G4Media.ro

Exxon Mobil, Chevron, Shell şi TotalEnergies, venituri cumulate de 51 miliarde dolari…

Sursa foto: Pixabay

Exxon Mobil, Chevron, Shell şi TotalEnergies, venituri cumulate de 51 miliarde dolari în trimestrul 2, duble faţă de aceeași perioadă din 2021

Exxon Mobil, Chevron, Shell şi TotalEnergies au obţinut în trimestrul trecut venituri cumulate de 51 de miliarde de dolari, duble faţă de aceeași perioadă din 2021, datorită creşterii preţurilor petrolului şi gazelor naturale, transmite Reuters, citată de News.ro.

Toate cele patru companii au anunţat în ultimele luni programe de răscumpărare a acţiunilor, profitând de marjele ridicate obţinute din vânzările de petrol şi gaze.

Exxon a depăşit companiile concurente, cu un profit net de 17,9 miliarde de dolari, cu câteva miliarde de dolari mai mare decât recordul său anterior, raportat în 2012, care a fost susţinut de vânzările de active din Japonia.

A cincea mare companie producătoare de petrol, BP, va raporta rezultatele trimestriale săptămâna viitoare.

Companiile au obţinut rezultate solide ale diviziilor de producţie, ajutate de creşterea contractelor futures pentru petrolul Brent, de referinţă la nivel internaţional, care în trimestrul trecut a avut un preţ de circa 114 dolari pe baril.

Preţurile ridicate ale ţiţeiului pot reduce marjele pentru companiile petroliere integrate, deoarece suportă şi costul ţiţeiului utilizat pentru produsele rafinate. Cu toate acestea, după  invadarea Ucrainei de către Rusia şi a numeroaselor închideri ale rafinăriilor din întreaga lume ca urmare a pandemiei de coronavirus, marjele de rafinare au explodat în al doilea trimestru, depăşind câştigurile la ţiţei, amplificând câştigurile.

”Rezultatele solide din trimestrul al doilea reflectă un mediu de piaţă global strâns, în care cererea s-a redresat la niveluri aproape de pre-pandemie şi oferta s-a erodat. Creşterea ofertei nu se va întâmpla peste noapte”, a declarat directorul general al Exxon, Darren Woods, într-o discuţie telefonică cu analiştii.

Rezultatele marilor companii din industria petrolului vor atrage cu siguranţă critici din partea politicienilor şi apărătorilor consumatorilor, care spun că companiile petroliere valorifică deficitul global de aprovizionare pentru a îngrăşa profiturile şi a îngrădi consumatorii.

Sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Nu cumva să plafonam prețul la combustibil, să lăsăm piața să dicteze.
    Să nu cumva să dea firmele faliment :))))

    • Profiturile acestea se traduc in impozite mai mari adică câștig mai mult la stat…nu văd o problema in profitul companiilor acestea

    • Cum ar fi sa vin la tine in casa si sa iti spun ca nu ai voie sa castigi mai mult de 3k de lei ca asa vreau eu, Maciuca? Daca vrei preturi mai mici guvernul sa reduca accizele.
      Daca firmele de combustibil fac prea multi bani, poti sa cumperi actiuni sa castigi si tu.
      Nu este de mirare ca votam pesede cand toti aveti mentalitate de comunisti!

  2. Alți „specilali” care fac bani din pix, în timp ce fraierii câștigă atât cât să meargă la muncă și luna următoare.
    Așteptăm cu nerăbdare să vedem profiturile băncilor…

  3. Problema energiei e generata de o specula ordinara , facuta de marii jucatori din domeniu de mana cu guvernele. OMV are un profit pe primele 6 luni mai mare decat profitul pe anii 2020 si 2021 insumat ! 🥂🥳🐷