G4Media.ro

Facebook susţine că a închis 1,3 miliarde de conturi false în ultimul…

sursa foto: Pexels

Facebook susţine că a închis 1,3 miliarde de conturi false în ultimul trimestru din 2020

Corporaţia Facebook a anunţat luni că a închis 1,3 miliarde de conturi false în reţeaua cu acelaşi nume, în intervalul octombrie-decembrie 2020, transmite Reuters.

Compania a eliminat în acelaşi timp peste 12 milioane de elemente de conţinut semnalate de experţi internaţionali în domeniul sănătăţii ca dezinformări despre coronavirus şi vaccinuri.

Afirmaţiile false şi teoriile conspiraţiei legate de vaccinuri au proliferat pe platformele media sociale, inclusiv Facebook şi Twitter, în timpul pandemiei.

Dezvăluirile accesibile la adresa https://bit.ly/394arNi au apărut pe blogul Facebook înaintea unei investigaţii a comisiei pentru energie şi comerţ a Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA privind combaterea dezinformării.

Sursa: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. A devenit un fel de birt de sat. Cu discuțiile de la tejgheaua din sat. Nu mai am cunoscuți care sa foloseasca in continuare Facebook/Messenger/Whatsap. Câțiva mai folosesc Instagram, pentru pozele cu câini și pisici.
    Nu cunosc cum este situația in tara Dv.

  2. Bine ca mai nou mai toate institutiile statului au pagina pe Facebook. De parca ar avea ceva diferit de spus. Marketing agresiv si atat.
    Si angajati care „pazesc” acele pagini… platiti din bani publici

  3. Astia de la facebook au devenit mai rau ca securistii, închid si pagini si conturi valabile nu numai pe cele false,ar merita dati in judecata si cerut daune