G4Media.ro

Exportul de arme al Germaniei în Orientul Mijlociu a depășit, în 2020,…

Exportul de arme al Germaniei în Orientul Mijlociu a depășit, în 2020, un miliard de euro

Guvernul german a aprobat în 2020 exporturi de arme în valoare de peste un miliard de euro în ţări implicate în conflictele din Yemen şi Libia, relatează Agerpres.

Numai pentru Egipt fuseseră aprobate până la 17 decembrie exporturi de arme şi echipamente militare în valoare de 752 milioane de euro (913 milioane de dolari), potrivit unui răspuns al Ministerului Economiei la o întrebare adresată de Omid Nouripour, deputat în Bundestag.

De asemenea, a fost acordată permisiunea de a furniza arme în Qatar (305,1 milioane de euro), Emiratele Arabe Unite (51,3 milioane), Kuweit (23,4 milioane) şi Turcia (22,9 milioane).

Licenţe au fost acordate Iordaniei (1,7 milioane) şi Bahrain (1,5% milion).

Sumele totalizează 1,16 miliarde de euro, potrivit ministerului.

Toate aceste ţări joacă un rol în unul sau în ambele conflicte de lungă durată din Yemen şi Libia.

În Yemen, o alianţă condusă de Arabia Saudită împreună cu guvernul de la Sana’a luptă împotriva rebelilor huthi susţinuţi de Iran. Alianţa include Emiratele Arabe Unite, Egipt, Kuweit, Iordania şi Bahrain.

În conflictul libian, Qatarul şi Turcia intervin de partea guvernului recunoscut internaţional al prim-ministrului Fayez al-Sarraj la Tripoli. Pe de altă parte, generalul Khalifa Haftar, care conduce o ofensivă împotriva Tripoli, este susţinut de Emiratele Arabe Unite şi Egipt. În prezent, există o încetare a focului în Libia şi speranţă pentru pace.

Sursa foto: capital.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. In numele pacii SSupreme ala Merkel!

 2. Intre timp Bundeswehr-ul face antrenamente cu cozi de matura ,se incalta cu sandale in loc de bocanci ,soldatii si ofiterii au tinuta neingrijita,nebarbieriti iar Luftwaffe surubareste la niste rable de F16 lasate de yanchei!
  Si toate astea multumita doamnei Ursula care a avut grija sa schimbe numele Cazarmilor astfel incat umilirea sa fie completa iar sentimentul de vinovatie sa fie prezent in continuare!

  • In general in Europa, cu cateva exceptii, guvernele nu acorda sumele necesare armatelor nationale pentru a fi in pas cu noile tehnologii. Europenii se concentreaza mai mult pe programele sociale&economice si nu zic ca este rau. Umanitatea trebuie sa evolueze, dar trebuie gasita o formula de echilibru. Pandemia trebuie sa ne trezeasca la realitate. China si Rusia pandesc la cotitura…

 3. Deja debarasata de potentiale piedici „insulare”
  to’ar’sa ue semneaza „acoarde” cu ciaina si baga kakaiemuri
  pe supt foile de cort de la gaura pesterilor in care se furiseaza fundamentalistii
  adica, totul pt front, totul pt victorie
  Mai direct,
  exact ca tziganu/popa care coboara mercedes ca sa-si primeasca ajutoarele-„sociale”

 4. In orientul mijlociu este problema unui Iran(papusat de China)expansionist, care trebuie contracarat. De aceea se cumpara acolo atata armament pentru razboaie proxy gen Libia sau Siria. S-a ajuns pana acolo ca Trump sa riste asasinarea lui Suleiman, iar Arabua Saudita si UAE sa se alieze cu Israelul.

  In restul lumii, inclusiv aici este o cheltuiala de pe urma careia toti isi trag un profit mare de la lobbyistul Raytheon pana la ultimul soldat de la firma de mentenanta a MApN.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.