G4Media.ro

Fără iarbă la festivaluri, doar cu bere: Bavaria a interzis fumatul de…

Sursa foto: pexels.com

Fără iarbă la festivaluri, doar cu bere: Bavaria a interzis fumatul de canabis la Oktoberfest și în grădinile de bere/ Germania a legalizat recent posesia de canabis pentru uz recreativ

Vă puteți îmbăta la faimosul Oktoberfest din Bavaria, dar nu vă puteți droga. Statul din sudul Germaniei va interzice fumatul canabisului la festivalurile publice, în interiorul grădinilor de bere și chiar la Oktoberfest, cel mai popular festival al berii din lume, a anunțat marți guvernul landului, scrie Associated Press.

Autoritățile locale din Bavaria vor putea, de asemenea, să interzică consumul de canabis în zone publice precum piscinele în aer liber și parcurile de agrement, cum ar fi Englischer Garten din Munchen, a relatat agenția germană de presă dpa.

„Scopul nostru este de a limita consumul de canabis în spațiile publice”, a declarat ministrul bavarez al Sănătății, Judith Gerlach. „Acest lucru este important pentru protecția sănătății și în special pentru protejarea copiilor și a tinerilor”.

Măsura Bavariei vine după ce Germania a legalizat, la începutul acestei luni, posesia unor cantități mici de canabis pentru uz recreativ în toată țara.

Guvernul landului Bavaria, condus de conservatori, a fost deosebit de vocal în opoziția sa față de legalizarea parțială a canabisului.

Noile norme din Germania au intrat în vigoare la nivel național la 1 aprilie, legalizând posesia de către adulți a până la 25 de grame de marijuana în scopuri recreative și permițând persoanelor fizice să cultive până la trei plante pentru uz personal.

O a doua parte a legislației, conform căreia rezidenților germani cu vârsta de peste 18 ani li se va permite să se alăture unor cluburi non-profit de cultivare a canabisului de la care pot cumpăra marijuana, intră în vigoare la 1 iulie.

În interpretarea sa strictă a legii privind canabisul, guvernul landului Bavaria dorește, de asemenea, să interzică fumatul de canabis în spațiile destinate fumătorilor și în zonele de fumat, cum ar fi zonele exterioare din restaurante și cafenele.

Interdicția se va extinde, de asemenea, la încălzirea și vaporizarea canabisului și a produselor din canabis, potrivit dpa.

Guvernul landului Bavaria susține că interzicerea consumului de iarbă la festivalurile publice, inclusiv la Oktoberfest, este necesară deoarece consumatorii nu au voie să fumeze canabis în apropierea minorilor, iar acolo sunt prezenți în mod regulat copii și tineri.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Entweder Bier oder Gras, nicht beides.