G4Media.ro

 Fără amenzi în Timiș pentru terenuri pline de ambrozie / Din 170…

Foto: G4Media.ro

 Fără amenzi în Timiș pentru terenuri pline de ambrozie / Din 170 de terenuri cu probleme, 108 au fost curățate, iar 36 de proprietari au primit avertismente / Prefect: ”Ideea nu este să omorâm oamenii cu amenzi, ideea este să fim vigilenți”

Niciun proprietar de teren din Timiș nu a fost amendat din cauza ambroziei, luna trecută, cu toate că au fost găsite aproape 170 de terenuri care nu se conformau reglementărilor în vigoare, anunță Agenția de presă Rador.

108 amplasamente au fost curățate, iar 36 de proprietari au primit avertismente.

Prefectul Mihai Ritivoiu a declarat, la Radio Timișoara, că procedura legală nu permite direct amendarea proprietarilor.

”Nu s-au dat amenzi, s-au dat avertismente. Poate omul nu știe, nu a mai trecut pe teren. Dar măsurile trebuie luate rapid, într-un termen scurt după care se constată și dacă măsurile nu sunt luate, evident că ne putem gândi și la amenzi. Ideea nu este să omorâm oamenii cu amenzi, ideea este să fim vigilenți, să intervenim imediat și să rezolvăm problema”, a spus prefectul.

Cetățenii pot depune sesizări cu privire la terenurile pe care crește ambrozie la dispeceratele Gărzii de Mediu și Direcției Agricole, la Poliția Locală sau la primării.

 

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pai da, amenzile se dau abia dupa ce ambrozia a trecut de varful de inflorire si samanta s-a dus pana la mama lui proces verbal.
    Tipic po p u l istilor, se aplica masuri „blande”. Majoritatea fraierilor cu frica de lege se vor conforma, iar bizonii care n-au chef sa cheltuie 200 de lei pe o erbicidare sau tundere pot in continuare sa ignore avertismentele. Per total pot sa gaseasca niste locuri care dau bine in poze cu realizari, air smecherii pot sa nu fie dernjati. Sa fie bine, ca sa nu fie rau.

  2. Amenzile n-au omorat niciodata oameni, dar i-au pus sa se conforme. E clar ca autoritatile empatizeaza la greu cu cei cei incalca legea si cel mai putin cu oamenii corecti. Ca de asta sunt autoritati, sa fie incorecti…

  3. Amenzile n-au omorat niciodata oameni, dar i-au pus sa se conforme. E clar ca autoritatile empatizeaza la greu cu cei cei incalca legea si cel mai putin cu oamenii corecti. Ca de asta sunt autoritati, sa fie incorecti…