G4Media.ro

FBI investighează valul de ameninţări cu bombă la adresa universităţilor americane frecventate…

Sursa foto: Unsplash / Lagos Techie

FBI investighează valul de ameninţări cu bombă la adresa universităţilor americane frecventate de membri ai comunităţii de culoare

Vicepreşedinta americană Kamala Harris a anunţat miercuri că Biroul Federal de Investigaţii (FBI) anchetează ameninţările cu bombă primite în ultimele zile de mai multe universităţi frecventate în mod tradiţional de membri ai comunităţii de culoare, transmite EFE, citată de Agerpres.

„Americanii au dreptul să fie în siguranţă la locul de muncă, în lăcaşurile de cult şi la şcoală. FBI anchetează ameninţările împotriva colegiilor, universităţilor şi lăcaşurilor de cult (frecventate) în mod istoric (de membri ai comunităţii) de culoare. Trebuie să facem faţă oricărei ameninţări cu violenţele în cadrul comunităţilor noastre”, a scris pe Twitter vicepreşedinta SUA.

Peste 10 universităţi finanţate pentru a deservi comunitatea de culoare din SUA au primit ameninţări cu bombă în ultimele zile, ceea ce a dus în unele cazuri la închiderea campusurilor sau la modificarea activităţilor.

Printre centrele de învăţământ ameninţate se află şi Universitatea Howard, prestigios centru de studii din Washington – unde a învăţat chiar Harris -, care în dimineaţa zilei de 1 februarie a primit o ameninţare cu bombă. Poliţia a cercetat clădirea şi nu a găsit niciun dispozitiv exploziv.

Alte universităţi care au primit ameninţări de acelaşi tip sunt Universitatea din District of Columbia, Universitatea Morgan (din statul Maryland), Universitatea Coppin (din statul Maryland), Universitatea Fort Valley (din statul Georgia), Universitatea de Stat Kentucky, Universitatea Xavier (din statul Luisiana) şi Universitatea Edward Waters (din statul Florida).

Aşa-numitele Historically Black Colleges and Universities (HBCU) sunt instituţii de învăţământ superior create în SUA în timpul perioadei de segregare rasială pentru a deservi comunitatea afro-americană. În prezent, circa 100 de universităţi de acest tip există pe teritoriul SUA.

Sursa foto: Unsplash / Lagos Techie

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu e nici-un val doar că vor ei să întoarcă mortul de la groapă. Se prefac și ei că muncesc, mai cer fonduri… Cunoaștem procedura, este ca antiperciunismul de la noi.