G4Media.ro

Fără hotel ortodox în Poiana Brașov / Urbaniștii brașoveni se opun proiectului…

Sursa foto: BizBrașov

Fără hotel ortodox în Poiana Brașov / Urbaniștii brașoveni se opun proiectului „centru de sănătate cu cazare” al Arhiepiscopiei Sibiu / Preoții susțin că ideea nu e a lor, ci a unui investitor privat

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) a municipiului Braşov a respins proiectul pentru „centrul de sănătate cu cazare” din Poiana Brașov, relatează Bună Ziua Brașov.

La ultima ședință de marți 11 ianuarie, CTATU Brașov nu a avizat documentaţia pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) „Așezământ monahal şi centru de sănătate cu cazare”, str. Poiana Soarelui, din Poiana Mică, solicitare depusă de Arhiepiscopia Ortodoxă Sibiu.

Reprezentanții comisiei susțin că din documentaţie nu a rezultat oportunitatea acestei investiții.

„Pentru ca acest dosar să fie reanalizat, comisia a solicitat beneficiarului să completeze dosarul cu mai multe acte, din care să rezulte, printre altele, beneficiile sau oportunitatea modificării reglementărilor în vigoare pentru zona vizată de proiect”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

De asemenea, au fost solicitată clarificarea eventualei apartenenţe a unor zone din sit la fondul forestier, lucru care va fi atestat printr-un aviz eliberat de Regia Publică a Pădurilor Kronstadt sau Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva). Dezvoltatorului i s-a cerut să prezinte şi un studiu de peisaj, din care să rezulte modalitatea de „integrare în peisaj” a construcţiilor propuse, inclusiv gabarite maxime, impactul inserţiilor asupra vegetaţiei existente pe sit (ridicare topografica cu marcarea tuturor elementelor vegetale), inserarea construcţiilor în sit (declivitatea naturală a terenului, orientare).

Nu în ultimul rând, dezvoltatorul va trebui să justifice oportunitatea şi impactul realizării infrastructurii (circulaţii, utilităţi) asupra peisajului, zonei naturale şi biodiversităţii.

Arhiepiscopia Ortodoxă Sibiu: Un investitor privat va fi proprietarul viitorului centru

Contactați de ziarul Turnul Sfatului, reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe Sibiu susțin că nu ei vor să dezvolte proiectul imobiliar din Poiana Brașov, ci un investitor privat. Este adevărat însă că terenul aparține Bisericii.

”Acest demers este rezultatul unui contract de superficie încheiat de mai mulți ani pentru construirea unui centru de sănătate cu un investitor privat. Acest investitor va fi proprietarul viitorului centru pentru care, recent, au fost demarate o serie de acțiuni în vederea reglementării urbanistice a zonei”, susțin reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiu.

Sursa foto: BizBrașov

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

 1. Imediat o sa vrea bordel ortodox.

 2. E incredibil cum se întoarce națiunea noastră în timp,cu asemenea amestec al bisericii în viața societății!!!

  • Preferi hotel LGBT?

  • Hoteluri LGBT există, se numesc biserici.

  • Avand in vedere numeroasele cazuri de preoti po.po – in frunte cu episcopul de Husi, Corneliu Onila, sau Pomohaci – chiar popii vor sa faca hotel LGBT, cu investitor privat (probabil Jiji Becali)! 🙂

  • @carbit, poznasule! Numai la asta ti-e gandul, oricare ar fi tema.
   Seamana a obsesie.

  • Sa faca spitale nu hoteluri, as vrea sa vad si eu o lista cu binefacerile bisericii ortodoxe romane! Stiu un singur caz de un preot care are grija de zeci de copii. La cate miliarde toaca ninjalaii este prea putin.
   As vrea de asemenea sa vad proprietatile bisericii!
   Ca sa intelegem si noi mai bine ce face aceasta secta!

  • Cap de extraterestru: când ne prezinți tu public toate terenurile atunci sa ceri unei entități private sa îți prezinte ție proprietățile.
   Sa facă spitale statul in primul rând. Biserica nu primește bani ca sa facă spitale, ci ca sa facă Biserici. Cei care trebuie sa facă spitale sa facă spitale.

  • Ce revoltat esto John:)) probabil este mana n mana cu hotii astia:))

 3. CARE este marele amestec? Cu ce se amesteca Biserica in viața societății? Nu are voie sa construiască pe propriile terenuri nimic, fiindcă asa vor niște bolșevici ordinari de la usr? Nu au voie decât ong-urile lgbt sa construiască?

  • John, esti prea prost cu pt secolul asta. Paraziții aia sifoneaxa sute de milioane de lei de la la buget pt paranoia lor E o societate privata, de ce vor bani publici?

 4. Care-i treaba cu titlul asta mizerabil, jurnaliști “echidistanți” ce sunteți?
  Ce “hotel ortodox” visați?
  V-a transmis clar Biserica ca nu ea construiește centrul respectiv, ce mai vreti?
  Dacă construiește si respecta toate legile care e problema, ma rog?
  Verificați măcar cate proprietăți, hoteluri, centre are Biserica Catolica, care are inclusiv banca. Dacă vreți ca Biserica Ortodoxa sa nu mai aibă nevoie de bani de la stat, cum tot urlați in continuu, atunci lăsați-o sa își facă surse de venit din care sa se autosusțină.

  • Lasati lasati, nu este nevoi. Mai intai sa plateasca taxe si impozite pe TOATE proprietatile si salariile derulate precum orice alta afacere si apoi vorbim.

   Fac si o cruce:))

  • Altceva in afara de fake newsul tocat clasic de turbatii bolșevici propagandisti de la usr ce mai stii?
   Esti conștient ca BISERICA PLĂTEȘTE TAXE PE TOATE PROPRIETĂȚILE, PLĂTEȘTE IMPOZITE PE TOATE CLĂDIRILE SI PE TOATE SALARILLE?

 5. Ce practica BOR se pedepseste conform art. 224 din Codul Penal, Timp de 2022 de ani nimeni nu i-a tras la raspundere.

 6. Marș cu bisericile! Sunt de ajuns. Pe unde se aduna lume, hop și voi cu cerșitul și acatistele.

 7. Tupeu porcesc pe astia, dupa ce am vazut cu totii Marele Alb, ei vor sa continue afacerile murdare exact ca inainte.

 8. Aroganța BOR ar fi fost prea mare! Daniel a realizat asta într-un final.

 9. Bolborosesc aceleași cuvinte de sute de ani. Nu produc nimic. Se bucura, in schimb, de toate beneficiile cercetării si inovării. Nu ne mai trebuie biserici, sunt si așa prea multe.

 10. Biserica nu este lăsată să facă centru caritabil pentru că ar destabiliza preturile la cazare din zonă. Adică te duci acolo și plătești mai puțin, regim de mănăstire.
  Când biserica face ceva, de ce face ? asta-i lumea și presa de astăzi de tip G 4 Media care continuu are un ghimpe împotriva Bisericii. Deci biserica nu face hotel ci centru de caritate !

 11. Poiana Brașov sa rămână stațiune turistica si atât. Biserica sa faca activități sociale. Sunt mii de copii abandonați, bătrâni uitati si bolnavi. Primăria sa consulte prin referendum pe brașoveni dacă vor o asemenea aiureala. La fel si aprobarea construcțiilor in Scheii Brașovului. Nu mutilați Brașovul!!! Numai crestinesc nu e sa construiești hoteluri de caritate in Poiana!!! Ferește Doamne lumea de hoți și prosti!

 12. Un proprietar nu are dreptul de a construi ceva pe proprietatea lui , deoarece niște paraziți bugetari se opun .

 13. Se recunoaște că BOR este fațada unor //investitori// privați. Nu miroase a agheasmă asta. Pute a afacere necurată.