G4Media.ro

Federaţia Internaţională de Box va fi din nou exclusă de la organizarea…

sursa: Pixabay/ Valentin Tikhonov

Federaţia Internaţională de Box va fi din nou exclusă de la organizarea propriului turneu olimpic din cadrul JO de vară 2024 de la Paris

Federaţia internaţională de box (IBA) va fi din nou exclusă de la organizarea propriului turneu olimpic din cadrul JO de vară 2024 de la Paris, aşa cum s-a întâmplat deja la Olimpiada de la Tokyo, a decis vineri Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), informează AFP.

„În interesul sportivilor şi al comunităţii boxului”, calificările precum şi evenimentele olimpice „nu se vor desfăşura sub autoritatea IBA”, a declarat directorul sportiv al CIO, Kit McConnell.

Forul olimpic mondial rămâne „foarte preocupat”, aşa cum este de trei ani, „de guvernanţa, sistemul de arbitraj şi de judecată, precum şi de finanţele” organismului boxului amator, a subliniat McConnell.

Recenta realegere a preşedintelui IBA, rusul Umar Kremlev, a fost pusă în cauză de Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS), iar CIO este îngrijorat de asemenea de „dependenţa financiară a federaţiei” faţă de compania rusă de gaze Gazprom.

În mai 2019, IBA (pe atunci AIBA) a devenit prima federaţie internaţională privată de organizarea propriului sport la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pierzând în acelaşi timp beneficiul financiar generat de competiţia olimpică.

Pregătirea evenimentele a fost încredinţată unui grup de lucru condus de japonezul Morinari Watanabe, membru al CIO şi preşedinte al Federaţiei internaţionale de gimnastică.

Organismul olimpic va decide „în timp util” modalităţile de organizare a boxului la Paris, „colaborând îndeaproape cu comitetul de organizare şi cu reprezentanţii sportivilor”, a subliniat CIO.

Dacă boxul, un sport olimpic istoric, popular şi cu o răspândire geografică largă, este asigurat că va figura în programul JO 2024 de la Paris, prezenţa sa la JO 2028 de la Los Angeles este în continuare sub semnul întrebării.

sursa: Agerpres.ro, sursa: Pixabay/ Valentin Tikhonov

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...