G4Media.ro

Facebook a eliminat conturile lui Roger Stone, fostul consilier al lui Donald…

Facebook a eliminat conturile lui Roger Stone, fostul consilier al lui Donald Trump, și ale apropiaților președintelui Braziliei

Facebook a anunţat miercuri că a eliminat 50 de conturi şi pagini personale şi profesionale care au legătură cu Roger Stone, consilier vechi al lui Donald Trump, care urmează să se prezinte la închisoare săptămâna viitoare. Măsuri similare a luat şi în cazul unor conturi ale familiei liderului brazilian Jair Bolsonaro, transmite Reuters, citată de News.ro.

Platforma de socializare a anunţat că Stone şi asociaţii acestuia, inclusiv un susţinător al grupului de extremă-dreapta Proud Boys, din Florida, statul de origine al lui Stone, au folosit conturi false şi urmăritori pentru a promova cărţile şi postările lui Stone.

Facebook a luat măsurile împotriva lui Stone în aceeaşi zi în care a eliminat conturi legate de angajaţi ai familiei liderului brazilian Jair Bolsonaro şi alte două reţele conectate la operaţiuni de politică internă din Ecuador şi Ucraina.

Directorul pentru politici de securitate cibernatică al Facebook, Nathaniel Gleicher, a spus că eliminarea conturilor are rolul să arate că angajamentul artificial pentru impact politic va fi stopat, indiferent despre cine este vorba.

”Nu contează ce spun şi nu contează cine sunt. Anticipăm că vom vedea mai mulţi actori politici care vor depăşi această linie şi se vor folosi de acest comportament neautentic coordonat pentru a încerca să influenţeze dezbaterile publice”, a declarat Gleicher pentru Reuters, înainte de a face anunţul pe blogul companiei.

Oficialii Facebook au spus că au eliminat contul personal de pe Facebook al lui Stone şi pagini de pe Instagram, precum şi pagina Stone Cold Truth de pe Facebook, care avea 141.000 de urmăritori.

Un total de 54 de conturi Facebook şi 50 de pagini au fost eliminate pentru comportament incorect, inclusiv pentru crearea de pagini false. Conturile respective au cheltuit peste 300.000 de dolari pe publicitate, în ultimii câţiva ani, potrivit Facebook.

Directorul general Mark Zuckerberg a fost informat înainte de aplicarea măsurilor.

Stone a fost condamnat anul trecut pentru influenţarea martorilor şi pentru că a minţit Congresul, în cadrul investigaţiei referitoare la amestecul Rusiei în alegerile din 2016.

Citește și Roger Stone, consilierul lui Donald Trump, a fost condamnat la 40 de luni de închisoare în dosarul privind complicitatea între Moscova și echipa de campanie a președintelui american

foto: Roger Stone (sursa: Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Facebook nu ştie că SUA e stat fascist sub Trump? Urmează represaliile de la fuhrerul Trump.

  2. Deci a eliminat contul unui pușcăriaș și a unor șarlatani condamnați pentru fraudă, săriți postacilor ,că libertatea de exprimare e atacată. Hahahahaha

    • Ma intrebam eu cum sa impac garagara americana despre libertate cu cenzura din lumea reala. „Puscarias” zici? Pai ce, noi iti interzicem dreptul la vorbire doar pentru ca doamna m a ta e lucratoare sexuala?

  3. Casually neg pe scrot (ce asociere fericita), unde anume edte fascismul domnilor (evident daca intelegeti acest cuvant) ?