G4Media.ro

Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Slatina din cauza unei acumulări…

Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Slatina din cauza unei acumulări de gaze la o centrală de apartament/ Trei persoane, la spital, 83 de persoane evacuate

UPDATE: Structura blocului de locuinţe în care s-a produs o explozie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o garsonieră, nu a fost afectată, conform expertizei Inspectoratului în Construcţii, iar locatarii se pot întoarce în apartamente, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Alin Băsăşteanu, citat de Agerpres.

„În urma expertizei Inspectoratului Judeţean în Construcţii Olt s-a stabilit că nu este afectată structura de rezistenţă a blocului în care s-a produs explozia şi a fost permis accesul locatarilor în toate garsonierele din imobil”, a spus Băsăşteanu.

Știrea inițială: Două persoane au suferit arsuri şi o persoană a acuzat probleme respiratorii în urma unei explozii produsă noaptea trecută într-un apartament din municipiul Slatina din cauza unei acumulări de gaze la centrala termică, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţi ide Urgenţă (ISU) Olt, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alin Băsăşteanu, a precizat că explozia a fost urmată de incendiu şi au fost evacuate din bloc 83 de persoane. Explozia s-a produs într-un bloc de garsoniere de pe Aleea Mărului, la etajul al treilea, unde locuiau o femeie în vârstă de 75 de ani şi un bărbat în vârstă de 81 de ani.

ISU Olt a intervenit cu peste 30 de persoane şi mai multe autospeciale, iar Serviciul Judeţean de Ambulanţă cu trei echipaje.

„Peste 30 de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime, un echipaj CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear ), o autospecială pentru transport efective şi patru autospeciale pentru prima intervenţie, au intervenit în municipiul Slatina, strada Aleea Mărului, la o explozie urmată de incendiu, produsă la o garsonieră situată la etajul al treilea. La faţa locului au intervenit şi trei echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Olt. Pompierii au acţionat pentru lichidarea incendiului, concomitent cu evacuarea persoanelor aflate în bloc”, a spus Băsăşteanu.

Bărbatul şi femeia care locuiau în garsoniera în care a explodat centrala termică prezentau diferite arsuri şi au fost transportaţi la spital, iar o altă femeie din acelaşi bloc a fost transportată la spital deoarece acuza probleme respiratorii.

„În garsoniera la care s-a produs explozia se aflau două persoane, o femeie, în vârstă de 75 de ani, găsită conştientă, cu arsuri de gradul II la nivelul capului şi suspiciune de fractură la membrul superior stâng şi un bărbat, în vârstă de 81 de ani, găsit conştient, cu arsuri de gradul II la membrul superior drept. Cele două victime au fost transportate la UPU Slatina. La faţa locului a fost asistată şi o femeie, cu atac de panică, dar aceasta a refuzat transportul la spital. Ulterior, un echipaj SAJ a transportat la UPU Slatina o altă femeie, cu probleme respiratorii”, a mai spus Băsăşteanu.

În urma incendiului au ars bunurile din garsoniera în care s-a produs explozia şi a fost afectată şi garsoniera alăturată.

Potrivit ISU Olt, deflagraţia s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze la centrala termică.

20 de garsoniere din blocul în cauză nu vor mai fi locuite până la efectuarea unei expertize tehnice, iar Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă poate asigura spaţii de cazare pentru persoanele evacuate.

„În urma verificărilor efectuate la faţa locului de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Olt, s-a luat decizia ca 20 de garsoniere să nu mai fie locuite până la finalizarea expertizei tehnice. Pentru persoanele aflate în cele 20 de locuinţe se pot asigura spaţii de cazare de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Slatina”, a mai adăugat reprezentantul ISU Olt.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.