G4Media.ro

Facebook a anunţat că a eliminat o reţea de conturi care promova, din…

Facebook a anunţat că a eliminat o reţea de conturi care promova, din România, campania pentru realegerea preşedintelui american Donald Trump

Compania Facebook Inc a anunţat joi că a eliminat recent o reţea conturi care promova, din România, campania pentru realegerea preşedintelui american, Donald Trump – transmit Reuters şi AFP.

Pe conturile respective erau publicate postări favorabile pentru liderul american din partea conservatorilor, negrilor americani, al creştinilor şi adepţilor grupării QAnon.

Multe dintre cele 35 de conturi de Facebook şi 88 de Instagram eliminate erau prezentate ca fiind americane, iar unele administrau pagini de fani Trump, funcţionând fără să respecte regulile reţelei sociale, ceea ce compania numeşte „comportament neautentic coordonat”.

Reţeaua avea o acoperire mică, cu doar 1.600 de conturi care urmăreau respectivele pagini de Facebook şi 7.200 de urmăritori ale conturilor pe Instagram, deţinut de Facebook.

În total, în iulie, cele două platforme au eliminat peste 1.000 de conturi identificate drept „neautentice” prin comportamentul lor vizând înşelarea publicului în ceea ce priveşte intenţiile sau originile lor, relatează Agerpres.

 

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Eu de mult am șters permanent Facebookul, nu îmi pare rău, o mizerie de rețea plină de ghei

    • Daca FB e plina de gay cum e Twitter si TikTok care-s practic portavocea progresismului marxist?

    • Îmi displac progresistii și pc istii și toată mișcarea asta neomarxista și o spun clar și răspicat oricând și oriunde. Dar imi displac și specimenele ca voi. Ce importanta are ca un om are alta orientare sexuala? De ce trebuie sa aruncați cu invective iar comentariile sa fie pline de ura? Dacă ați renunțat la social media pt ca exista ‘ghei’ acolo, aveți o problema la bibilica.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.