G4Media.ro

FBI deschide o anchetă după prăbuşirea podului din Baltimore

Photo by Kent Nishimura / AFP

FBI deschide o anchetă după prăbuşirea podului din Baltimore

FBI a deschis o anchetă în urma prăbuşirii, la sfârşitul lunii martie, a unui important pod la Baltimore, în estul Statelor Unite, după ce acesta a fost lovit de un portcontainer, a relatat luni presa americană, transmite News.ro.

Această „anchetă penală” urmăreşte să stabilească dacă echipajul a pornit cu vasul la drum ştiind că nava avea probleme mecanice grave, potrivit The Washington Post.

Într-un e-mail trimis AFP, FBI a precizat că se află „la bordul cargoului Dali” pentru a efectua „operaţiuni criminalistice”, fără a da alte detalii şi fără a confirma deschiderea unei anchete, după cum a relatat Washington Post.

La sfârşitul lunii martie, portcontainerul Dali, cu o lungime de 300 de metri, s-a izbit de un pilon al podului Francis Scott Key din Baltimore, pe coasta de est a Statelor Unite, provocând prăbuşirea acestuia. Au fost recuperate corpurile fără viaţă a doi muncitori care reparau carosabilul podului, în timp ce alţi patru sunt încă dispăruţi şi se crede că au murit.

The Washington Post a relatat că această „anchetă penală” este menită să stabilească, „cel puţin în parte”, dacă echipajul a pornit în cursă ştiind că nava avea probleme mecanice grave, potrivit a doi oficiali americani anonimi.

Dali, navigând sub pavilion Singapore, plecase din portul Baltimore pentru o traversare de 27 de zile către portul Colombo (Sri Lanka). După ce a informat autorităţile despre o pierdere de putere din cauza unor probleme de propulsie, nava a lovit un pilon al podului.

În timpul unei vizite la Baltimore, la începutul lunii aprilie, preşedintele american Joe Biden a promis să „mişte cerul şi pământul” pentru a reconstrui podul. Nava este încă blocată pe loc, sub dărâmăturile podului, blocând o parte din traficul maritim într-unul dintre cele mai aglomerate porturi ale ţării. A fost deschis un culoar temporar de navigaţie pentru a permite trecerea navelor implicate în operaţiunile de salvare şi de deblocare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...