G4Media.ro

Exportul de cereale ucrainene: Guvernul de la Kiev a acceptat toate cererile…

sursa foto: Arhivă personală/ George Eduard Chiriță

Exportul de cereale ucrainene: Guvernul de la Kiev a acceptat toate cererile României (surse)

Guvernul de la Kiev a acceptat toate cererile Bucureștiului în ceea ce privește reglementarea exportului de cereale și oleaginoase ucrainene pe teritoriul României, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, Ucraina a fost de acord că Romania poate importa cereale doar pe bază de licență. Asta înseamnă că, până nu există un astfel de mecanism de licențiere, România nu va importa cereale ucrainene.

De asemenea, produsele cerealiere importate din Ucraina, după licențierea exporturilor, vor trebui să fie folosite exclusiv pentru hrana animalelor sau ca materie primă pentru producerea de produse finite, au precizat sursele citate.

În plus, importurile de produse cerealiere din Ucraina vor fi supuse controalelor ANSVSA la intrarea și la ieșirea din țară.

Informația vine în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni că guvernul e pregătit să adopte un ordin comun al miniștrilor Agriculturii și Economiei pentru prelungirea cu 30 de zile a embargoului pe importul de cereale din Ucraina, dar acest ordin nu va fi dat până când nu există o comunicare cu premierul Ucrainei.

Ucraina a anunțat luni seara că a depus o plângere la Organizația Mondială a Comerțului împotriva a trei țări UE – Polonia, Slovacia și Ungaria – care și-au prelungit embargoul asupra importurilor de cereale ucrainene, în pofida ridicării restricțiilor de către Bruxelles.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Da de faptul Ca sunt tratate cu furadan nu zice nimeni nimic? Au m-ai murit 10.000 Mii de Romani in anii 90 cand ne-au dat americanii Ceriale tratate cu furadan…..

    • nu stim cu ce sunt tratate, dar stiu toti Romanii si europenii ca sunt tratate cu de toate si sunt mai mult toxice decat benefice. O sa ajungem sa cumparam grau din targa si sa mergem la moara pt a face faina, ca in anii 90