G4Media.ro

Facebook schimbă regulile legate de atacarea persoanelor publice pe platformele sale /…

sursa foto: Pixabay

Facebook schimbă regulile legate de atacarea persoanelor publice pe platformele sale / Activiştii şi jurnaliştii vor fi considerate persoane publice ”involuntare”, mărind protecţiile faţă de hărţuire şi bullying

Facebook va schimba regulile legate de atacarea persoanelor publice pe platformele sale şi va considera că activiştii şi jurnaliştii sunt persoane publice ”involuntare”, mărind protecţiile faţă de hărţuire şi bullying orientate spre aceste grupuri, a afirmat directorul companiei pentru siguranţă globală, într-un interviu acordat în această săptămână, transmite News.ro, care citează Reuters.

Compania, care cum permite comentarii mai critice la adresa persoanelor publice, comparativ cu cele la adresa persoanelor private, îşi schimbă abordarea în privinţa hărţuirii jurnaliştilor şi a ”apărătorilor drepturilor omului”, despre care afirmă că sunt în atenţia publică din cauza activităţii lor şi nu a faptului că sunt persoane publice.

Facebook este urmărită atent de parlamentari şi autorităţi de reglementare la nivel mondial în privinţa practicilor de moderare a conţinutului şi a faptelor dăunătoare legate de platformele sale. Documentele puse la dispoziţie de o informatoare, fostă angajată a Facebook, au stat la baza unei audieri a acesteia în Senatul SUA, săptămâna trecută.

Modul în care Facebook, care are circa 2,8 miliarde de utilizatori activi lunari, tratează persoanele publice şi conţinutul publicat de acestea a fost supus unor dezbateri intense. În ultimele săptămâni, sistemul de verificare încrucişată, care, potrivit Wall Street Journal, are ca efect exceptarea unor utilizatori cunoscuţi de la regulile Facebook, a fost în centrul atenţiei.

Facebook face diferenţa între persoanele publice şi persoanele private în protecţiile aplicate discuţiilor online: de exemplu, utilizatorii pot cere moartea unei celebrităţi în discuţiile de pe platformă, atâta timp cât nu dau tag sau nu îi menţionează direct numele. Utilizatorii nu pot cere moartea unei persoane private sau a unui jurnalist, potrivit politicilor Facebook.

Compania a refuzat să ofere o listă cu alte persoane publice involuntare, dar a arătat că acestea sunt evaluate de la caz la caz.

Facebook a afirmat în acest an că va elimina conţinutul care celebrează, apreciază sau îşi bat joc de moartea lui George Floyd, acesta fiind considerat persoană publică involuntară.

Directorul pentru siguranţă al companiei, Antigone Davis, a spus că Facebook extinde şi tipurile de atacuri care nu vor fi permise împotriva persoanelor publice de pe platformele sale, în cadrul unui efort de a reduce atacurile disproporţionate împotriva femeilor, persoanelor de culoare şi comunităţii LGBTQ.

Facebook nu va mai permite conţinutul sexualizat grav şi nedorit, cum ar fi imaginile modificate în photoshop sau desenate, sexualizate într-un mod peiorativ, sau atacurile negative directe legate de aspectul unei persoane, de exemplu,  din comentariile din profilul unei persoane publice.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Deci mai pot scrie parerea mea reala despre scarbele, javrele, jmecherii,mafiotii de politicieni?

  • probabil ca in curand nu vom mai avea dreptul sa discutam despre sinistrii politicieni care au furat tara ca ultimii viermi si nu va fi politic corect daca vom spune ca-s ultimele subscursuri ale omenirii.

 2. Opaaa !! Nea Citu cum tradusasi tu asta in mare graba inainte sa fii demis?
  Ultima surpriza a lui Citu inainte sa fie demis.
  Facu Citu una de sfarsit … asa ca sa ne bage „pumnul in gura”.
  In 5 octombrie 2021 a adoptat un proiect de lege,
  trecut neobservat din cauza crizei inventata de
  compania Iohannis&Citu .
  Proiectul de lege a lui Citu sau mai bine zis
  „mogulii de presa voiculestii ghitestii vor ”
  modificarea si completarea Legii 504/2002 a audiovizualului
  si a Ordonantei Guvernului nr 39/2005
  privind cinematografia
  in asa fel ca CNA sa impuna
  cenzura si control asupra libertatii de exprimare
  pe online pe YouTube pe Facebook pe platforme si retelele de socializare pe tik-tok pe Instagram.
  Asta este cel mai grav atentat din 1989 la libertatea de exprimare si la dreptul nostru de acces la informatie de interes public .
  Ce faci bre Citule mergi inapoi ca racul ori
  te prinsasi in hora cu mogulii de presa voiculestii ghitestii etc.
  Spune bre Citule sa stim. Acum esti cu condamnati ca si Iohannis cu legea care scapa evazionistii?

 3. Demantelarea totală și definitivă a tuturor rețelelor sociale virtuale este singura soluție cu adevărat umană.