G4Media.ro

EXCLUSIV Victor Micula și patru polițiști din Oradea, dosar penal pentru scene…

EXCLUSIV Victor Micula și patru polițiști din Oradea, dosar penal pentru scene incredibile: Micula jr. ar fi participat la o percheziție a poliției și avea acces la bazele de date MAI

Victor Micula, fiul lui Viorel Micula, unul dintre patronii de la European Drinks, a fost pus sub urmărire penală de Parchetul Bihor, alături de patru polițiști din Oradea, potrivit unui răspuns al Parchetului Tribunalului Bihor către G4media.ro.

În noiembrie 2018, Victoraș Micula le-ar fi atras atenția unor polițiști că un rival s-a urcat la volan după ce a băut. Polițiștii l-au prins în flagrant pe rival, iar la percheziționarea corporală a acestuia ar fi participat și Victoraș Micula, îmbrăcat în polițist, cu cagulă pe față.

În noaptea de 16/17 noiembrie 2018, agentul de poliție Vaida Ovidiu, cu ocazia întreprinderii unei acțiuni polițienești de constatare în flagrant a unei posibile infracțiuni săvârșite de o persoană de sex masculin (conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau altor substanțe), i-a oferit lui Micula Victor spre purtare geaca sa de serviciu, cu culoare verde fosforescentă, avea pe braț emblema ”Poliția Română”, precum și o cagulă, pentru ca acesta din urmă să nu fie recunoscut de persoana reclamată și să i se creeze astfel aparența că este polițist, de natură a justifica prezența sa la fața locului, pe care Micula Victor le-a folosit cu ocazia acelui eveniment, creând convingerea celor prezenți la fața locului că este lucrător de poliție, după care a efectuat în acea noapte mai multe activități specifice unui lucrător de poliție (percheziție corporală, percheziție autovehicul, asistare la toată activitatea de constatare a infracțiunii, însoțire persoană cercetată la spital pentru recoltare de probe biologice, etc), cu permisiunea agentului de poliție Vaida Ovidiu”, se arată în răspunsul Parchetului Bihor către G4media.ro.

Victoraș Micula avea acces și la bazele de date ale MAI. Potrivit unor surse din poliție, în noaptea de 28 spre 29 martie 2018, venind de la Băile Felix către Oradea, Victoraș Micula, aflat la volanul unui Mercedes cu iubita și prietenii lui, l-ar fi șicanat în trafic pe un bărbat care conducea un Opel. Victima a fost urmărită de Micula și s-a refugiat într-o benzinărie unde a fost prinsă de agresor, care a început să îi lovească mașina.

Șoferul Opelului ar fi sunat la 112 ca să reclame agresiunea, apoi ar fi reușit să scape de urmărirea lui Micula junior. Acesta a apelat la un prieten polițist și au plecat împreună să îl caute pe șoferul Opelului, noaptea prin oraș. Cum nu l-au mai găsit, Victoraș Micula a mers la sediul Poliției unde i s-a permis accesul în zona restricționată a Biroului Supravegheri Video și a accesat ilegal bazele de date ale MAI pentru a căuta informații despre șoferul Opelului.

Suspecta Ile Camelia, agent șef adjunct de poliție în cadrul Poliției Municipiului Oradea – Biroul Ordine Publică, în noaptea de 28/29.03.2018, la solicitarea numitului Victor Micula, în intervalul orar 2:54 – 2:59, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, aflându-se de serviciu în incinta Poliției Municipiului Oradea – Biroul Supravegheri Video, împreună cu Micula Victor, într-o zonă în care accesul este restricționat publicului, folosind userul și parola proprie, a accesat nelegal, cu depășirea limitelor autorizării, mai multe baze de date (în condițiile în care accesul la aceste date este restricționat, sens în care se stabilește un user și parolă individuală, ce este acordată anumitor funcționari din cadrul Poliției, de autoritatea competentă la nivel național), și anume Evidența Auto, Evidență Persoane, respectiv Evidență Pașapoarte, toate trei gestionate de MAI, scopul verificărilor nefiind unul în interes de serviciu, ci pentru a-i transmite persoanei solicitante (Victor Micula – n.r.) datele persoanale care sunt confidențiale ale unei persoane de sex masculin, cu care solicitantul avusese anterior un incident în trafic.

Ulterior, în aceeași noapte, în intervalul orar 3:01 – 3:43, subofițerul de poliție Ile Camelia i-a facilitat lui Victor Micula accesul direct la aceste baze de date mai sus menționate, în sensul că i-a făcut instructajul cu privire la folosirea corectă a acestora, după care, Micula Victor a accesat și interogat singur aceste baze de date, de pe userul și parola lui Ile Camelia, scopul umărit fiind acela de a afla datele personale ale unor persoane cunoscute lui sau ale unor persoane publice”, se arată în răspunsul Parchetului Bihor către G4media.ro.

Victoraș Micula a căutat în bazele MAI și datele cântăreței de muzică populară Vlăduța Lupău

În seara zilei 21 aprilie 2018 (…), suspectul Victor Micula a intrat în aceeași încăpere unde își desfășura activitatea suspecta Ile Camelia, și anume în Poliția Municipiului Bihor Biroul Supravegheri Video, unde, în prezența unei persoane aflate în cercul său relațional, cu folosirea userului și parolei numitei Ile Camelia, care și-a dat acordul prealabil în acest sens, a accesta nelegal, în interes personal, cu depășirea limitelor autorizării permise agentului de poliție Ile Camelia, mai multe baze de date gestionate de Ministerul Afacerilor Interne, și anume Evidența Auto, Evidență Persoane, respectiv Evidență Pașapoarte, în scopul de afla date confidențiale în legătură cu o persoană de sex feminin (interpretă de muzică populară), respectiv cu privire la membrii familiei acesteia, fapt care a produs indignarea unor lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor – Serviciul Acțiuni Speciale, care se aflau la acea oră în sediul Poliției Mun. Oradea”, se arată în răspunsul Parchetului Bihor către G4media.ro.

Prin urmare, Parchetul Tribunalului Bihor a început urmărirea penală împotriva lui Victor Micula pentru acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și uzurpare de calități oficiale.

Agenții de poliție Camelia Ile, Ovidiu Vaida, Alin Zanca și Claudiu Rengle au fost puși sub acuzare pentru acces ilegal la un sistem informatic, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, complicitate la uzurpare de calități oficiale și abuz în serviciu.

Vezi aici răspunsul integral al Parchetului Bihor către G4media.ro.

Cine e Victor Micula. Este fiul lui Viorel Micula, unul dintre patronii de la European Drinks. Este și finul liderului PSD Bihor, Ioan Mang.

În mai acest an, Victor Micula, a fost amendat după ce a fost prins circulând cu maşina fără justificare legală în zona comunei Paleu, atât el, cât şi trei persoane care îl însoţeau fiind sancţionaţi cu câte 5.000 lei pentru încălcarea ordonanţelor militare, potrivit Bihoreanul.

Potrivit unor surse locale, Victoraș Micula, căruia îi place să i se spună Pablo, le-a dedicat o manea șefilor Poliției Bihor.

2018! Începem în forță!
De la Pablo din Bihor pentru un cățeluș care l-a ținut în curte și acum are stele multe (hahah)
Scaunul pe care stai de mine e clădit,
Ca să ajungi în vârf acolo, eu te-am sprijinit,
Veneai mereu la ușa mea ca să-ți mai pun o stea,
Ai devenit șef peste tot,
Vrei să-mi iei liniștea,
O stea pe epoleți ți-am pus-o fără niciun preț
Și n-ai pic de rușine, tu mă tratezi cu dispreț,
Te-am ajutat să devii șef peste tot cel mai mare.
Îmi dau seama că am crescut un om fără valoareeee!”, sunt versurile manelei interpretate de Prințul Banatului pentru Pablo de Bihor, Victoraș Micula.

Context. Potrivit unor surse locale, cumnatul şefului IPJ Bihor, Alin Haniş, ar fi de peste 20 de ani şoferul lui Viorel Micula, tatăl lui Victoraş.

Haniș ar fi fost un apropiat al lui Liviu Popa, fostul șef al IGP, fost coleg de dosar cu judecătorul mason Ovidiu Galea, ambii achitați după ce Secția specială nu a mai formulat apel la Înalta Curte.

Irina Galea, soția judecătorului Ovidiu Galea, este avocatul firmelor din grupul European Drinks, iar avocatul lui Victoraș Micula este Răzvan Doseanu, apărătorul lui Remus Indrei, fostul șef al Poliției Beiuș și apropiat al fostului șef al Poliției Române, Liviu Popa. În plus, copilul lui Victoraș Micula ar fi fost botezat de Ioan Mang, șeful PSD Bihor.

Frații Micula au executat statul. La sfârșitul anului trecut, frații Ioan și Viorel Micula au pus sechestru pe conturile Romatsa și Nuclearelectrica. Frații Micula au blocat conturile companiei Romatsa pentru suma de 395 de milioane de euro care reprezenta o datorie pe care statul român o avea de plătit oamenilor de afaceri după ce aceștia au câștigat un proces la Curtea de arbitraj internațional.

Dosar penal pentru frații Micula. G4media.ro a dezvăluit în decembrie 2019 că frații Ioan și Viorel Micula de la compania European Drinks sunt vizați de o ancheta prentru evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare de aproape 44 milioane de euro într-un dosar penal in rem de la IPJ Bihor, sub coordonarea procurorilor de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Cine e procurorul de caz. Potrivit unor surse din poliție, dosarul lui Victor Micula, zis Pablo de Bihor, este instrumentat de procurorul Cristi Ardelean, fost procuror la DNA Oradea, dat afară după ce în spațiul public a apărut o înregistrare cu procurorii DNA Oradea, printre care și Ardelean, în care aceștia vorbeau să le facă dosare penale unor judecători din Bihor ca să intre frica în ei. Judecătorii dispuseseră mai multe soluții care nu erau pe placul procurorilor, cum ar fi achitări controversate.

După apariția înregistrării, procurorii DNA Oradea, printre care Ciprian Man și Cristi Ardelean, au fost anchetați pentru presupuse abuzuri de Inspecția Judiciară și Secția Specială.

Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR. 

Foto: Victoraș Micula / Bihoreanul

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

31 comentarii

 1. Asta e cocalarul care mergea cu elicopterul la Mamaia la club și la Prislop, la mormântul lui Arsenie Boca?
  Parca îl chema Victoraș, a devenit Victor ?

 2. 20 ani pușcărie, sau 2 cu suspendare la contraofertă de renunțare la prejudiciile alea nașpa de sute de milioane de euro pe care le pretinde seniorul?

 3. Wow, toți banii din lume și tot 30 IQ are tovarășul. Incredibil cat de redus mintal poți fi și încă să ai succes financiar.

  • Pai el are IQ 30 dar nu are nici un succes financiar – are succes doar la spart banii si la terorizat oamenii normali cu ajutorul „politistilor”.

  • Păi succes financiar are tac-su. El are doar meritul de a fi fi-su lu’ tac-su.

 4. Aceasta este Romania! Nimic surprinzator, institutiile acestui stat esuat sunt de partea unor astfel de derbedei si banditi, doar de astfel de personaje sunt populate. Nu avem institutii pentru omul onest, cinstit si la locul sau, ci pentru astfel de gasti mafiote, vedete aparute peste noapte si pentru cei care stiu sa se descurce in viata. Ministerul de Interne, fratilor! cel care ar trebui sa se ocupe de combaterea acestor nemernici, taman el se ocupa de protejarea lor si de colaborarea cu ei. Intr-adevar, pare ceva halucinant, dar numai daca nu locuiesti in Romania si daca nu sti cum se desfasoara lucrurile in aceasta tara esuata. Amintiti-va doar ce s-a intamplat la Caracal, acuma la Oradea, la înmormântarea aluia din nu stiu ce clan mafiot, iar lista poate continua, ce s-a schimbat de la plecarea din fruntea Ministerului a zdrentei de la Teleorman? Nimic, dar absolut nimic. Lucrurile nu pot evolua altfel cat timp toate aceste institutii sunt populate numai cu indivizi slugarnici, incompetenti si care au hotia in sange. Ne meritam soarta, cui nu-i convine n-are decat sa-si ia talpasita si peste granite. In toti cei 31 de ani scursi de la Revolutie, dar de fiecare data, s-a schimbat doar ambalajul, de multe ori nici macar acela, in timp ce continutul a ramas la fel. Mergeti fratilor si votati psd sau pnl, dar peste alti 30 de ani sa nu va mirati daca ne vom gasi tot aici, sa nu ramaneti oripilati!

 5. Pe bune?
  Interlopii astia executa statul roman?
  Si din toate miile de servicii speciale cu muschii mari si experti in arestarea babelor cu patrunjel, nu se gaseste unul sa ii treaca pe nivelul urmator?
  Jenant.

 6. Cand esti foarte sus, granitele intre legal si ilegal sunt relative. Coruptia Romana isi are tentaculele in politie, justitie, sanatate, administratie. Tot ce vrei… Si noi sa avem incredere in statul care ne fura bani si ani din viata.

 7. Statul roman e crima organizata.

 8. Nu mai fiti indignati, oameni buni, nu merita. Cel putin trei sferturi dintre tinerii romani ar actiona exact ca prințul ãsta daca ar avea posibilitatile sale. Si asta sub privirile galeșe ale autoritatilor. Sa speram doar ca nu vom avea de-a face cu astfel de beizadele, ca vad ca astia isi aleg victime aleatoriu.

  • Stii tu cum ar reactiona trei sferturi dintre tinerii romani, ca esti Dumnezeu…

   Vorbeste mai bine strict pentru tine. Dar un pic mai explicit, ca mie nu imi e clar daca il critici pe baiatul de mai sus sau doar te roade o invidie sincera.

  • Am exagerat, ai dreptate. Tinere…

 9. FRATII MICULA NE-AU SPOLIAT DE APROAPE UN MILIARD DE EURO. JUMATATE EI, JUMATATE CREDITUL FACUT SA LE PLATIM. AU FACUT-O CU „MAINILE” statului roman.

  • Bai nea cutare a facuto cu ajutorul pnl dai in pula mea nu ii mai feriti

  • Sa nu-l uiti si pe unul din avocatii lor, Piper, unul care „surubareste” legi pentru interesul clientilor. Sa-l dai si pe el utza.
   Si desigur guvernarea lui Nasty, partidul, ca merita si ei o tura.

 10. politia lucreaza doar pentru ticalosi, find facuta dintr-un material foarte asemanator lor.

 11. militieni jegosi, slugariti toti interlopii din tara. Ati ajuns firma de paza a tuturor interlopilor, pulanisti spagari.

 12. Și mai nou, interlopii ăștia numiți polițiști au voie să intre în casele noastre fără mandat.
  Ai deranjat pe cine nu trebuie? Iei bătaie în casa ta!

 13. E incredibil unde duc toate mizeriile astea. Numai mercenarii ne-ar mai putea salva.

 14. Statul roman=GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT MAFIOT-MAFIA ITALIANA NE INVIDIAZA.STATUL DEGEABA AL IPJ-ISTILOR BIHOR A REACTIONAT INFANTIL/ILEGAL LA PRETENTIA INFANTILA DE RAZBUNARE A IMBERBULUI VICTORAS-PABLO, PE NECUNOSCUTUL DIN TRAFIC!

 15. in Romania statin NATO si in UE.
  cu putin efort Victoras ar fi avut acces la secrete de stat.
  de aia mafiotii vor cu Putin si nu in organizatiile statelor occidentale.

 16. Incredibil, zici ca e republica bananiera, nu o tara din UE.

 17. Politia Romana, ati pus-o de o nefacuta de zile mari. Reputatia si demnitatea mai conteaza pentru voi?!!!!
  Cele 4 hahalere merita date afara si bagate la inchisoare impreuna cu acest ingamfat manelizat ”Pablo” care sfideaza toate regulile si legile. Si acolo sa faca puscariasii jocuri de-a pechezitia corporala cu Pablito.

 18. Siguranță și încredere.

 19. (1) Folosirea fără drept a unei calități oficiale care implică exercițiul autorității de stat, însoțită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

  Desigur toate aceste „mici greșeluțe” au fost făcute pentru un scop nobil: probabil micul Micula jinduia foarte mult să își percheziționeze intens prietenul… și nu putea să o facă decât deghizat.

  RESPECT POLIȚIA ROMÂNĂ! AȚI FĂCUT FERICIT UN BĂIEȚEL! Poliția română, atunci când nu este înfrățită cu interlopii, face mici surpize unor tineri plini de perspective. Și de bani. Siguranță și încredere!

 20. cacatii astia de bani gata trebuiesc tocati ca pe snitel sa stea vreo 5 ani in spital, in felul asta o sa le sara teribilismul din cap

 21. Sunt politisti corupti,magistrrati corupti,iar infractorii isi fac de cap!

 22. Psihologii ar putea sa explice mai bine ce inseamna sa te exciti cand te imbraci in uniforme. Bizar fetis. Si bizar fetisul politistilor de a lua spaga.

 23. Doamne cat am cautat maneaua asta auzita la stiri. Bine ca ati postat-o