G4Media.ro

Facebook lansează săptămâna viitoare platforma de podcast-uri

Facebook lansează săptămâna viitoare platforma de podcast-uri

Facebook îşi va lansa propria platformă de podcast-uri săptămâna viitoare, pe 22 iunie. Informaţia a fost comunicată de gigantul american, printr-un e-mail, creatorilor de conţinut, transmite News.ro.

Aceştia vor putea publica podcast-urile prin intermediul unui flux RSS, de unde Facebook la va prelua şi le va afişa în News Feed. Podcast-urile vor avea un News Feed propriu, într-un tab separat, în cadrul platformei sociale.

Utilizatorii vor avea posibilitatea să salveze şi să partajeze scurte fragmente, de cel mult un minut, din podcast-urile publicate pe Facebook. Această opţiune, pe care Facebook o vede ca un mijloc de promovare, va fi disponibilă doar acolo unde creatorul de conţinut a fost de acord să o activeze.

Lansarea platformei de podcast-uri a Facebook vine într-un moment în care marile companii de tehnologie pun mare accent pe conţinutul audio. În cadrul celei mai mari platforme sociale, sunt publicate deja podcast-uri de creatorii lor, însă, din 22 iunie, acestea vor beneficia de un format dedicat.

Celelalte platforme de podcast-uri, precum cele deţinute de Spotify şi Apple, sunt cu câţiva paşi înaintea Facebook şi au trecut sau pregătesc trecerea la un format pe bază de abonament. Apple a lansat abonamentele pentru podcast-uri în urmă cu doar două zile.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Mai sunt retarzi care folosesc fieisbuciucul țucărbergului?

  2. I-am zis de ani lui Zuck tot ce trebuie sa stie ca sa faca Facebook-ul cum ar trebui sa fie …

    Un algoritm bazat pe ‘proof of work’ in raport cu ‘prietenii’ si nu claia peste gramada, toti cu toti si nimeni cu nimeni …

    Motivul pt. care n-am Fb. … 1/Big(O)-ul actual este necesar … Capitol la care Instagram-ul sta un pic mai bine dar si acolo e jale, efecte jegoase denatureaza naturaletea, marind dispretia. + ca totu-i bazat pe dopamina si nu pe serotonina(ceea ce incearca desenul „Soul” de la Disney sa zica tuturor…).

  3. Facebook imbunatateste… CENZURA!
    Doar atat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.