G4Media.ro

Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de…

sursa foto: Trianon/ /covasnamedia.ro/

Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de la UEFA de a folosi pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare / Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare

Update: Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat, miercuri, că UEFA a transmis că nu a autorizat și nu va autoriza cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari. FRF amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene. Vezi aici articolul inițial 

Articol inițial: Federația de Fotbal din Ungaria (MLSZ) a anunțat marți că UEFA a decis că utilizarea hărții Ungariei Mari pe drapele sau bannere nu constituie un element rasist, astfel că suporterii maghiari vor putea utiliza acest simbol la meciuri oficiale, relatează szovetseg.mlsz.hu.

Decizia alimentează acuzațiile de revizionism istoric aduse guvernului Orban de mai mulți lideri din regiune.

Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ) a cerut o poziție clară de la UEFA privind afișarea simbolurilor istorice, la meciurile oficiale ale naționalei de fotbal. Atât UEFA cât și FARE au acceptat argumentele MLSZ, admițând că doar culorile hărții Ungariei Mari și ale benzii Árpád nu constituie un comportament rasist, fiind excluse simboluri și inscripții suplimentare precum și scandările fanilor.

Conform presei maghiare, MLSZ a transmis un comunicat prin care anunță că permite introducerea noilor drapele/bannere cu inscripția hărții Ungariei Mari, pentru că aceasta „simbolizează respectul Ungariei istorice și solidaritatea cu suporterii din străinătate”.

„La meciuri ar urma să fie respectate următoarele condiții, potrivit comunicatului oficial al MLSZ:

 • suporterii vor putea afișa doar harta reprezentativă a Ungariei Mari, nu alte simboluri sau inscripții;
 • doar culorile rosu, alb si verde se pot regăsi pe drapele/bannere
 • simbolul trebuie prezentat – in mod obisnuit – datorita continutului sau si controlului de prevenire a incendiilor;
 • simbolul din stadion nu poate împiedica suporterii să urmărească meciul netulburat.

În același timp, fanii noștri ar trebui să știe că dacă un mesaj rasist sau politic este plasat pe draperii autorizat ca mai sus, sau orice mesaj rasist sau politic este atașat draperiei, va avea ca rezultat proceduri disciplinare, iar cu aceasta fanii noștri vor se protejează pe ei înșiși, pe colegii lor de suporteri, dăunează echipei și percepției fotbalului maghiar.

Pe lângă cele de mai sus, MLSZ le cere tuturor fanilor să se abțină de la toate formele de ură și excludere. Ura nu este o pistă!”

„Ungaria Mare” este un concept politic revizionist  care vizează revenirea Ungariei la frontierele avute înainte de 1918, când exista structura statală multinațională Austro-Ungaria, oficial „Imperiul austriac și regatul maghiar

De curând, FARE, gruparea care se ocupă de minimalizarea discriminării în fotbalul european, semnala faptul că simbolul poate fi considerat naționalist și revizionist, însă conducătorul Sandor Csanyi susținea că steagul Ungariei Mari nu reprezintă un mesaj politic. În cele din urmă, solicitarea maghiarilor a fost acceptată, relatează prosport.ro.

În luna noiembrie, Viktor Orban, Prim Ministrul Ungariei, a fost surprins în timp ce flutura un drapel cu harta „Ungariei Mari” la un meci al echipei naționale de seniori.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

27 comentarii

 1. 😃

 2. „UEFA a decis că utilizarea hărții Ungariei Mari pe drapele sau bannere nu constituie un element rasist, astfel că suporterii maghiari vor putea utiliza acest simbol la meciuri oficiale, relatează szovetseg.mlsz.hu.” Probabil ca UEFA va permite si utilizarea hartii României Mari, a Imperiului Austro-Ungar, a Imperiului Centrafrican, etc. etc (îi bagam si pe stramosii romani????). Sa mori de râs !!!!

 3. Tupeu si spaga….

 4. Sa ne cerem si noi sa aparem cu harta României Mari – cu Bucovina, Bageacul, Basarabia, Cadrilaterul.

 5. Au încurcat „revizionist” cu „rasist”.
  Dar așa se întâmplă când FC U Craiova 1948 e depunctată pentru că suporterii au strigat mesaje xenofobe la adresa lu’ Secsi, ți se urcă în cap.

 6. E plină lumea de nebuni!

 7. Oare mai vrea Simion sa semanam cu Ungaria? Sau acum alege doar Polonia… =))))))

 8. instigare fatisa la revizionism…uefa👎👎👎👎👎👎🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯 ne spune ca doar rasismul e condamnabil, revizionismul si sovinismul sint ok…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

 9. No problem! Suporterii romani pot afisa la meci harta strabunicului Burebista care include toata Panonia.

 10. E atac la suveranitate. FRF trebuie să retragă urgent naționala din toate competițiile UEFA.

 11. Nu stiu de ce, dar imi aduc aminte de armata romana marsaluind prin Budapesta.

 12. Astia de la UEFA au luat-o razna. Unde le-a fost mintea cand au hotarat nebunia asta? Dar, oare, celelalte federatii de fotbal ale tarilor succesoare Imperiului Habsburgic cum au reactionat la aiureala asta nationalist-revisionista?

 13. tarile „afectate” ar trebui sa protesteze si sa faca presiuni sa dispara acest lucru.
  este innaceptabila aceasta situatie, pentru cei aflati sub ocupatie nu au fost decat un alt cotropitor pus pe omorat, violat, distrus , torturat …

 14. Totuși, oameni buni, avem un președinte,avem un guvern,un parlament,de ce nu iau atitudine? De ce nu spun nimic? Nu e prima dată când suntem umiliți chiar și la noi în țară. Domnilor,o să fiți judecați de copiii nou și de istorie. Vă jucați cu focul.

 15. Ai dreptate. Rușii vor pune ce hartă vor, cu Crimeea și juma de Ucraina.

 16. Ciudata decizie a UEFA in conditiile in care fotbalul in general s-a ferit de a fi implicat in conflicte politice. Ori au fost ceva bani la mijoc ori pur si simplu indolelenta si neintelegere a sensibilitatilor politice.

  • @Un ardelean – Exista si varianta 3 – presedintele UEFA este sloven (harta ungariei mari are incorporata si o bucata mare din Slovenia, daca nu chiar toata) iar presedintele FARE e ungur, nici nu necesita explicatii aici. Slovenul poate are nostalgii istorice cu imperiul Austro-Ungar.

  • @Un ardelean – update 😂 federatia maghiara e doar mincinoasa, UEFA nu le-a dat nicio permisiune

 17. visezi, UDMR castiga cu 99% in judetele lor, mai lasa-ne cu retorica asta ca ungurii sunt de treaba si ca ei nu sunt reprezentati de UDMR , dar voteaza 99% DOAR cu UDMR

 18. Io zic ca are alte cauze. Cica presedintele UEFA e din Slovenia, ironic, nu? Si o bucata mare din Slovenia e bagata in harta mare a ungariei. Iar la FARE ce sa zic, presedinte e un ungur.

 19. Na, ca pana la urma astia de la federatia maghiara sunt doar mincinosi si atat. UEFA nu le-a dat niciun fel de permisiune!

 20. Cu atât mai mult,Kafka. Dacă într-adevăr e o minciună ce a declarat federația ungară de fotbal (oare?) înseamnă că e cea mai ordinară provocare și, atunci,o întrebare, retorică se pare,de ce nu reacționează nimeni din guvernul României? De ce? Să nu mai aud tâmpenia aia cu, să nu răspundem la provocări! Treziți-vă, domnilor guvernanți. Domnule președinte Iohannis,am avut încredere în d-voastră!