 2016: sa DEMONSTREZE ca exista Surse de Finantare si la Salarii si la Pensii si la Sanatate(Inclsuiv Pandemie!) si la Educatie, sa calculeze Ciolacu si Ponta si Taricenau si Alfred Simonis si Kelemen Hunor care au zis DA!!!
  Calcule simple, poate PSD?!!!
  Daca era dl Dragnea liber, ce ne mai „calcula” el!!!!

  • Deci, votați PNL!!!!

 6. De ce ,,federațiile patronale”, nu s-au sesizat când: 1.Adrian Năstase a vândut PETROM celor de la OMV? 2. Adrian Năstase și Iliescu au dat pădurile celor de la Schweighofer? 3. Prim-ministrul Ponta i-a iertat pe cei de la Kaz Munay Gaz Kazakhstan, de o datorie de 600.000.000 de euro (șase sute milioane), în schimbul unei șpăgi, evident?! 4. Pensiile speciale nu s-au tăiat, așa cum promisese PNL înainte de a ajunge la putere? Exemplele pot continua! Părinții și bunicii noștri merită o pensie decentă, după o viață în câmpul muncii! Acum, li se spune că nu sunt bani! Banii sunt la persoanele de mai sus! Confiscați-le averile și veți avea bani de pensii!

 7. Ăstia de la psd nu mai sunt sănătoși la cap. S-au senilizat! S-au fosilizat! N-am idee. Cert este că sunt duși cu țeasta. Săriți de pe fix. MU13 P5D! Le dau toate mumuile mele!😀😀 Idioții dreacu. Cum să faci asa ceva din Parlament? Ăstia sunt schizofrenici. Dacă erau ei oligofrenii la conducerea guvernului, ar fi făcut asa ceva? După ce s-a scremut tuta roşcată de la muncă pe legea pensiilor mai bine de un an că în fiecare săptămână apăreau 3-4 noutăți si până la urmă n-a făcut nici pe dreacu cu legea. Si au promis că dau măriri la pensii si nici pe tacsu lui dreacu n-au dat. Javre ordinare comuniste! MU13 psd👎👎👎

 8. Costi are dreptate! Confiscati-le averile! Tăiați-le pensiile nesimțite speciale. Luați-le banii hoților!

 9. Costi are dreptate in privinta coruptiei, insa nu neaparat si referitor la pensii . Banii aceia erau necesari poate pentru construirea celor 8 spitale si dotarea lor cu aparatura necesara, pentru construirea de scoli astfel incat toti elevii sa poata sa invete numai dimineata, ori pentru niste piete alimentare care sa asigure toate conditiile de igiena.

 10. PSD/PR+PD/L(PMP)+PNL/ALDE(USL)=FSN-hranit și crescut cu Sângele Revoluției!
  USR+/-PLUS (Ariel-Codita de Purcel)- hrănit și crescut cu cadavrele de la Colectiv!
  Pentru copiii noștrii ar trebui că măcar o dată să alegem oameni care nu sunt și nu au fost niciodată înregimentați politic!
  Pentru copiii noștrii ar trebui să nu mai alegem niciodată Raul cel mai Mic între Ciuma Roșie, Hipoxia Cianotică Albastră și Ciroza Galbenă!
  Pentru copiii voștri încetați să mai alegeți LATURILE din HAZNAUA Politicii Românești a ultimilor 30 de ani!!!!!!!?
  Avem posibilitatea să dăm o palmă clasei politice și să dăm o șansă reală acestei țări, dar oare ne duce și capul??

 11. Guvernul și Președintele nu vor accepta federațiile patronale la discuții pentru că nici pe cele ale pensionarilor nu le-au acceptat!

 12. Federațiilor patronale(cine or fi ei,ca nu m-a chemat nimeni!!!)sa-si vadă de treaba lor privind problemele patronatului!!!Am fost păcăliți cu imm invest,cu imm leasing iar acum cu vestitele granturi UE!!!Unde au fost aceste federații patronale ???Care aste treaba lor privind majorarea pensiei daca”guwerner-ul meu” nu a anuntat măriri de taxe???Rezolvați întâi situația patronatului(mic,mijlociu,mare) și,când terminati, va interpuneti între pensionari și guvern!!Ce federație este asta care nu lupta pentru interesele membrilor și se zbate pentru interesele guvernului????

 13. astia sunt aia care nu platesc 1/3 din TVA-ul datorat! evazionistii fac galagie!

  • Cam așa…!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.