G4Media.ro

Federaţia din Serbia, vizată de o procedură disciplinară a FIFA după ce…

sursa foto: Twitter

Federaţia din Serbia, vizată de o procedură disciplinară a FIFA după ce jucătorii au afişat în vestiar un banner controversat cu harta statului Kosovo

FIFA a deschis sâmbătă o procedură disciplinară împotriva Federaţie de Fotbal din Serbia, după ce jucătorii sârbi au afişat în vestiar un banner controversat cu harta statului Kosovo, transmite News.ro.

Bannerul reprezintă un contur al hărţii statului Kosovo, zugrăvit în culorile steagului Serbiei, peste care este scris ”Nu vom renunţa niciodată”. El a fost afişat în vestiarul echipei Serbiei înaintea meciului disputat joi, în compania Braziliei, la această ediţie a Cupei Mondiale.

Vineri, Federaţia de Fotbal din Kosovo (FFK) a înaintat o plângere către FIFA, acuzând Serbia de ”retorică şovinistă”, iar organismul care guvernează fotbalul mondial a deschis o procedură, urmând să anunţe care vor fi deciziile luate în acest caz.

Kosovo este membră a UEFA şi a FIFA din anul 2016, dar UEFA a decis că Serbia şi Kosovo nu pot fi adversare în preliminariile Cupei Mondiale sau ale Campionatului European din cauza tensiunilor existente între cele două ţări.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Romania nu recunoaste existenta „statului” Kosovo. Daca to iti ie bain de la NED si Stiftung, nu inseamna ca ai dreptul sa sfidezi legile acestei tari, in care inca mai parazitezi.

  2. Kosovo nu este stat recunoscut de ONU
    Asadar nici membra Fifa nu poate fi
    Dacă este metra Fifa de ce nu poate juca cu Serbia meciuri preliminare
    Ciudate sunt caile vestului