G4Media.ro

BREAKING Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea…

Sursa foto: captură Facebook / Viktor Orban

BREAKING Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat, miercuri, că UEFA a transmis că nu a autorizat și nu va autoriza cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari. FRF amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene.

Federația Română de Fotbal consideră protejarea integrității fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată și precizează, într-un comunicat publicat miercuri, că a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal.

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, federația română anunță că „UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European”.

„Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul. Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene”, se mai arată în comunicat.

Comunicatul integral al FRF:

Federația Română de Fotbal consideră protejarea integrității fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată.

FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal.

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.

Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene.

Context. Federația de Fotbal din Ungaria (MLSZ) a anunțat marți că UEFA a decis că utilizarea hărții Ungariei Mari pe drapele sau bannere nu constituie un element rasist, astfel că suporterii maghiari vor putea utiliza acest simbol la meciuri oficiale, relatează szovetseg.mlsz.hu.

Decizia alimentează acuzațiile de revizionism istoric aduse guvernului Orban de mai mulți lideri din regiune. Detalii aici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Ar trebui totusi sa fie permisa utilizarea hărții Ungariei Mari pe mingile de fotbal !

 2. Deci, pana la urma, federatia maghiara este doar mincinoasa si atat. Nici macar presedintle ungur al UEFA nu-i sustine (evident, nici n-are cum, si-o ia)

  • Presedintele UEFA este sloven, dar ce mai contează, la tine ungur = sloven = ce vrei tu.
   Uite așa ne facem de râs, cu procentul de din ăștia care nu au trecut pe la școală nici măcar din curiozitatea.

  • @Kafka, avand in vedere comunicatul FRF minciuna lansata de Federatia de fotbal maghiara este de-a dreptul ordinara !

  • @Anatol2 – Da, mai, e sloven, am citit invers niste informatii. De aici si pana la lipsa scolii e cale lunga, nu? Nu ma pasioneaza fotbalul, nu cred ca e o nenorocire faptul ca nu stiu clar cine e presedintele UEFA. Si oricum, conteaza informatia – federatia maghiara a spus un neadavar.

 3. @Ozbenguim 😂right

 4. Cred ca inca este scaldata situatia. De ce FRF nu ne arata comunicatul integral UEFA in ce limba o fi? Este o disputa destul de importanta politic, prin urmare de ce nu apare pe site-ul UEFA pentru clarificare? „Baietii” nostri de la FRF se tot lauda ca „legaturile” lor in fotbalul international, dar se pare ca nu prea exista, atat timp cat nu ai putut sa previ asa ceva si in plus eu pana nu vad comunicatul UEFA oficial nu cred.

 5. adica federatia de fotbal de la budaPesta a papat ra..h.at rusesc…horbanu serveste de trei ori pe zi si au vrut si ei o portie…🤣🤣🤣🤣🤣da fondurile ue nu mai curg asa bine si nato convoaca intalniri fara unguri…hehehe, ungaristanu se pozitioneaza din nou ca un …c..r…😅😅😅😅😅😅😅😅

 6. @Gigi Kent – Nu bre, federatia maghiara a scris ieri ca UEFA a aprobat. Sesizezi difenta, nu?