G4Media.ro

Fauci: Administrarea celei de-a treia doze de ser anti-Covid mai devreme de…

Fauci: Administrarea celei de-a treia doze de ser anti-Covid mai devreme de 8 luni ar putea avea efect nedorit

Doctorul Anthony Fauci, expert american în boli infecţioase şi cel ghidează răspunsul naţional la criza provocată de Covid-19, a declarat că oamenii ar trebui să fie înţelepţi şi să dea sistemului imunitar o şansă să se „maturizeze” înainte de a se grăbi să facă doza suplimentară de vaccin anti-Covid, transmite News.ro

Oficialii din sănătate şi experţii medicali americani au recomandat că cei mai mulţi americani eligibili spre a fi vaccinaţi anti-Covid ar trebui să primească o doză suplimentară la opt luni după cea de-a doua doză. Administrarea celei de-a treia doze, în cazul vaccinurilor dezvoltate de Pfizer şi Moderna, este programat să înceapă pe 20 septembrie.

Într-un interviu acordat MSNBC, Fauci a spus: „Cred că asta ar putea învinge scopul şi din acest motiv am ajuns la opt luni”.

El a adăugat că guvernul american poate doar recomanda perioada de 8 luni şi, altfel, lasă la latitudinea fiecăruia să aleagă.

Deepta Bhattacharya, profesor de imunobiologie la Universitatea Arizona, a exprimat aceeaşi idee, declarând pentru NBC News că o doză suplimentară administrată într-un timp scurt după cea de-a doua „creşte riscul să nu funcţioneze atât de bine”.

El a explicat că aceasta este posibil să funcţioneze mult mai bine după ce oamenii complet vaccinaţi pierd o parte dintre anticorpii din sistemele lor.

Oficialii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi mai mulţi medici s-au exprimat împotriva planului administraţiei preşedintelui american Joe Biden, spunând că este „imoral” şi „de neconceput” să înceapă administrarea booster-ului înainte ca oamenii din ţări mai puţin privilegiate să aibă acces măcar la prima doză.

Cei mai mulţi dintre americani au spus că au de gând să urmeze recomandările federale, deşi unii se grăbesc să facă rapelul.

Food and Drug Administration (FDA), organismul american de reglementare a medicamentelor şi alimentelor, a modificat săptămâna trecută autorizaţiile de utilizare de urgenţă pentru serurile Moderna şi Pfizer/ BioNTech pentru a permite celor cu sisteme imunitare slăbite să primească a treia doză. Este vorba despre cei care nu au dezvoltat un răspuns imun adecvat împotriva coronavirusului chiar şi după ce au fost complet vaccinaţi.

Printre cei care vor primi mai întâi a treia doză se numără lucrătorii sanitari, cei din centrele de îngrijire şi vârstnicii, care au fost primii vaccinaţi odată ce serurile au primit autorizare pentru utilizare de urgenţă, în luna decembrie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Într-un interviu acordat MSNBC, Fauci a spus: „Cred că asta ar putea învinge scopul şi din acest motiv am ajuns la opt luni”. G4media, de unde recrutati jurnalisti si cam ce nivel de engleza au?

  • E o greseala de tastare. Cine a tastat traducerea a confundat „atinge” cu „invinge”.

  • Nu, nu e greseala de tastare, e o traducere cuvant cu cuvant, cu dictionarul in mana sau cu Google Translate, a unui necunoscator al limbii engleze.

   „defeating the purpose” inseamna „contraproductiv”, deci traducerea corecta ar fi fost „ar putea fi contraproductiv”.

   Si nivelul limbii engleze devine evident cand G4 incearca sa scrie diverse articole in engleza, cu rezultate similare.

 2. Este clar, o discrepanta intre oamenii de știință si politicieni în privința celei de-a 3-a doze. Protecția vaccinurilor pentru efecte grave si decese este de 95% după 8 luni pentru sub 60 ani si scade spre 80% pentru peste 60 ani.
  De aceea oamenii de știință sunt de părere ca ar trebui sa ne infectăm voit cu varianta delta pentru a capata atât un boost la anticorpii antispike cat si imunitate naturală la celelalte 27 proteine ce declanșează răspuns imun.
  Politicienii insa preferă vaccinarea la nesfârșit si menținerea restricțiilor, lucru cu care nu sunt de acord oamenii de știință!

 3. Puțintică răbdare !
  Laboratorul de testare e Israel si REZULTATELE încep sa se vadă deja.
  E BINE ! E FOARTE BINE !

  • nu te mai compara cu israel, ei la 8k de infectati au 15 sosocati, noi la 500 avem 16 sosocati.
   cand vreodata o sa fim la nivelul israelului?

 4. Aoleo, ce era să facem, era să ne vaccinăm cu a 3-a doză la 7 luni, în loc de 8, cum ne recomandă Fauci!